Ασθένειες Τι έχει ο πέτνως;

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης larys
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Πόλη
Σιδηρόκαστρο
Δεν κοιμάτε με το ένα πόδι.
Δεν βάζει το κεφάλι μέσα όταν κοιμάτε και στην κυριολεξειά το κεφάλι του φτάνει κάτω σχεδόν στο πάτωμα του κλουβιού.
Είναι λιγο φουσκομένος κάτω από την κοιλιά, λίγο πίσω από τα πόδια.
Τα φτερά του είναι λίγο κρεμασμένα.
Κάποια βοήθεια!

Tρωει-πινει κανονικα; τον εβαλες σε καραντινα; Ελεγξες το σπυρι του; Ειναι σε πτερροροια. Απο αναπνοη; κανενας περιεργος ηχος; του εδωσες τιποτα μεχρι στιγμης; υπαρχει κοντα πτηνιατρος; Ειδες τις κουτσουλιες του; καμια διαρροια μηπως; μεχρι που τον ειδες ετσι οπως λες ηταν ζωηρος; Λαρυ βοηθα λιγο...

Ποιός είπε οτι τα καναρίνια κοιμούνται παντα στο ένα πόδι;

Μήπως ο χώρος που τα εχεις είναι ιδαίτερα ζεστός την νύχτα; Η εικόνα που παρουσιάζεις είναι ενός πουλιού που ζεσταινεται και εχει κρεμάσει το κεφαλάκι του για να δροσιστεί... και τα εχει ανοιξει τα φτερά του για να δροσίζεται... Δεν ειναι απαραιτητο να κοιμούνται με το κεφάλι μεσα στα φτεράκια τους. 🙂

αυτο που λες τζωρτζινα το χα παρατηρησει κι εγω περισυ!ζεστενοντουσαν τοσο πολυ και ειχαν κρεμασει το κεφαλι τους! Οποτε μπορει να ναι κι αυτο! Αλλα δες και αυτα που σου λεει και ο Γιωργος!

Τρώει κανονικά, οι κουτσουλιές του είναι ελαφρός αρεαίς, για το σπυρί δεν κατάλαβα τη ενοίς Γιώργο, πτερόρια όχι, περίεργος ήχος δεν υπάρχει, αναπνο'ι' κάποιες στιγμές ζωρίζεται(όχι συνέχεια),όταν κινήτε έχει καλή κίνηση αλλά όχι συνέχεια, πτηνίατρος δεν υπάρχη εδώ κοντά για να τον πάω και του έδωσα aidonine,όπως του δίνω και αυγοτροφή.

Georgina ο χώρος είναι από τους καλύτερους για σπίτι με τετράπαχα πέτρινα ντουβάρια.
Δροσερο το καλοκαίρι και ζεστό το χειμώνα.

Σήμερα και ενό είμουν στο στρατόπεδο,ήρθε στην σπιτονοικοκυρά η ανηψιά της.
Είναι κτηνίατρος.
Η γυναίκα μου που έπινε καφέ μαζί τους την είπε για του μαλινουά και κατεβήκανε στο σπίτι και το είδε.
είπε ότι έχει πρόβλημα με το έντερό του και μας έδωσε ένα σκεύασμα να το πίνει.
Είναι σκόνη που το διέλυσε μέσα στο νερό(1,5 λίτρο μπουκάλι)και πρέπει κά8ε 24 ώρες να του β"αχουμε στην ποτίστρα καινουριο φάρμακο.

Ο θεός βοηθός☹

Πως λεγεται το σκευασμα Λαρυ; Μηπως πρεπει να φτιαχνεις φρεσκο καθε φορα;
Τι ακριβως διεγνωσε η γιατρος;

Γιώργο το σκεύασμα δεν το θυμάτε η γυναίκα μου.
Πάντος η κτηνίατρος το διέλυσε σε 1.5λίτρα νερο.
Το έχω στο ψυγείο και βάζω στην ποτίστρα του 1/3 από το υγρό κάθε 24 ώρες(όσο πιεί το πουλί)και μετά το αλάζω.
Θα το δείνο μέχρι να τελειόση το 1.5λίτρο.
Επίσης επειδή έτρωγε πολύ μου έδωσε (δωρεάν)και ένα μπουκαλάκι με σταγόνες BOGENA WORMMIDDEL της beaphar μήπως έχει καρίνα, αν και δεν έχει κάποιο σημάδι στο στήθος του.
Το πρόβλημα είναι εντερικό και μάλον επιρεάστηκε λίγο το σικότι.
Είναι πρησμένος κάτω και έχει αλλάξη και χρόμα η περιοχή.
Σε 3-4 μέρες θα έχει αποτέλεσμα η θεραπεία.
Πάντος σήμερα είναι λίγο ποιο ορεξάτος.

Γιώργο έχουμε σταδιακή υποχώριση.
Ελαφρός λιγότερο το φούσκομα και από διάθεση αρκετά καλά.
Από χθές κοιμάτε με το κεφάλι μέσα στα πούπουλα:).
Μήπως την έπαθε την ζημιά επειδή έφλυφε τα κάγκελα;
Πάντος και τώρα που ζωντάνεψε πάλι τα γλύφει.

Δεν υπαρχει προβλημα να γλυφει τα καγκελα, αν βεβαια τα καγκελα δεν ειναι σκουριασμενα!βαλτου σουπιοκοκκαλο και αμμο🙄ευχομαι ολα καλα!

Γιώργο!

Αυτός όταν κάθετε στην πατήθρα, αναπνέει βαριά χωρίς θόρηβο, αλλά κουνιέτε ολόκληρος και κλήνει τα μάτια του.

Τη είναι αυτό;

Ολες τις ωρες της ημερας το κανει αυτο; γιατι αν το κανει το μεσημερι ειναι φυσιολογικο τετοια εποχη. Καμια μπανιερα του βαζεις;

Το μπάνιο του το πέρνει σχεδόν κάθε μέρα:)
Αυτό το κάνει τα μεσημέρια(δεν είμαι σίγουρος).
Πριν λίγο του έβαλα πάλι bogena wormmiddel για την καρίνα, νομίζω πως το στήθος του είναι αδύνατο και είναι έντονο το κόκκαλο.
Για τα εντερικά είδα πως ξεχωρίζει το μελανό σημείο.

Έχει όρεξη και κίνηση μέσα στο κλουβί και τρώει συνέχεια.

Τα χω παίξει τελείος.

Το μπάνιο του το πέρνει σχεδόν κάθε μέρα:)
Αυτό το κάνει τα μεσημέρια(δεν είμαι σίγουρος).
Πριν λίγο του έβαλα πάλι bogena wormmiddel για την καρίνα, νομίζω πως το στήθος του είναι αδύνατο και είναι έντονο το κόκκαλο.
Για τα εντερικά είδα πως ξεχωρίζει το μελανό σημείο.

Έχει όρεξη και κίνηση μέσα στο κλουβί και τρώει συνέχεια.

Τα χω παίξει τελείος.
Το φαρμακο που δινεις ειναι για αποπαρασιτωση, τι σχεση εχει με την καρινα. Αφου ειναι αδυναμος, καλη διατροφη σπορων, ελεγξε τις κουτσουλιες του αν ειναι φυσιολογικες και αν ειναι οκ τοτε δωστου καμια πολυβιταμινη η και λαχανικα. Το φαρμακο για τα εντερικα το δινεις ακομα; Εχει προχωρησει η βελτιωση περαν της πρωτης μερας οπως εγραψες; Η πτερροροια του ξεκινισε;

Η πτερόρια δεν ξεκίνησε,τις σταγόνες bogena wormmoddel τις δίνο κανονικά.
Για τα εντερικά μας είπε να δίνουμε μόνο ασπούρι για να μην φουσκόνι το στομάχι του.
Γιλωργο το πουλί μάλον έχει καρίνα,ξεχορίζει έντονα το κόκκαλο του στήθους και έχει πάρει ένα σκούρο χρώμα.
Από χθες έχει επιδείνοση. Τώρα έχει ζαρώση όπως και το κάνη κάθε 10-15 λεπτά.
Τρώει και μέτα ζαρώνη κάτω στο κλουβί.
Ανάθεμα το μέρος που είμαι. Δεν έχει πουθενά να τον πάω.

Έδωσα μια πρίν 5 μέρες και μια εχθές.
Η δόσει που μου είπαν και έδοσα ήταν μισόσοληνάκι(αυτό που είναι μαζί με το καπάκι).

Back