Γενικά Τι αρσενικό καναρίνι να αγοράσω;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης meniam
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

meniam

PB Member
Εγγραφή
28 Οκτ 2020
Μηνύματα
1.130
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Πριν ενάμιση χρόνο αγόρασα από ένα πετ σοπ ένα καναρίνι το οποίο τελικά αντί για αρσενικό ήταν θηλυκό οπότε θα ήθελα πλέον να αγοράσω ένα αρσενικό να κελαηδεί ωραία και αν στο μέλλον το αποφασίσουμε να μπορούμε να το ζευγαρωσουμε με την θηλυκιά. Μου αρέσουν οι αχάτες αλλά και τα τιμπραντο, η καναρα νομίζω είναι κοινό καναρίνι με χρώμα κίτρινο και καφέ, τι ποικιλία και τι χρώμα θα ήταν ιδανικότερο για ζευγάρωμα; Επίσης τι ηλικία να είναι το αρσενικό;(η καναρα είναι ενός έτους και 9 μηνών)
 
Θα επαιρνα ενα ωραιο κοινο καναρινάκι που θα μου αρεσε το χρωμα. Απο Σεπτέμβριο Οκτώβριο θα βρειτε πουλακια φετινα. Η διαφορα ηλικια δεν εχει σημασια ιδιαίτερα αρκεί να ειναι ενηλικα και παραγωγικα.
 
@sarpijk Πρώτα πρέπει να αγοράσεις από εκτροφέα για να είναι σίγουρα αρσενικό και γερό! Αυτό είναι το σημαντικότερο! Με το καλό!🙂

Δεν συμφωνώ μιας και εχω βρει σε συνοικιακα pet shop υγιεστατα πουλακια και εχω παρει ενα ωραιότατο αρσενικο εδω και δυο χρονια. Εξάλλου εκει πολλές φορες καταληγουν πουλακια απο χομπιστες που δεν ξέρουν τι να τα κάνουν. Για κοινο καναρίνι νομιζω περιττεύει να πας σε εκτροφεα. Εαν μιλαμε για καναρινια ρατσας τοτε ναι.

Αυτο που ειναι σημαντικο ειναι κατα την αγορα να υπαρχει η εμπειρία ( ή καποιος έμπειρος) να ξεχωρίσουμε ενα καλο πουλακι και να μη πάρουμε ο,τι μας δώσουν.
 
Γενικά είχα σκοπό να πάρω από εκτροφέα ή από κάποιον από το φόρουμ αυτή την φορά.@sarpijk τώρα επειδή δεν έχω γνώση γενικά πάνω στα καναρίνια θέλω να σε ρωτήσω, λες να πάρω ένα απλό επειδή είναι και το δικό μου απλό οπότε δεν θα έχω καθαρόαιμα πουλάκια ή θα υπάρχει κάποιο άλλο πρόβλημα; Επίσης όντως αντί για αχάτη θα μπορούσα να βρω ένα απλό καναρίνι που να μοιάζει στα χρώματα αλλά τα τιμπραντο που είναι καναρίνια φωνής έχουν διαφορά με τα απλά για αυτό και θα τα προτιμούσα
 
Ειμαι της άποψης να μη χαλαμε τις ρατσες που καποιοι κανανε κοπο να τελειοποίησουν. Τα κοινα καναρινάκια εχουν ποικιλια χρωματων, ειναι ανθεκτικά και στα μεταξυ τους ζευγαρωματα έχουμε εκπληξεις πχ πουλάκια κάτασπρα ή ολοκιτρινα.
 
Εντάξει θα το σκεφτώ, επίσης ήθελα να ρωτήσω για το κλουβί θα παραθέσω κάποια να μου πείτε γνώμη





 
Back
Top