Αναπαραγωγή Τι αλλο πια να κανω...

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης morpheas
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

morpheas

PB Member
Εγγραφή
4 Μαρ 2008
Μηνύματα
195
Πόλη
Κόρινθος
Φιλοι μου γεια σας. Εβαλα τα ζεβρακια μου ξανα στην αναπαραγωγη των οποιων η πρωτη αποπειρα ζευγαρωματος ηταν μια πληρη αποτυχια, λογω του οτι εμφανισαν κανιβαλισμο, η θηλυκια εφαγε τα αυγα και ο αρσενικος με τη σειρα του τσιμπουσε τη θηλυκια με αποτελεσμα να χασει μεγαλο μερος του πτερωματος. Τωρα μετα απο καποιο διαστημα που ηταν χωρια, επαναλαμβανεται το ιδιο σκηνικο, δεν εχω ιδεα αν εχουν ζευγαρωσει, η θηλυκια ειναι χωρις πτερωμα στην βαση της ουρας γιατι την ξεπουπουλιαζει ο αρσενικος, παιζουν με τα νηματα και εχουν την εξης παραξενη συμπεριφορα: τρωνε και χωρις να μασησουν την τροφη και πηγαινουν και πινουν με μανια νερο (!). Βρηκα καποια νηματα στις φωλιες (μια βασικη και μια βοηθητικη), αλλα δεν νομιζω αυτο να εχει καποια περαιτερω εξελιξη. Δεν ξερω τι αλλο πια να κανω...
Υπαρχει καποιος να μου προτεινει κατι;
Ευχαριστω εκ των προτερων!☹
 
Εγω θα σου προτεινα να τα χωρισεις. Για καποιο λογο φαινεται να μην ταιριαζουν σαν ζευγαρι... Δεν εχει νοημα να κανουν κακο το ενα στο αλλο. Μπορεις να τους αγορασεις διαφορετικα ταιρια; Αν ναι ισως και να καλυτερευαν τα πραγματα ισως και οχι. Παντως το θυληκο αφου δεχεται επιθεση απο το αρσενικο ειναι αναμενομενο να στρεσαριστει και να φερεται αφυσικα. Η αναπαραγωγη θελει αρκετη ηρεμια και αυτα προκαλουν ενταση μεταξυ τους... Μηπως εχεις προσεξει αν τα στρεσαρει κατι... μπορεις να σκεφτεις; Καποιος θορυβος, πολυ λιγος υπνος η να τα ξυπνατε μεσα στη νυχτα (εννοω αν τα εχετε στην κουζινα, γιατι και ο κακος υπνος φερνει πολλες φορες προβληματα), αλλα ζωα. Ακομη και το να βλεπουνε αλλα ζωα η πουλια πολλες φορες προκαλει το αρσενικο να επιτεθει στο θηλυκο για να το κραταει σε επαγρυπνηση επειδη νιωθει ανασφαλεια. Εαν ολα σου φαινονται φυσιολογικα αλλα τα πουλια δεν ταιριαζουνε μεταξυ τους τοτε καλυτερα να τα χωρισεις...
 
ακομη και το να βλεπουνε αλλα ζωα η πουλια πολλες φορες προκαλει το αρσενικο να επιτεθει στο θηλυκο για να το κραταει σε επαγρυπνηση επειδη νιωθει ανασφαλεια.
...
ουάου... Πολύ ενδιαφέρον
 
Μαρια λογικα για να φαει η θηλυκια τα αυγα σημαινει πως ηταν ασπορα. Αμα περιηγηθεις στο σαιτ θαδεις οτι πολλα ειδη πουλιων το κανουν αυτο.. Τωρα, οσον αφορα τη μεταξυ τους σχεση.. Δε ξερω να σου πω ακριβως κεγω. Μαλλον ομως δε ταιριαζουν. Το οτι τρωνε κ δε σπανε τα σπορακια, να σου πω οτι κπ σπορακια κ τα δικα μου τα καταπινουν αμεσως χωρις να τα σπασουν. Οποτε αυτο το βρισκω φυσιολογικο. Οπως κ το οτι πινουν νερο αφου φανε διοτι τα βοηθαει να κατεβει η τροφη τους κατω. Δε μπορω να καταλαβω εαν κανουν κατι διαφορετικο βεβαια.. Εαν μπορεις, παρτους απο ενα αλλο ταιρι η εαν τα εχεις αγορασει προσφατα ζητα απο αυτον απο τον οποιο τα αγορασες να κανεις ανταλλαγη εαν γινεται αυτο βεβαια..
 
Δηλαδή για να καταλάβω πριν 2 μέρες η θυληκιά έριχνε πούπουλα και σήμερα ξαφνικά ήταν έτοιμη για ζευγάρι; Αναπλήρωσαν τα πουλιά σε δυό μέρες τα στοιχεία που πιθανώς έλειπαν από τον οργανισμό τους (ένας από τους λόγους που ένα πουλί τρώει τα αυγά του ή ένα αρσενικό μαδάει τη θυληκιά του); Γιατί βιάζεστε ρε παιδιά; Πολύ πιθανόν να μην ταιριάζει το ζευγάρι αλλά αν τα βάζεις μαζί και τα ξαναχωρίζεις μέρα παρά μέρα δεν θα το μάθεις ποτέ. Σε δυο μέρες δεν αλλάζει τίποτα. Χώρισε τα και καντους προετοιμασία. Δώσε βιταμίνες στο νερό, ασβέστιο στη θηλυκιά, φρούτα και λαχανικά μέρα παρά μέρα. Και σε 2-3 εβδομάδες και μόνο αφού τα δεις να είναι σε καλή κατάσταση (όχι μαδημένη η θυληκιά και να αναπληρώνει το φτέρωμά της όπως είναι τώρα) βάλτα μαζί και παρατήρησέ τα.
 
Άννα έχουμε πει αρκετές φορές νομίζω πως τα πουλιά δεν τρώνε τα αυγά τους επειδή είναι άσπορα. Δεν μπορούν να το ξέρουν αυτό. Μην το μεταδίδεις σαν πληροφορία γιατί είναι εντελώς λανθασμένο.
 
Οκ Βασιλη λαθος. Κεγω απο το σαιτ το ειχα διαβασει δε τοξερα πως ειναι λανθασμενο. Παντως δε ξερω κατα ποσο η προετοιμασια που λες θα τα βοηθησει, με καλη εννοια παντα. Γιατι δεν ειναι καναρινια που θελουν πολυ προετοιμασια. Νομιζω πως τα ζεμπρακια αμα ταιριαξουν ταιριαξαν. Αλλα δε χανει κατι νατο δοκιμασει.
 
Κανονικά δεν χρειάζονται προετοιμασία αλλά σε αυτήν την περίπτωση τα πουλιά είχαν πρόβλημα. Μέχρι προχτές η θυληκιά έχανε πούπουλα, δεν είναι για να μπει ζευγάρι. Αν ταιριάξουν θα φανεί κάτω από φυσιολογικές συνθήκες. Επειδή βγάζω μεταλλάξεις δεν έχω σταθερά ζευγάρια. Πολλές φορές τις πρώτες μέρες τα πουλιά δεν τα πάνε τόσο καλά μεταξύ τους αλλά ποτέ δεν τα έχω δει να ξεπουπουλιάζονται. Μόνο σε περίπτωση που ένα πουλί έχει έλλειψη μεταλλικών στοιχείων μαδάει τα υπόλοιπα. Είναι πουλιά που ζουν σε κοπάδια δεν είναι σαν τα καναρίνια και τους παπαγάλους. Μπορεί να έχεις 6 πουλιά σε μια κλούβα και το βράδυ να τα δεις όλα μαζί μέσα σε μια φωλιά. Δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι φτάνουν στο σημείο να μαδηθούν λόγω αντιπάθειας.
 
Τα πουλακια μου ειναι απομωνομενα και δεν τα ενοχλει κατι! Ουτε τα στρεσσαρει κατι! Το λουγαρο που εχω ας πουμε που λες για αλλα πουλια Φοιβο ειναι μακρια τους... Το μαδημα το κανει ο αρσενικος σε συγκεκριμενο σημειο και μαλιστα στα δικα μου πουλια αυτο εχει καποια σκοπιμοτητα διοτι την επομενη μερα ζευγαρωσαν, πραγμα που εγινε και την προηγουμενη φορα! Δεν ξερω τι να πω..
 
Back
Top