Φροντίδα Τη συμβουλή σας για 2ο παπαγάλο

Νανούκα

PB New Member
Εγγραφή
24 Μαρ 2015
Μηνύματα
31
Καλησπερα σε ολη τη παρεα

Εδω και καιρο σκεφτομαι να παρω 2ο παπαγαλο, κυριως για να εχει συντροφια η Ζακ (κοκατιλ). Οχι για αναπαραγωγη, κυριως για συντροφια.
Η ανησυχια μου, για το αν θα ειναι σωστη κινηση, ειναι πως εκεινη εχει μια αναπηρια στο ενα της ποδαρακι, και οταν την ειχα πρωτοπαρει ηταν συνολικα 3 παπαγαλοι, αλλα ειχα αναγκαστει να τους δωσω τους δυο. Εκεινη την περιοδο (πριν 4 χρονια), θυμαμαι με σιγουρια πως την απομονωναν οι αλλοι δυο παπαγαλοι, και δε ξερω το λογο. Μπορει λογω του προβληματος στο ποδαρακι της.. Εξαλλου πολλα πλασματα το κανουν αυτο στη φυση, να απομονωνουν τα "αδυναμα".
Επειδη δε ξερω αν θα αγορασω ή αν θα υιοθετησω (εχω δει σε αρκετες φιλοζωικες εδω στη Γερμανια πως υπαρχουν παπαγαλοι), ειναι ρισκο αν παρω κατι εκτος απο κοκατιλ?
Πρεπει να εχουν την ιδια ρατσα για να συγκατοικησουν;

Ανυπομονω για τις απαντησεις σας! 🥳
 
* Για να συγκατοικήσουν θα πρέπει απαραιτήτως να είναι του ιδίου είδους (ράτσας) οι παπαγάλοι.
Λογικό είναι όταν συγκατοικούν τρία πουλιά τα δύο ν΄ απομονώνουν το τρίτο.
Δεν είναι απαραίτητο ότι το πρόβλημα στο ποδαράκι της (αλήθεια, τι έχει; ), θα της δημιουργήσει προβλήματα με κάποιο άλλο πουλί.
Υπάρχει φυσικά η πιθανότητα αν το άλλο πουλί είναι κυριαρχικό, να γίνει επιθετικό και να προσπαθήσει να επιβληθεί, σ΄ένα πουλί που ''μειονεκτεί'' .
Θα πρέπει να δώσεις μεγάλη προσοχή στη γνωριμία των δύο πουλιών και την αποδοχή του ενός στο άλλο, πριν τα βάλεις να συγκατοικήσουν 😉
 
Καλησπέρα :)

Πιστεύω δεν θα έχεις κανένα θέμα να πάρεις δεύτερο παπαγάλο επειδή το κοκατιλάκι σου έχει θέμα στο ποδαράκι.
Ίσα ίσα, θα έχει το πλεονέκτημα ότι το νέο πουλί θα έρθει στον χώρο του οπότε αν είναι κάποιο να έχει πρόβλημα είναι το δικό σου.
Βέβαια εννοείται ότι η γνωριμία τους θα γίνει σταδιακά και για λόγους υγείας, αλλά και για "ψυχολογικούς".
Διάβασε εδώ για την καραντίνα και θα καταλάβεις 🙃

Αν ο στόχος σου είναι κάποια στιγμή να τα έχεις στο ίδιο κλουβί τότε δεν μπορείς να πάρεις κάτι άλλο εκτός από cockatiel.
Αν πάλι όχι, τότε μπορείς να πάρεις όποιο είδος θεωρείς ότι ταιριάζει στην οικογένεια σου (από άποψη θορύβου, ταμπεραμέντου -μιας και τα κοκατιλάκια είναι σχετικά ήρεμα πουλιά- κλπ).

Αν τελικά το αποφασίσεις θα χαιρόμουν να μας γράψεις τα νέα σας!
 
Back
Top