Γενικά Τη συμβουλή σας πριν από την αγορά

Εγγραφή
28 Νοε 2017
Μηνύματα
2
Πόλη
Τρίκαλα
Δυστυχως ειχα ενα πουλακι εδω και 3 μηνες και χθες ενα σαινι το σκοτωσε.
Ειχα βαλει και σιτα απο εξω στο κλουβι, αλλα απο μια μικρη τρυπα το σκοτωσε.

Τωρα επειδη μου αρεσε πολυ ψαχνω τι θα αγορασω,
Θα ηθελα και την συμβουλη απο τους πεπειραμενους εδω.
ΜΗΤΣΟΣ
 
Καλως τον και λυπαμαι για το πουλακι σου..Αν σου αρεσουν τα τραγουδια, μην το σκεφτεις, καναρινια τιμπραντο! 🙂Ας μας πουν και οι υπολοιποι..
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Μήτσο, λυπαμαι για την απώλειά σου.
Λοιπόν, το πρώτο που θα πρεπει να κανεις ειναι, αν το κλουβί σου ειναι κατάλληλο απο πλευράς μήκους, αν ας πουμε ειναι από 60 και πάνω εκατοστά, να το πλύνεις, όσο δεν παίρνει άλλο, με καυτό νερό και σαπούνι, ξύδι, διάλυμα χλωρίνης σε νερό και τέλος ενα πέρασμα με οινόπνευμα, φυσικά όχι όλα αυτά μαζί σε μείγμα, άλλά πλύσιμο με το καθένα, ξέβγαλμα και παλι απο την αρχή. Με αυτόν τον τροπο, θα εξασφαλίσεις οτι κανένας μολυσματικος μικροοργανισμός από το γεράκι, δεν θα προσβάλλει τον επόμενο φίλο σου. Αν το κλουβι σου ειναι κμικρό, πέταξέ το και αγόρασε ενα άλλο μήκους 60 εκατοστών κατι ελάχιστο, ώστε το νέο σου πουλακι να ειναι σχετικά άνετα εκεί μέσα και να μπορει να ανοίγει και λίγο τα φτερακια του.
Έπειτα, καθώς ήδη δυστυχώς διαπίστωσες, η σήτα, και τρύπα να μην είχε, δεν ειναι το κατάλληλο προστατευτικό μέσο για ιπτάμενα και μη αρπακτικά. Όχι, ότι κακώς την είχες, διότι προστάτευε το καναρινι σου απο τα τσιμπήματα των κουνουπιών και συνακόλουθα απο τον ιό της ευλογιάς που σκότωσε εφέτος τόσα και τόσα καναρίνια. Αλλά τη σήτα, πέταξε την και πάρε άλλη. Υπάρχουν άλλα υλικά προστασίας για αρπακτικά, όπως έτοιμα πλέγματα μεταλλικά ή ακόμα και κουνελόσυρμα το οποίο ο ίδιος θα κατεργαστείς ώστε να φτιάξεις το προστατευτικό, το οποίο όμως θα πρεπει:
Να ειναι σε απόσταση τουλάχιστον 10 εκατοστών απο το κλουβι, ώστε Ράμφος, νύχια κλπ να μην φτάνουν στο εσωτερικό του κλουβιού και να ειναι σταθερά συνδεδεμένο σε τοίχο, με γάντζους κλπ, ώστε να μην μπορει να αφαιρεθεί απο το αρπακτικό, έχοντας υπόψη σου ότι ακόμα και τα σαίνια μπορούν να σηκώσουν κι ολόκληρα κλουβιά στον αέρα.
Για το είδος του πουλιου τωρα:
Καναρινι, εφόσον σου αρέσει το κελάιδημά του και ίσως και Τιμπραντο αν το ακούσεις πχ σε YouTube και σου αρέσει ο μεταλλικός δυνατός του ήχος. Αλλά και τα μαλινουά, με τους χαμηλούς τόνους τρεχούμενου νερού ειναι πολυ μελωδικά πουλακια.
Ωδικά παπαγάλο, αν σου φανεί ωραίος, κυκλοφορεί σε πολλά χρωματα κι αποχρώσεις, σφυράει πραγματικά πολυ ωραία, κι αλληλεπιδρά με τον κάτοχό του, αρκεί ο τελευταίος να φροντίσει να του κάνει παρέα και να εξοικειωθεί μαζί του. Εδώ θα χρειαστεί το πουλι να διαμένει εντός του σπιτιού, και αν το καλοκαίρι το βγάζεις έξω, θα ειναι ειτε με προστασία δίκη σου ειτε με προστατευτικό. Για παπαγάλο επισης θα μπορούσες να εχεις ενα μπαντζι, κοκατίλ, παροτλετ κλπ, αρκεί να εξασφαλίσεις οτι θα τους κανεις παρέα τις ίδιες ώρες καθόλο το διάστημα της ζωής σου, το οποίο προϋποθέτει σταθερές συνθήκες διαβίωσης. Υπόψην οτι τα κλουβιά των παπαγάλων ειναι όχι απαραίτητα αυτά των καναρινιων, αλλά όταν θα αποφασίσεις θα τα συζητήσουμε όλα αυτά εκτενέστερα.
Έχε πάντως υπόψη σου οτι το σαΐνι θα έρθει ξανά προς αναζήτηση τροφής.
 
Παρακαλούμε... Είναι χαρά μας να έχουμε νέα μέλη με τόσο ιδιαίτερο ζήλο στη φροντίδα των φτερωτών τους (και μας) φίλων. Μόνο μην γράφεις με κεφαλαία. Γιατί φαίνεται σαν να φωνάζεις (κάπως έτσι δλδ)
 
Back
Top