Φροντίδα Τι γνώμη έχετε για την αγορά δεύτερου αρσενικού κοκατίλ;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Lioui
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Lioui

PB New Member
Εγγραφή
24 Ιαν 2020
Μηνύματα
176
Πόλη
Λάρισα
Καλησπέρα στην ομάδα!

Να κάνω μια πολύ πολύ σημαντικη ερώτηση?
Ποιοι θα ήτανε οι κίνδυνοι αυτή την χρονική στιγμή που ο Λιούι έχει φτάσει στο επίπεδο εξοικείωσης μαζί μας και πετάει ελεύθερα μέσα στο σπίτι ΕΑΝ έρθει ακόμη ένας αρσενικός παπαγάλος στην οικογένειά μας? Υπάρχει κάτι που θα μπορούσα να μελετήσω σχετικά με την εκπαίδευση του νέου μέλους η' την αλλαγή συμπεριφοράς του λιουη? Είστε θετικοί με μια τέτοια κίνηση η' δεν θα την συνιστούσατε?

Εν αναμονή με αγωνία των γνώσεων σας!
 
Νέος παπαγάλος του ιδίου είδους; Αν ναι, προσωπικά θετικά θα το έβλεπα, αν και θα πρέπει να παραμείνει (ό,τι είδους και να είναι) σε καραντίνα, κατά προτίμηση σε άλλον χώρο επί 40 ημέρες.
Φυσικά στη συνέχεια θα πρέπει σταδιακά να εξοικειωθεί με τον ήδη υπάρχοντα παπαγάλο, το οποίο παίρνει αρκετό χρόνο, και επιπρόσθετα, από τη στιγμή που θα μπει στο σπίτι, θα υπάρχει κάποια αναστάτωση στον Lioui, και ναι, μπορεί να "ξεσηκώσει" συμπεριφορές και να δείξει ότι "αγριεύει", αλλά πιστεύω ότι δεν θα χάσει την τόσο ωραία επαφή του μαζί σας. Τέλος, νομίζω ότι το πως θα προχωρήσει το ζήτημα, έχει να κάνει και με την ηλικία του άλλου παπαγάλου, πιστεύω δλδ ότι ένα νεαρό πουλί θα ακολουθήσει πιο εύκολα μια διαδικασία εξημέρωσης, από ό,τι ένα μεγαλύτερο.
@seemsfunny , εσύ τι παρατήρησες με την Ίνα, και πώς τα κατάφερες να εξοικειωθείτε;
 
Εμάς η Ίνα ήρθε στο σπίτι σε ηλικία που ακόμη δεν μπορούσε να πετάξει. Η καραντίνα κράτησε περίπου 2.5 εβδομάδες. Σε αυτό το διάστημα ο Λινκ πλησίαζε το κλουβί της μερικές φορές και το ίδιο γινόταν και από την πλευρά της Ίνας όταν ήταν αυτή έξω.

Από όταν άρχισε η συμβίωση τους οι τσακωμοί τον πρώτο καιρό ήταν ασταμάτητοι σε σημείο που σκεφτόμουν να τα χωρίσω. Από απόψεις όμως μελών του φόρουμ μου είπαν ότι ήταν παιχνίδια αυτά που κάνουν αλλιώς θα έβλεπα πούπουλα ή αίματα... (Αυτό το λεω ώστε να ξέρεις τι να περιμένεις @Lioui )

Οι αλλαγές που παρατήρησα στον Λινκ είναι ότι έκοψε τον καθημερινό χορό γιατί τότε δεν είχε άλλη ασχολία και επίσης εκεί που ήταν αθόρυβος και έγραφα εδώ στο φόρουμ αρκετά συχνά αν είναι φυσιολογικό να μην ακούγεται ο παπαγάλος φτάσαμε στο σημείο να μιμείται την ίνα... όχι μόνο κράζει (όπως έμαθε από την Ίνα) αλλά βγάζει και φωνές ώστε να τραβάει και τα βλέμματα της γειτονιάς...

Μια ακόμη διαφορά είναι ότι ο Λινκ θέλει να ασχολείται μαζί μου και η Ίνα ζηλεύει.. Όσο είναι και οι δύο πάνω μου όλα είναι μια χαρά. Όταν είναι μόνο ο Λινκ τότε από το πουθενά εμφανίζεται η Ίνα και προσπαθεί να τον δαγκώσει...
 
@Lioui, Άμα έχεις έναν κόκατίλ που σε έχει συνηθίσει και όπως λες πετάΕΙ μέσα στο σπιτι και έρθει άλλος καλύτερα να έρθει θηλυκό γιατι θα ζηλευει πολύ.Καλυτερα να μην πάρεις αλλά άμα θες θηλυκό
 
Καλησπέρα στην ομάδα!
Αυτές τις ημέρες λόγω των σεισμών στην Λάρισα όπου και μένω ένιωσα πόσο μόνος ένιωθε ο λιουη μας! Τις πρώτες ημέρες τον είχα μαζί μου αλλά τις υπόλοιπες έμενε μόνος του πολλές πολλές ώρες καθώς μόνο εγώ επέστρεφα στο σπίτι να κοιμηθώ! Σήμερα λοιπόν σκέφτηκα ΜΉΠΩΣ είχε για παρεα ένα bugie! Θεωρειτε θα ήταν καλή κίνηση; Και εάν ναι αρσενικό η' θηλυκό! Στο ίδιο κλουβί η' σε ξεχωριστό; Το ότι ο λιουη είναι ελεύθερος στο σπίτι κατά πόσο θα με δυσκολέψει η εκπαίδευση του bugie; Έβαλα μόνος μου τον εαυτό μου σε προβληματισμό! Παρακαλώ ΒΟΗΘΕΙΑ!
 
Καλύτερα να πάρετε ενα ακομα κοκατιλ με βασική προϋπόθεση να κρατήσετε καραντινα και εν συνεχεία να εχετε ενα κατάλληλο κλουβι και για τα δυο.

Πηρα το θηλυκό μου σε μικρη σχετικά ηλικία και γρηγορα δεθηκε μαζι μου. Μετα απο δυο χρονια αποφάσισα να της παρω για παρεα ένα αρσενικό σύντροφο. Ενα πουλι αγριο απο πετ σοπ το οποιο πηρε αρκετο καιρο να ηρεμήσει και να μαθει να επιστρέφει στο κλουβι. Δεν έρχεται για χαδια, απλα μας ανέχεται , το θηλυκό συνεχιζει να έρχεται για χαδακια συνεπως σε εμενα τουλάχιστον δεν επαληθεύεται η αποψη οτι εαν πάρεις αγριο θα αγριεψουν και τα ημερα.
 
@Lioui τα budgie είναι πιο ζηλιαρικα ειδικά τα θυληκα. Ότι είδος παπαγαλου και να πάρεις το προηγούμενο θα ζηλεύει αλλα απο ενα χρονικό διαστημα και μετά θα το συνηθησει.
 
Παιδιά βοήθεια! Πέρασα σήμερα να πάρω τροφή για τα ψαράκια μου και είδα ένα bugie το οποίο και ερωτεύτηκα! Δεν ξέρω πως θα το πάρει ο Λιούις μου εάν το φέρω σπίτι! Η πρώτη μου σκέψη ήταν να το πάρω και να το έχω σε ξεχωριστό κλουβί! Μετά σκέφτηκα να σας ρωτήσω! Τι θέμα είναι πως πρέπει να το πάρω αυτό το πουλάκι από το pet! Να ζήσει ευτυχισμένο ! Τι λέτε φίλοι μου; Λέτε να μου κάνει νερά ο Λιούις; Θεωρώ πως έχει εξοικειωθεί πολύ μαζί μασ καθώς κάθε μέρα είναι ελεύθερος και όλη την ώρα ζητάει τα χάδια μασ!

Βοηθειαααα!
 
Παιδιά τελικά δεν κρατηθηκα!
Στην οικογένεια μας υπάρχει νέο μέλος και το όνομα αυτού ΝΤΙΟΥΙ ένα γκρι budgie!
Αυριο θα έχετε και φωτογραφίες αφού πριν από λίγο ήρθε στο νέο του σπίτι και έπειτα από τις απαραίτητες συστάσεις με τον Λιουη πήγε στο νέο του σπίτι σε ασφαλή απόσταση από τον Λιουη και ήδη σκεπάστηκε για να ηρεμησει!

Αύριο θα έχει ενδιαφέρον η μέρα καθώς προβλέπω ο Λιουη θα θέλει να τον επισκευτεί ! Θα είμαι από κοντά όμως να μην τον πολύ αφήνω να τον πλησιάσει!

Τα πρώτα σημάδια του λιουη ήταν ΠΕΡΙΕΡΓΙΑ και ένα πολύ όμορφο τραγούδι που δεν μας το συνηθίζει βραδιάτικα!

Άντε να δούμε!
 
@HxC τον έχω στην άλλη άκρη του σπιτιού! Έχουνε οπτική επαφή και η γωνία που είναι δεν την πολυ πλησιαζει ο Λιουη! Έχει άλλα στέκια !θα δείξει αύριο οταν ο Λιουη θα βγει για την πρωινή του βόλτα!

Ήρθε βράδυ σπίτι και δεν πρόλαβα να δω πρώτες αντιδράσεις!

Θα έχει ενδιαφέρον γιατί ο Λιουη το πρωί μασ τραγουδάει ΣΥΝΕΧΕΙΑ για να ξυπνήσουμε και να του ανοίξουμε την πόρτα του!
 
@marapo υπήρχε ο χιουη για 10 ολόκληρα χρόνια στην οικογένεια μας!ένα υπέροχο budgie ! Είναι όμως κοντά μας! Του λέμε κάθε μέρα καλημέρα κάτω από το δεντράκι που αναπαύεται! Ο ντιουη ήρθε στην οικογένεια μασ όχι μόνο για να αναπληρώσει το κενό του αλλά γιατί και ο Λιουη θεωρώ πως πρέπει να έχει κάποιον να τα λέει στην γλώσσα του!
 
@Lioui Με συγκίνησες με τα λόγια σου. Είναι σίγουρα μαζί σας και συγνώμη που δεν το κατάλαβα από την σειρά των ονομάτων.
Έκανες πολύ καλά που του πήρες παρέα και ας είναι άλλο είδος. Τώρα θα είναι όλα ευτυχισμένα.🥰
 
Back
Top