Γενικά Τελικά τί καναρίνι είναι;

dimitra_1980

PB Member
Εγγραφή
19 Οκτ 2008
Μηνύματα
548
Πόλη
Αθήνα
Παιδιά καλημέρα! Όχι οτι με πολυενδιαφέρει αλλά μήπως μπορείτε να μου πείτε τί καναρίνι είναι ο Τουίτι μου;
Δε φαίνεται καλά βέβαια αλλά μια υπόθεση θέλω. Έτσι για να μου λυθεί κι η απορία!
 

Συνημμένα

  • DSCI0030.webp
    DSCI0030.webp
    54,9 KB · Προβολές: 148
Ένα πολύ ωραίο αλλά και πολύ περιποιημένο πορτοκαλί καναρίνι.
Εάν διαβάσεις σε άλλα ποστ αυτή η αυγοτροφη – βιταμίνη που βάζεις είναι άχρηστη δεν κάνει τίποτα ειναι σκέτο παντεσπάνι με χρώμα, εάν θες το βγάζεις και βάζεις κάτι άλλο ποιο ουσιώδες.
Εσένα θα σου άρεσε να ζεις σε ένα δωμάτιο και να μην έχεις χώρο να κουνηθείς από τα πολλά πράγματα που έχεις μπροστά σου;
Βγάλε σε παρακαλώ όλα αυτά τα στολίδια και της κούνιες από το κλουβί.
Το μπάνιο το βάζουμε μόνο για 15 λεπτά και μετά το αφαιρούμαι. το καναρίνι δεν είναι παπαγάλος για να έχει κούνιες και παιχνίδια θέλει χώρο να πετάει και να κελαιδαει.
 
Η φωτο είναι από την πρώτη φορά που τον έβαλα σ' αυτό το κλουβί. Η κούνια από την πρώτη στιγμή δεν υπάρχει και φυσικά ούτε κανένα στολίδι. Όσο για την αυγοτροφή ίσως να έχεις δίκιο αλλά το βραστό αυγό δεν το τρώει.Φυσικά και το μπάνιο το βγάζω αμέσως μόλις τελειώσει το πουλάκι. Δεν είναι εκεί το θέμα όμως. Όλα αυτά τα ξέρω. Τα έχω διαβάσει στο φόρουμ.Απλά μια ερώτηση έκανα για να ξέρω τί πουλάκι έχω.Αν ανήκει σε κάποιο συγκεκριμένο είδος καναρινιού και τέτοια. Ευχαριστώ για τις συμβουλές πάντως Δημήτρη.
 
Δημητρούλα μου να σου ζήσει το πορτοκαλί καναρινάκι σου! Δεν ξερω αν ανήκει σε καποια συγκεκριμένη ράτσα, αλλα τι σημασία έχει, αφου το λατρεύεις ότι και να είναι!

Θα ήθελα να προσθέσω στις εύστοχες παρατηρήσεις του Δημήτρη, ότι καλο θα ήταν για το μέγεθος του κλουβιού να έχεις 2 μόνο πατήθρες, μια ψηλά και η άλλη χαμηλά. Θα βρει τον τρόπο να παει στις ταίστρες, μην ανησηχείς. Βάλε καλύτερα ισιες πατήθρες για τα ποδαράκια του. Και αν δεν τρώει, το σφιχτοβρασμένο αυγουλάκι, πάρε συσκευασμένη αυγοτροφή απο εγγυημένη εταιρεία. Το καροτάκι θα το βοηθούσε να ηταν τριμένο τριμένο στον τρίφτη σε λεπτές κλωστούλες. Δεν πρόσεξα αν έχεις άμμο -grit και σουπιοκόκκαλο στο κλουβί που θεωρούνται απαραίτητα!

Πάντα με φιλική διάθεση!
 
Τζωρτζίνα ευχαριστώ.Ήσουν κατατοπιστικότατη. Μόλις ετοιμαζόμουν να ανοίξω θέμα με αυτές τις ερωτήσεις. Για την άμμο και για την αυγοτροφή. Θα ξαναδοκιμάσω αυγό και αν εξακολουθεί να μην το τρώει, θα πάρω αυγοτροφή. Σουπιοκόκκαλο του έχω βάλει από τις πρώτες μέρες. Και για την άμμο θα ρώταγα αλλά αφού λες οτι είναι απαραίτητη, θα πάω να πάρω. Όσο για το καρότο, του έτριψα αλλά δεν το δοκίμασε. Θα το ξαναδοκιμάσω.
Α... Και όσον αφορά το κλουβί, δεν ξέρω γιατί στις φωτογραφίες φαίνεται έτσι. Είναι πολύ άνετο. Έχει αρκετό χώρο να κινηθεί το πουλάκι. Θα κάνω αυτό που μου είπες με τις πατήθρες
 
Η άμμος έχει δυο χρήσεις. Καποιοι την χρησιμοποιούν στον πατο του κλουβιου για να απορροφά τις οσμές και την υγρασία απο τις κενώσεις. Παράλληλα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για να τρώει το καναρινάκι απο την άμμο για να χωνεύει καλα την τροφή του.

Καλό θα ήταν να την βάλεις σε ξεχωριστή ταίστρα- αυγοθήκη. Θα σου πρότεινα για δική σου ευκολία να παρεις αυγοθήκη που αποτελείται απο 2 κομμάτια: Ενα δαχτύλιο και μια θηκη που εφαρμόζει μεσα σε αυτό. Ειναι πολύ πιό εύχρηστο και βολικό για σενα οταν θες να την αφαιρέσεις. Ζητα την από το μαγαζί που θα την αγοράσεις. Δεν εχω καποια φωτογραφία τωρα...☹ Βγηκαμε λίγο εκτός θέματος, αλλά νομίζω πως ήταν πολύ χρησιμες οι πληροφορίες.

Επίσης η χρήση των στίκ καλο θα ήταν να αποφεύγεται και αν μην δίνεται συστηματικά Το αυγουλάκι πρέπει να είναι πολύ σφιχτά βρασμένο και να το κόβεις στην μέση. Το προσφέρεις μαζί με το τσόφλι και το αφαιρείς μετά την πάροδο δυο ωρών, γιατι αλλλοιώνεται.
 
Το στικ το πέταξα γιατί ούτε καν το ακούμπησε. Τις ταίστρες που λες τις ξέρω. Τις έχω πάρει για τον Budgie. Την άμμο να υποθέσω οτι την αγοράζω από πετ σοπ, έτσι;
 
Ναι, την ζητάς ως αμμο προς βρώση. Το λεω για να μην σου δώσουν πχ άμμο για γατες για τον πατο του κλουβιού. Υπάρχουν πολλές επώνυμες εταιρείες που εχουν άμμο. Περιέχει μέσα και σπασμένα όστρακα θαλλάσσης και είναι εμπλουτισμένο με ασβέστιο και ιχνοστοιχεία. Μην πάρεις χύμα... Πολλά μαγαζια το συνηθίζουν αυτό... Να δες και εδω https://community.petbirds.gr/threads/grit-minerals-Όστρακα.6554/ Καλές αγορές!
 
Αν 9ελεις να βαλεις αμμο,9α παρεις αμμο για στωσιμο+αμμο απο οστρακα που την τρωει το καναρινι... Εχουν διαγορετικη χρηση αυτες οι 2... Μην χρησιμοποιησεις την ιδια αμμο κ για τα 2...
 
Back
Top