Ασθένειες Τι ακριβώς είναι η ευλογια στο μάτι του καναρινιού;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης noni
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

noni

PB New Member
Εγγραφή
2 Ιουλ 2009
Μηνύματα
12
Πόλη
Κορυδαλλός
καλησπέρα θέλω αν ξέρει κάποιος να μου πει τι ακριβώς είναι η ευλογια στο μάτι του καναρινιού... Την έχω 3 βδομάδες και τις τελευταίες 3 ημερες έχει πετάξει ένα εξόγκωμα στο μάτι τις... μου έδωσαν το antiseptine spray αλλα t κάνει πιο χαλια... Δεν ξέρω τι άλλο να τις κάνω... Βοηθηστε με!
 
Αγάπη μου γλυκιά αυτό που περιγράφεις είναι η δερματική ευλογιά. Υπάρχει άρθρο εδω μέσα στο site που μιλάει για αυτό. Το antiseptine δε το ξερω να σου πω την αλήθεια. Εμένα ο γιατρός μου μου έδωσε Aviomycine για 10 μέρες σε συγκέντρωση 10 σταγόνες / 100ml και μετά 7 ημέρες πολυβιταμίνες. Βέβαια το δικό μου καναρινάκι το είχε βγάλει το εξόγκωμα στο πόδι. Δε μπορείς να κάνεις πολλά. Το Aviomycine για παράδειγμα είναι αντιβίωση αλλά ΟΧΙ για την ευλογιά αλλά για δευτερεύουσες μολύνσεις λόγω αυτών των ανοιχτών κονδυλωμάτων που εμφανίζονται. Απο κει και πέρα η ευλογιά θα κάνει τον κύκλο της. Αν το πουλί αντέξει, τότε μπορεί να ζήσει αλλά με πιθανότητες να μείνει φορέας της ευλογιάς. Γενικά να ξες ότι δε μεταδίδεται στους ανθρώπους αλλά μεταδίδεται παρα πολύ εύκολα στα πουλιά. Δυστυχώς μολύνθηκαν πουλιά μου από κλουβί στο οποίο παλιά είχα πουλί με ευλογιά.
 
Ναι μου ειπαν οτι κολλαει τα πουλια και γι'αυτο τα αλλα τα απομακρινα. Μου ειπαν οτι κανει τον κυκλο και οτι μπορει να περασει αλλιος θα ψωφισει... Το πειγα στο γιατρο και μου ειπε οτι δεν μπορουμε να κανουμε κατι αλλο, περα απο το σπρει. Σας ευχαριστω για την ενημερωση!
 
καλημερα! του ειπα το γιατρου για αυτη την αντιβιωση και μου ειπε οτι δεν κανει για την ευλογια... αυτο απο που μπορει να το κολλισε; και κατι αλλο εβαλα τα αλλα πουλια σε αποσταση περιπου 3-4 μετρα υπαρχει περιπτωση να μου κολλισουν;
 
ΤΙΠΟΤΑ δεν κάνει για την ευλογιά. Το post μου πιο πανω τα λέει όλα. Το Aviomycine είναι για τις δευτερογενείς μολύνσεις από τις πληγές που αφήνει η ευλογιά. Για την ίδια την ευλογιά δεν υπάρχει ΤΙΠΟΤΑ
 
Back
Top