Αναπαραγωγή Τι γίνεται με τις κύστες στα καναρίνια;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης melina
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

melina

PB New Member
Εγγραφή
1 Ιουλ 2009
Μηνύματα
2
Πόλη
Αθήνα
Ασχολούμαι τα 3 τελευταία χρόνια με τα καναρίνια. Φέτος αγοράσαμε ένα θηλυκό gloster. Δεν ξέρω αν κάναμε καλά, αλλά το ζευγαρώσαμε με ένα αρσενικό μαλινουά (απόγονος 2 μαλινουά τα οποία μας πέθαναν πέρυσι). Γεννήθηκαν 2 νεοσσοί σήμερα 25 ημερών περίπου τα οποια έχουν πάνω στο κεφάλι, γύρω από τα μάτια λίγο και σε μεγάλο μέρος του φτερού κάτι σαν καπαλο σκληρό. Τα έχουν από τότε που άρχισαν να γεμίζουν πούπουλα. Το ένα δεν έχει σχηματίσει ακόμα φτερό πλήρως, ευτυχώς όμως πετάει αλλά όχι όπως το άλλο. Επειδή διάβασα κάτι σχετικά με buff;, τύπους φτερώματος, κύστες κλπ και δεν κατάλαβα τι ακριβώς παίζεται, αν μπορεί κάποιος να μου πει τι να κάνω θα με βοηθούσε πολύ. Αύριο θα τα πάω στο γιατρό γιατί φοβάμαι μην έχουν κάποια άλλη ασθένεια κολλητική (δεν έχουμε χωρίσει το ζευγάρι και η καναρα κλωσάει πάλι). Επίσης το ένα είναι επιθετικό με τον πατέρα του, ενώ το άλλο βρίσκεται κατά τα 2/3 τις μέρας πάνω στη φωλιά και διπλα από την καναρα. Γιατί συμβαίνουν τα παραπάνω και τι γίνεται με τα καπάλα-κύστες;

Ευχαριστώ όλα τα παιδιά του forum και περιμένω σχόλια και απαντήσεις.
 
Καλώς όρισες Μelina στην παρέα μας, να χαίρεσαι τα καναρίνια σου! Αφού θα τα δει γιατρός θα σου απαντήσει αν πρόκειτα για κολλητική ασθένεια που φοβάσαι, αλλά αν ανεβάσεις fotos από το σημείο γύρω από τα μάτια & το φτερό που βρίσκονται τα σκληρά, θα καταλάβουν έμπειρα μέλη και θα δώσουν έγκυρες απαντήσεις.
 
Πριν απ' όλα, ήταν ένα μεγάλο λάθος, που ενώ είχες ένα πουλάκι ΦΩΝΗΣ
και μάλιστα απο τα πλέον καλλίφωνα του είδους,του πήρες για ζευγάρι
ένα πουλάκι ΤΥΠΟΥ. Μ' αυτήν την διασταύρωση, έχεις απογόνους που,
ούτε καλή φωνή έχουν ούτε αξιόλογα πουλιά ΤΥΠΟΥ είναι.
Για το ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΥΣΤΕΣ , διάβασε αυτό...
ΚΥΣΤΕΣ ΣΤΑ GLOSTERS | canary.pblogs.gr/2008/11/kystes-sta-glosters.html
 
Σας ευχαριστώ όλους για την βοήθεια. Από τις φωτό που είδα όμως "κύστες στα gloster" δεν μου μοιάζει με αυτό που είδα στα δικά μου. Επειδή δεν είμαι ειδική όμως, θα ανεβάσω photos το συντομότερο δυνατό. Και πάλι σας ευχαριστώ, με εξέπληξε η αμεσότητα σας!
 
Back
Top