Ασθένειες Τι έχει ο νεοσσός στο κάτω μέρος του ράμφους;

kingXristos

PB New Member
Εγγραφή
21 Μαϊ 2014
Μηνύματα
232
Πόλη
Αθήνα
Μήπως ξέρει κάποιος τι μπορεί να ειναι αυτο που έχει ο νεοσσος δτο κατο ράμφος του
Φωτο...
 

Συνημμένα

  • 20140710_192721.webp
    20140710_192721.webp
    5,8 KB · Προβολές: 117
  • 20140710_192700.webp
    20140710_192700.webp
    8,6 KB · Προβολές: 111
Σίγουρα δεν είναι βρωμιτσα; Με λίγο νεράκι προσπάθησες να το καθαρίσεις; Σαν ξεραμενη κουτσουλια μου φαίνεται από τις φωτογραφίες.
 
Μακάρι να βγω Ψευτρα αλλά μου κάνει για ξηρή ευλογια.. ☹ Όταν βγαίνουν τέτοια σπυράκια στα πόδια βάζουμε betadine. Τώρα για το ράμφος δε ξέρω.. Λογικά θα κάνει και για εκεί αλλά περίμενε να σου πουν και οι υπόλοιποι!
 
Ξηρη ευλογια πρεπει να ειναι... Βαλε το σε ξεχωριστο χωρο απο τα αλλα και τσεκαρε το κοπαδι.
 
Τρωει κανονικα και πολυ μαλιστα
Ειναι περαστικο αυτο;
Που βρησκω την γλυκερινη;

Παντως δεν διχνει καθολου αρρωστο…
 
Θα ζητήσεις ιωδιούχο γλυκερίνη από το φαρμακείο (10 γλυκερίνη - 1 ιώδιο) να σου φτιάξουν το μείγμα.

Κοίτα η ξηρή ευλογιά, με καλή φροντίδα και βιταμίνες και betadine στα σπυράκια περνάει αλλά θέλει φροντίδα και πολύ καθαριότητα ειδικά σε έναν νεοσσό 29 ημερών που το ανοσοποιητικό του δεν είναι πολύ ισχυρό. Βάλτο σε δικό του κλουβάκι μακριά από τους γονείς και καλύτερα μέσα στο σπίτι, πρωί βράδυ ιωδιούχο γλυκερίνη και betadine, κάθε μέρα βιταμίνες στο νερό και κάθε μέρα καθαρίζεις το κλουβί και τις πατήθρες για να μην μολυνθεί χειρότερα το σπυράκι. Αν κάνεις όλα αυτά προσεύχεσαι να μην ρίξει η ευλογιά πολύ το ανοσοποιητικό του και το χτυπήσει κι άλλη ασθένεια, γιατί με την ευλογιά αυτό γίνεται: ρίχνει το ανοσοποιητικό και το πουλάκι αρρωσταίνει και μπορεί και να πεθάνει από δευτερογενής λοιμώξεις.

Μπορεί να μην φαίνεται άρρωστο αλλά είναι ριψοκίνδυνο για έναν τόσο μικρό νεοσσό! Κάνε ό,τι είπαμε και εύχομαι να είναι όντως περαστικό!
 
Αλίκη μήπως θα χρειαστεί μια φώτο καλύτερη για να ήμαστε συγουροι;
Στην αρχη λέγαμε πως ειναι βρωμιά στο ράμφος και σιγά σιγά το βγάλαμε του θάνατα πως είναι...

Η χρήση των φαρμάκων πως γίνεται;
 
Βγάλε μια πιο κοντινή δεν χάνεις τίποτα, θα βοηθήσει όποιον ξέρει να σε βοηθήσει :)
 
Χρειάζετα μμικρή ανάλυση για να χωρέσει και δεν φένετε καλά δεν ξέρω πως το κανουν άλλοι
 
Κάνε resize δες εδώ petbirds.gr/community/threads/Πως-να-επισυνάψω-ένα-αρχείο-στο-μήνυμά-μου.9996/
 
Τελικα πως βαζω και ποτε τη γλυκερίνη και το betadin μαζι μαλον οχι. Πρωτα το ενα μετα το άλλο μια το ενα μια το άλλο; Την αντιβίωση που λεμε να την βαλω καλύτερα;
 
Κοίτα Χρήστο από τη φώτο αυτή όπως βλέπεις σε όλους μας φαίνεται σαν ξηρή ευλογια που δεν είναι εύκολο να περάσει σε ένα μικρό 29 ημερών. Αν θες να είσαι σίγουρος ανέβασε μια καλύτερη φωτο από άποψη φωτεινότητας..

Αν είναι όντως ξηρή ευλογια πρώτα ιωδιουχο γλυκερίνη μετά betadine, βιταμίνες στο νερό καθημερινά και άψογη καθαριότητα! Στα είπα και στο προηγούμενο μήνυμα αυτά.. Όχι αντιβίωση από τέτοια ηλικία!

Αλλά επειδή σε βλέπω λίγο και δεν είσαι σίγουρος για το τι πρέπει να κάνεις αν θες να είσαι 100% σίγουρος να το πας σε έναν πτηνίατρο! Είναι το καλύτερο που μπορείς να κάνεις! https://community.petbirds.gr/threads/Πτηνίατροι-Ειδικευμένοι-στα-Πτηνά-Κτηνίατροι.1091/
 
Back
Top