Ασθένειες Τελικά τα καναρινάκια μου είχαν ακάρεα

Πόλη
Πέραμα
Τελικά τα καναρίνια μου είχαν ακάρεα της τραχείας! Ο γιατρός που τα είδε μου είπε μόνο το Pulmosan ούτε να του δώσω αντιβίωση ούτε κάτι άλλο, παρά μόνο σπόρους υγείας και την βασική τροφή! Τα φώτα σας παρακαλώ. Έχω στεναχωρηθεί πάρα πολύ γιατί τα ακάρεα τα είχε πουλί που αγόρασα από καλό pet shop υποτίθεται😡. Δεν ξέρω γιατί μου απαγόρευσε το Vetermec και την αντιβίωση της tafarm που αναφέρεται εδώ στο site. Έχετε κάποια ιδέα; 😕

Δεν ξέρω γιατί μου απαγόρευσε το Vetermec και την αντιβίωση της tafarmπου αναφέρεται εδώ στο site. Έχετε κάποια ιδέα; 😕
Για την αντιβίωση αν έκρινε ότι είναι σε αρχικό στάδιο και δεν υπάρχει φόβος για κάποια δευτερογενή λοίμωξη καλά έκανε και την απαγόρευσε. Για το vetermec υποθέτω επειδή δεν είναι θεραπεία αποδεδειγμένη επιστημονικά αλλά περισσότερο εμπειρική. Για το λόγο μάλλον θα έπρεπε να ρωτήσεις τον ίδιο αφού αυτός την απαγόρευσε. Για το Pulmosan σου είπε να το εφαρμόσεις μόνο μία φορά ή να κάνεις και επανάληψη;

Του έβαλε αυτός μία σταγόνα (και στα άλλα πουλάκια σήμερα εγώ) και μετά από 10 μέρες να τους ξαναβάλω 28/05 στην συνέχεια στις 18/06 και μετά 18/07.
Καθαρισμός των κλουβιών ταΐστρες κτλ με ζεστό νερό και μπεταντιν. Συνέχεια στο κλουβί σπόρους υγείας της (bea…ar) και τίποτα άλλο!

Οι ημέρες της επανάληψης πάντως μου κάνουν εντύπωση, 10 , 20 , 30 μέρες. Δεν συμβαδίζουν ούτε με τις οδηγίες του Pulmosan αλλά ούτε και με τον κύκλο ζωής του ακάρεως. Αν έχεις τη δυνατότητα ζήτα από το γιατρό να σου εξηγήσει γιατί γίνεται η επανάληψη στα συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα, ώστε να ενημερωθούμε κι εμείς.

Ρώτησα τον γιατρό και μου είπε οτι δεν θα πάθουν κάτι δεν υπάρχει φοβος!
μόνο ετσι θα σκοτωθούν και οι νέες γεννιές από ακάρεα! Εγώ έβαλα στα υπόλοιπα 3 πουλάκια απο μια σταγόνα Pulmosan και τον ρώτησα αν υπάρχει φόβος που θα τους ξαναρίξω σε 10 μέρες, και μου είπε οτι δεν υπάρχει πρόβλημα και το φάρμακο την tafarm εχει σχεδον την ιδια ποσότητα της ουσίας και βάζουμε πολύ πιο συχνά απο αυτό που αναγράφει η bogena, και οτι τα πουλάκια δεν είναι εξασθενημένα οπότε όλα οκ. (στην θυλικιά που είχε και τα μετέφερε εβαλε αυτόσ 2 σταγόνες)
Πάντως τα καναρινάκια μου είναι πολύ κεφάτα και η θυλικιά ειναι πιο κινητηκή απο ποτέ εδω και 4 μέρες απο την εφαρμογή του φαρμάκου. Ο αρσενικός δεν κελαϊδά ακόμα αλλα οκ (να γίνει καλά πάνω απο όλα).
Μου έδωσε και μία αντιβίωση της bogena αλλά δεν θυμάμαι το όνομα είναι κιτρινοπή σκόνη για το νερό, για 3-5 μέρες για να τα βοηθήσει μου είπε!

Αν δεν το έχεις δει ήδη ρίξε μια ματιά εδώ https://community.petbirds.gr/threads/Επαναληπτική-χορήγηση-pulmosan.4945/ σχετικά με τους προβληματισμούς στην επανάληψη του Pulmosan. Πολύ πιθανό να έχεις αποτέλεσμα (αν το πρόλαβες στην αρχή). Αυτό που δεν κατάλαβα εγώ είναι αφού το ακάρι έχει κύκλο ζωής 7 ημέρες, δηλαδή σε 7 ημέρες από αυγό γίνεται ακάρι και γεννά νέα αυγά, γιατί να κάνεις επανάληψη σε 20 ή 30 ημέρες; Ότι δεν παθαίνουν τίποτα αυτό είναι σίγουρο το έχω δώσει και εγώ σε διάστημα μίας εβδομάδας και άλλοι σε μικρότερο. Αλλά και η tafarm για το δικό της φάρμακο δεν προτείνει επανάληψη όμοια με αυτή που σου πρότεινε ο γιατρός σου. Τέλος πάντων το δίνεις σύμφωνα με αυτά που σου είπε και ελπίζω να μην σου ξαναπαρουσιαστεί.

ΥΓ. Εγώ θα ρωτούσα και έναν άλλο γιατρό, έτσι πληροφοριακά από περιέργεια.

Αγαπητοί φίλοι κάνει να βάλουμε το συγκεκριμένο φάρμακο προληπτικά σε μικρά (20 ημερών) γιατί το θυληκό μου μάλλον έχει και ήδη της έχω κάνει αγωγή;

Πιστεύω ότι είναι πολύ μικρά. Εγώ στη θέση σου δεν θα βιαζόμουνα να τους βάλω. Θα τα παρακολουθούσα όμως στενά για οποιοδήποτε σύμπτωμα και αν εμφάνιζαν κάτι τότε αναγκαστικά θα έβαζα.

...

να ρωτησω και γω κατι μεσα απο δω... Οταν τα ακαρεα με το φαρμακο ψοφανε.. Πεφτουν αμεσως απο το δερμα ή πρεπει να βγουν τα καινουργια φτερα... Ευχαριστώ

Back