Γενικά Τι αγριοπούλι είναι αυτό;

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης dgeorg
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Πόλη
Κόρινθος
Καλησπέρα σε όλες και όλους και χρόνια σας πολλά.

Μένω στην επαρχία και έχω κλούβες με καναρίνια και μερικά αγριοπούλια. Εχθές μου έφυγε μία κανάρα και επειδή την είδα να μην απομακρύνεται πολύ απο το σημείο που έχω τις κλούβες, αποφάσισα να βάλω μια καπάτσα μήπως καταφέρω και την πιάσω. Τελικά αντί για την κανάρα πιάστηκε το πουλάκι της φωτογραφίας.
Μήπως ξέρει κανείς να με κατατοπήσει για το είδος του και να μου πει αν μπορώ να το κρατήσω και αυτό στη κλούβα. Εννοώ απο την άποψη αν ζει στην αιχμαλωσία, αν είναι εύκολο να βρώ τροφή που να το ικανοποιεί και άλλα τέτοια.

Σαε ευχαριστώ
Δημήτρης

Συνημμένα

• 100_2898.webp
    100_2898.webp
    30,4 KB · Προβολές: 471
  • 100_2899.webp
    100_2899.webp
    30,6 KB · Προβολές: 491
  • 100_2900.webp
    100_2900.webp
    30,1 KB · Προβολές: 623
  • 100_2903.webp
    100_2903.webp
    29 KB · Προβολές: 615
  • 100_2909.webp
    100_2909.webp
    28,7 KB · Προβολές: 473
Φίλε μου την γνωρίζω σαν παπαδίτσα, και απο ότι ξέρω μπορείς να την ταίσεις τροφή μαϊνας. Απλά πριν την βάλεις με άλλα πουλιά ρώτα και άλλα μέλη γιατί έχω ακούσει ότι σχετίζεται με κανιβαλισμούς άλλων πουλιών.

Το πουλάκι αυτό φίλε μου λέγετε παπαδίτσα ή καλόγερος. Δεν είναι η γνωστή παπαδίτσα αλλά έτσι έχει επικρατήσει να λέγεται. Το πουλί αυτό τρέφεται με μαινοτροφή και σκουλήκι. Προσοχή μην το βάλεις με άλλα πουλιά γιατί θα τα χαλάσει. Τους επιτίθεται και εμφανίζει στοιχεία κανιβαλισμού.Ζει στο κλουβί μόνο του ή με άλλα εντομοφάγα πουλιά. Το αρσενικό έχει μία μάυρη γραμμά από το λαιμό μέχρι κάτω ενώ το θυληκιά μέχρι το στήθος. Κελαηδάει αρκετά όμορφα και χρησιμοποιείται σαν δάσκαλος για τις καρδερίνες.

Σε ευχαριστώ και εσένα Σοφία για την απάντησή σου αλλά θα ήθελα να μου εξηγήσεις λίγο γιατί μου προτείνεις να το αφήσω.

dgeorge εγω εχω πολλες παπαδιτσες και σου λεω αν δεν μπορεις να την φροντισεις ΜΟΝΗ της αστην να φυγει η συμπεριφορα της δεν εχει καννιβαλισμο με την εννοια να φαει τα αλλα πουλια αλλα στο να επικρατησει στον χωρο που ζει ΜΟΝΟ αυτο το ατομο τωρα αν εχει ελλειπης τροφη σε πρωτεϊνες θα φαει οτι πουλι βαλεις μαζι της εχει πολυ δυνατο ραμφος και κατασκευασμενο ετσι ωστε να κομματιαζει κρεας αν θες να την κρατησεις παντως εδω ειμαι να σου πω οτι θες για αυτο το πουλι

Φίλε astrapogiannos,
θέλω να μου πείς αν αξίζει τον κόπο να συνεχίσω να έχω στην αιχμαλωσία ένα τέτοιο πουλί.
Δηλαδή αν μπορεί να μου προσφέρει κάτι. Και για να μη παρεξηγηθώ εννοώ αν τουλάχιστον κελαϊδάει όμορφα έτσι ώστε να τη χρησιμοποιήσω μελλοντικά για δάσκαλο. Γιατί δεν θα ήθελα να το κρατήσω μόνο και μόνο επειδή έτυχε να πιαστεί ή επειδή έχει ωραία χρώματα... Καταλαβαίνεις τι θέλω να πώ.
Επίσης επειδή έτσι κι αλλοιώς θα την κρατήσω τουλάχιστον μέχρι αύριο, θα ήθελα να μου πείς αν έκανα καλά που της αγόρασα τροφή για Μάϊνες με σκουλήκι ή μήπως πρέπει να της πάρω και τίποτε άλλο.

οχι η τροφη που πηρες ειναι μια χαρα τωρα στο θεμα υπαρχουν 2 προβληματα το 1 ειναι αν ειναι θηλυκο δεν σου προσφερει τιποτα αλλο παρατα χρωματα του αν ειναι αρσενικο θα κελαϊδαει καθε πρωι και απογευμα μονο αλλα και παλι εχει ενα ελλατωμα το αρσενικο αυτου του ειδους παπαδιτσας ή καλογερου, οπως θες πεστο, εχει σπινο μεσα {κανει σπιν σπιν} και δεν κανει για δασκαλος καρδερινας διοτι θα μαθει και το σπιν σπιν η καρδερινα αν χρειαζεσαι δασκαλο πρεπει να βρεις ελατοπαπαδιτσα {ειναι το ιδιο πουλι πιο μουντα χρωματα και το ιδιο κελαϊδισμα χωρις το σπιν σπιν} το 2 προβλημα ειναι κατα ποσο θες να αιχμαλωτισεις ενα πουλι το οποιο ηρθε να φαει τα σπορακια που περρισεψαν απο το δικο σου πουλι; Ειναι λιγο αδικο αυτο οτι θες κανεις παντως

Φιλτατε dgeorg το να κρατησεις ενα πουλακι αγριο για δυο λογους.. Α)για να το χρησιμοποιησεις ως δασκαλο για καρδερινες.. Και β) γιατι ειναι ενα ομορφο πουλι.. Με ωραια φωνη.. Το θεωρω αδικο (μην πω απαραδεκτο).. Ειναι αδυνατο να το κανεις να νιωσει ευτυχισμενο και ανετα στο κλουβι.. και δεν υπαρχει περιπτωση να αντικαταστησεις 100% με οποιον τροπο την τροφη του.Αυτα σε ά φαση. Σε β' φαση, δεν ειναι παραδοξο που απο την μια γκρινιαζουμε για τα τοσα πουλια που σκλαβωνοντε για να κοσμουν καποιο μπαλκονι.. Και απο την αλλη και εμεις που με τοση αγαπη αναφερομαστε σε αυτα με την πρωτη ευκαιρια να αιχμαλωτιζουμε καποια;(Ξερω εγινε κατα λαθος... Ομως γιατι να το κρατησεις);

ΠΡΟΣ ΑΣΤΡΑΠΟΓΙΑΝΝΟΣ!

ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!

ΕΣΥ ΦΙΛΕ ΑΣΤΡΑΠΟΓΙΑΝΝΕ ΠΡΙΝ ΜΕΡΙΚΕΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕΣ ΚΥΡΙΓΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΕΖΕΣ ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΕΙΣ ΚΑΙ ΚΥΝΗΓΟΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΕΤΑΣ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΟΤΑΝ ΕΓΩ ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΤΑΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΑΓΡΙΟΠΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΕΛΕΓΑ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΙΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΔΗΛΩΝΕΙΣ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΠΟΛΛΕΣ ΠΑΠΑΔΙΤΣΕΣ?

Βρε που ήταν κρυμμένο το παλλικάρι;
Γιορτές είναι μωρέ, εποχή για χαλάρωση και περίσκεψη!
Το χόμπι μας δεν είναι σαν το ποδόσφαιρο να ισχύει το
"η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση".

Για να δείτε αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται η συγκατάθεσή σας για τον ορισμό cookie τρίτων.
Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες, ανατρέξτε στη σελίδα μας για τη χρήση cookies.
Για να δείτε αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται η συγκατάθεσή σας για τον ορισμό cookie τρίτων.

το οτι κανει τοσα αυγα δεν το ξερα, ηξερα οτι ειναι γονιμο πολυ αλλα οχι και ετσι

Είναι επίσης εντυπωσιακό το ότι εκκολάφθηκαν και ετοιμάζονται ήδη να βγουν στο κλαρί 6 πουλιά!

Back