Γενικά Τη γνώμη σας για αγγελίες αγοράς macaw από εξωτερικό

Dimisalos

PB New Member
Εγγραφή
24 Απρ 2019
Μηνύματα
8
Καλησπέρα παιδιά. Έχω παραγγείλει ένα macaw blue gold από Κρήτη και τον περιμένω μέσα στον επόμενο μήνα. Σήμερα όμως έπεσε μια στα χέρια μια αγγελία απο το εξωτερικό. Έστειλε λοιπόν email Και μου απάντησαν. Ανακάλυψα ότι πρόκειται για εταιρία ( λογικά Αν δεν είναι απάτη) θέλω να μου πείτε και εσείς τη γνώμη σας. Σας επισυνάπτω και τις φωτογραφίες.
 

Συνημμένα

  • Screenshot_20190424-133807_Gmail.webp
    Screenshot_20190424-133807_Gmail.webp
    160,7 KB · Προβολές: 44
  • Screenshot_20190424-133829_Gmail.webp
    Screenshot_20190424-133829_Gmail.webp
    162 KB · Προβολές: 44
Κοιτα να δεις σύμπτωση!
Εχθές είδα τυχαία σε τουρκικό φόρουμ καταγγελία εναντίον τετοιων απατεώνων από το Καμερούν.
Κατηγορούνται για διακίνηση άγριων πτηνών σε άθλιες συνθήκες. Τα πτηνά αποστέλλονται μόνο όταν πρόκειται για μαζική παραγγελία και τα μισά πεθαίνουν στον δρόμο. Για τις παραγγελίες σε ιδιώτες σε εξωφρενικά χαμηλές τιμές ανέφερε ότι όπως είναι λογικό τα πτηνά δεν φτάνουν ποτέ.
Κατεβασα και μια άθλια φωτογραφία και την ανεβάζω σε λίγο.
Πολύ καλά κάνεις και παίρνεις από εκτροφέα!

Καλώς ήρθες και με το καλό να τον δεχτείς!
 
Καλώς ήρθες... Από μια γρήγορη έρευνα, το site της εταιρίας είναι αυτο

makopoultryfarm.com/birds.php

Αλλά οι τιμές που αναφέρεις απέχουν πολύ από αυτό που διαφημίζουν στο site. Είμαι αρκετά επιφυλακτική α)κατά ποσό τα πουλια είναι σε καλή κατάσταση ή κακοποιούνται και β)αν όντως μιλάς με εκπροσώπους της εταιρίας και γιατί οι τιμές απέχουν τόσο πολύ.

Σε κάθε περίπτωση καλώς να δεχτείς τον καινούριο σου φίλο. Στη θέση σου θα αναζητούσα κάποιον έμπιστο εκτροφέα ή εισαγωγέα.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Ναι οκ. Εγώ δεν το διακυνδινευω. Έχω ακούσει καλά λόγια για τον εκτροφέα από τον οποίο παίρνω. Πάντως το email Είναι ίδιο με αυτό που λέει στο site. Και οι τιμές είναι όντως διαφορετικές
 
Σήμερα όμως έπεσε μια στα χέρια μια αγγελία απο το εξωτερικό. Έστειλε λοιπόν email Και μου απάντησαν. Ανακάλυψα ότι πρόκειται για εταιρία ( λογικά Αν δεν είναι απάτη) θέλω να μου πείτε και εσείς τη γνώμη σας
Μακριά. Στους περισσότερους από εμάς είναι γνωστές αυτές οι αγγελίες απάτες. Γράψε στην αναζήτηση λέξεις όπως αγγελία, παπαγάλος, απάτη και θα καταλάβεις.

Π.χ. https://community.petbirds.gr/threads/Αγορά-παπαγάλου-απο-Καμερούν.11526/
 
Ειναι ασφαλη η μεταφορα πουλιων οταν παραγγελνεις απο καποιον; Εννοω καποιον σοβαρο και οχι καποιον οπως αναφερεται πιο πανω...
 
Παιδιά, συγγνώμη. Ο τίτλος ήταν "πρώτα στο Καμερούν, μετα στην Καλκούτα" και μπερδεύτηκα. Η καταγγελία αφορά το παράνομο εμπόριο άγριων παπαγάλων και τις "εικονικές" σελίδες που αρπάζουν χρήματα. Ξεσκεπάστηκε, λέει, στην Καλκούτα παρομοια υπόθεση με εκείνη στο Καμερούν.
Screenshot_20190424-142845_2_800x490.webp

Όπως και να έχει πρέπει να είμαστε υποψιασμένοι. Γιατί ακόμη και αν δεν πρόκειται για απάτη και μας στείλουν τελικά παπαγάλο, με 200 και 300 ευρώ αγοράζουμε εις γνώσιν μας αιχμαλωτισμενο πτηνό.
 
Δεν έχω λόγια για την φωτογραφία. Πόσο σκληροί και άκαρδοι μπορούμε να γίνουμε ακόμη; Δεν... Δεν μπορώ να το σχολιάσω. Λυπάμαι που λέγομαι άνθρωπος!
 
Λυπάμαι που λέγομαι άνθρωπος!

Όχι φίλε Γιάννη, να είσαι υπερήφανος για αυτό (ξέρω ότι το λες μεταφορικά) διότι μόνο ο άνθρωπος είναι ικανός να εξαλείψει τα κακά που κάνουν άλλοι άνθρωποι.
 
Την καλημέρα μου! Επίτρεψέ μου και εμένα να σε συμβουλέψω να μην πραγματοποιήσεις αγορά από διαδικτυακές αγγελίες. Τα στοιχεία τους είναι αμφίβολα και αναξιόπιστα και στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων αποδεικνύονται απατηλές. Βλέποντας και την φωτογραφία που αναρτήθηκε παραπάνω, επιβεβαιώνεται η καχυποψία μας και το ψέμα των πωλητών.
 
Γεια σας. Συγγνώμη που είμαι εκτός θέματος αλλά θα ήθελα να ρωτήσω κάτι:Βρήκα έναν υάκινθο μακάο 500 Ε στη χρυσή ευκαιρία,έστειλα e mail και περιμένω απάντηση,θα ήθελα τη γνώμη σας.
 
Γεια σας. Συγγνώμη που είμαι εκτός θέματος αλλά θα ήθελα να ρωτήσω κάτι:Βρήκα έναν υάκινθο μακάο 500 Ε στη χρυσή ευκαιρία,έστειλα e mail και περιμένω απάντηση,θα ήθελα τη γνώμη σας.


Οι τιμη του συγκεκριμενου ειδους ειναι ανω των 10.000ευρω, ειναι εξαιρετικα σπανιο.
 
Ισως να τους ζητουσες σε e-mail αν μπορουν να σου στειλουν ενα βιντεο απο το εκτροφειο τους, βεβαια και παλι δεν μππορουμε να γνωριζουμε κατα ποσο θα ειναι αληθινο
 
Back
Top