Γενικά Την νέα μου φίλη, την κοκατιλίνα μου!

xeniaminog

PB New Member
Εγγραφή
24 Μαϊ 2021
Μηνύματα
21
Πόλη
Αθήνα
Καλημέρα στην ομάδα!

Μόλις προχθές το βράδυ, έφτασε το νέο μέλος της οικογένειάς μας, το κοκατιλάκι που σας παρουσιάζω!

Είναι 2 ετών και την παρέλαβα από μία κοπέλα που έπρεπε να την αποχωριστεί.

Μέσα σε δύο μέρες, το πουλάκι είναι αρκετά ενεργητικό, μέγας σκαρφαλωτής, ορεξάτο (όπως θα δείτε) και πολύ γλυκό!
Είναι ήμερο και εξοικειωμένο με την ανθρώπινη παρουσία, το χέρι μου ωστόσο δεν το πλησιάζει ακόμη (εκτός αν κρατήσω Millet).
Μου ζητά συνέχεια να βγει έξω, (χτυπά με το ράμφος της την πόρτα ) ωστόσο ακόμη είναι πολύ νωρίς θεωρώ καθώς δεν γνωρίζει το χώρο και δεν έχω κερδίσει και την εμπιστοσύνη της.

Καθώς είναι το πρώτο μου κοκατιλάκι, θα χαρώ να δω τα σχόλια σας, για το χώρο της (τον πήρα έτοιμο όπως ήταν), γενικά πως να τον εμπλουτίσω και πως να κάνω το κορίτσι να αισθανθεί σαν στο σπίτι του!

Ευχαριστώ πολύ😇
 

Συνημμένα

  • 1.webp
    1.webp
    31 KB · Προβολές: 33
  • 2.webp
    2.webp
    15,6 KB · Προβολές: 31
  • 3.webp
    3.webp
    24,3 KB · Προβολές: 29
  • 4.webp
    4.webp
    17,3 KB · Προβολές: 33
  • 5.webp
    5.webp
    39,3 KB · Προβολές: 36
  • 6.webp
    6.webp
    24,6 KB · Προβολές: 36
  • 7.webp
    7.webp
    31,7 KB · Προβολές: 35
Πολύ όμορφη, να τη χαίρεσαι! Ποιο είναι το όνομα της;
Δεν ασχολούμαι με το είδος, όμως το μόνο που θα άλλαζα σχετικά με την διαμόρφωση του κλουβιού είναι οι πατίθρες. Θα προσέθετα μια λίγο πιο ψηλά και θα αντικαθιστούσα αυτή τη λεία, που είναι κοντά στην ταΐστρα, με ένα φυσικό κλαδί.
Το κλουβί ωραίο, αφού τις περισσότερες ώρες της μέρας είναι έξω.
Να περνάτε τέλεια παρέα!
 
Πανέμορφη, να την χαίρεστε! Ούτε κι εγώ ξέρω πολλά από κοκατίλ, αλλά σαφώς δεν είναι ώρα να βγει έξω. Και επειδή είναι καινούργιος ο χώρος κια επειδή υποθέτω δεν έχετε προλάβει κι εσείς να κάνετε τις απαραίτητες αλλαγές στο δωμάτιο ώστε να είναι ασφαλές. Δεν φαίνεται το πορτάκι του κλουβιού, οπότε από προσωπική εμπειρία με πουλάκι που ήταν ελεύθερο στο προηγούμενο σπιτι του και ήθελε να βγει αμέσως οφείλω να σας προειδοποιήσω ότι αν το πορτάκι είναι χαλαρό, με δύναμη θα το ανοίξει. Το μπάτζι μου έσκασε πάνω της και βγήκε έξω, κατέληξε μέσα στην τσάντα μπαλέτου μου και από τότε η σχέση μας είναι κάπως μιας και χρειάστηκε να την βουτήξω από ένα τόσο βρώμικο μέρος.
 
σας ευχαριστώ όλους πολύ!

@Nausicaa ωω ναι σίγουρα δεν έχω έτοιμο το χώρο και θα κάνει λίγη υπομονή ακόμη να μας έρθουν όλα ομαλά μην έχουμε απρόοπτα!

@Ιωάννης 2021 έχεις απόλυτο δίκιο, θα βάλω δύο ξύλινες μία εξτρά και μία για αντικατάσταση της πατήθρας που μου ανέφερες, για το όνομα, η προηγούμενη κοπέλα την έλεγε πέγκυ και μου φαίνεται πως το ακούει μια χαρά! αλλά δεν ξέρω αν θα της το κρατήσω

με έβαλε σε σκέψεις και ο @Kleos λες να είναι αγοράκι; μου είπαν ότι ήταν κορίτσι αλλά δε ρώτησα περαιτέρω λεπτομέρειες γιατί είδα το γκρι στα πρόσωπο και η ουρά της είναι μαύρη με λευκές κηλίδες και σκέφτηκα αν είναι whiteface, είναι κοριτσάκι. Αλλά μήπως δεν είναι μόνο whiteface σα μετάλλαξη και μας βγει αντίθετο το φύλο; Θα τους ρωτήσω για dna..όχι πως με πειράζει γερό να ναι, αλλά να μην το φωνάζω και πέγκυ χαχα
 
Να προσθέσω και κάτι ακόμα με τις ελάχιστες γνώσεις που έχω με τα κοκατιλ. Απ' ότι ξέρω, τα αρσενικά κελαηδούν μελωδικά ενώ τα θηλυκά κάνουν μόνο ένα μονότονο σφύριγμα ,κάπου κάπου.
 
@Ιωάννης 2021 χμμμ η συγκεκριμένη κάνει σίγουρα αυτό το μονότονο ήχο- σφύριγμα ο οποίος βαράει άπειρα ντεσιμπέλ! Ειδικά όταν δεν μας έχει στο οπτικό της πεδίο, όμως κάνει επίσης και διάφορους άλλους ήχους σαν να κουβεντιάζει (όχι όπως κάνουν τα μπατζι) οι ήχοι της θυμίζουν δηλαδή ομιλία ανθρώπινη σε παράφραση!
 
Καλορίζικο, είναι πολύ όμορφο. 🙂 Μοιάζει με θηλυκό κι αυτό διότι στα white face τα θηλυκά έχουν γκρι πρόσωπο ενώ τα μάγουλα των αρσενικών είναι κατα κανόνα λευκά. Συνηγορεί και η φωνή που περιγράφεις με αυτό.

Θα άλλαζα το κλουβάκι με ένα λίγο μεγαλύτερο κάποια στιγμή.
 
@Φοίβος είχα αγοράσει ένα κλουβάκι μεγαλύτερο παλαιότερα (όταν ήμουν ακόμη σε σκέψη να πάρω το πουλάκι) και το έχω άθικτο στην αποθήκη, θα την αφήσω λίγο να εγκλιματιστεί και θα κάνω τη μετάβαση!
 
Back
Top