Συμπληρώματα Τι γνώμη έχετε για τις πολυβιταμίνες;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης ilinet
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
ilinet είπε:
τι γνωμη εχετε για τις πολυβιταμινες;
Παιδιά, προσπαθήστε να αναπτύσσετε λιγάκι το συλλογισμό σας για να μπορούμε να καταλαβαίνουμε τι σκέφτεστε και να απαντούμε πάνω σε αυτό που σας ενδιαφέρει.

Στη ερώτηση "Τι γνώμη έχετε για τις πολυβιταμίνες;" η απάντησή μου είναι, "καλή".
 
Πιστεύω πως η πλούσια και προσεγμένη διατροφή δεν μπορεί να υποκατασταθεί ούτε απο την καλήτερη πολυβιταμίνη. Αυτο, φυσικά, δεν σημαίνει πως δεν χρειάζονται σε ορισμένες περιπτώσεις.
 
Πιστευω οτι ειναι παρα πολυ χρησιμες ειδικα οταν το πουλι ειναι ταλαιπωρημενο.Αλλα καλο ειναι να τις χρησιμοποιουμε μονο οταν χρειαζονται.
 
οταν τις χρειαζεσαι κανουν τη δουλεια τους για παραδειγμα αν ενα πουλακι αρρωστησει καποιες απο αυτες θα τις χρειαστει σιγουρα. Παραδειγμα η πολυβιταμινη AIDONINE χρειαζεται στην ποδαγρα στην ψωρα ταινιαση κτλ.
 
Τις χρησιμοποιώ, χωρίς ποτέ να παρουσιαστεί το παραμικρό πρόβλημα στην υγεία των πουλιών.
 
Αποτελουν αριστο βοηθημα στην εκτροφη και την φροντιδα το πτηνων μας ειναι απαραιτητες κατα την διαρκεια και πριν την περιοδο της αναπαραγωγης σε περιπτωση ασθενειας σε αποθεραπειες σε παραλληλη χρηση με αντιμικροβιακα φαρμακα την περιοδο της πτερορροιας παντα με μετρο και στην προβλεπομενη
δοσολογια που αναγραφεται σε καθε σκευασμα υπαρχουν σε μορφη σκονης και σε υγρη μορφη για χρηση στα πτηνα συντροφιας ειναι φωτοευαισθητες και πρεπει το νερο στης ποτιστρες να αλλαζεται καθημερινα.
 
Σύμφωνο απόλυτα με τον κύριο Lee από πάνω.
 
Οι βιταμίνες είναι φάρμακα και χρειάζεται πάντα σωστή χρήση και χορήγηση. Επειδή όμως κάποιοι το 'χουν στο αίμα τους να γίνουν με φάρμακα Super, νομίζουν πως αν τα χορηγούν με αφθονία στα πουλιά -λες και είναι πειραματόζωα- θα γίνουν καλύτερα ή μεγαλύτερα ή δυνατότερα ή θα ζήσουν περισσότερο. Σε αυτούς απαντώ: θα τα... στείλετε μια ωρα γρηγορότερα
Όχι στην αλλώγιστη χρήση αυτών των σκευασμάτων
 
οταν τις χρειαζεσαι κανουν τη δουλεια τους για παραδειγμα αν ενα πουλακι αρρωστησει καποιες απο αυτες θα τις χρειαστει σιγουρα. Παραδειγμα η πολυβιταμινη AIDONINE χρειαζεται στην ποδαγρα στην ψωρα ταινιαση κτλ.

Συγνώμη αλλα δεν έχω καταλάβει φίλε mikrosektrofeas , το Aidonine το χρησιμοποιείς για τα παραπάνω που αναφέρεις;
 
Επειδή έχω την εντύπωση ότι τείνει να δημιουργηθεί μια λάθος εντύπωση γύρω από τις βιταμίνες θα ήθελα να πω ότι οι βιταμίνες δεν είναι φάρμακα με την έννοια της αντιβίωσης, αλλά φυσικά σε μεγάλες ποσότητες μπορεί να έχει πολύ σοβαρές συνέπειες.

Φίλε mikrosektrofeas τις βιταμίνες δε τις χορηγούμε για να γιατρέψουμε ένα πουλί που είναι άρρωστο. Απλά είναι ένα συμπλήρωμα διατροφής έτσι ώστε να λαμβάνουν οι μικροί μας φίλοι όλα τα απαραίτητα στοιχεία που χρειάζεται ο οργανισμός τους.

Και θα επαναλάβω ότι υπερδοσολογία βιταμινών μπορεί να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα.
 
Απάντηση: Τι γνωμη εχετε για τις πολυβιταμινες;

Εγώ χρησιμοποιώ τις Orlux
Ανάλογα με την εποχή χρησιμοποιώ την αντίστοιχη. Δηλαδή άλλη για την προετοιμασία αναπαραγωγής, άλλη για την περίοδο της ανατροφής των νεοσσών και άλλη για την πτερόρροια.
Μέχρι τώρα είμαι ευχαριστημένος.
 
“Οι βιταμίνες μπορεί να οδηγήσουν σε πρόωρο θάνατο”
16 - 04 - 2008 23:01



Τα συμπληρώματα διατροφής όχι μόνο δεν παρατείνουν τη ζωή αλλά αντίθετα ενδέχεται να αυξάνουν την πιθανότητα πρόωρου θανάτου: Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν οι επιστήμονες, μετά από επανεξέταση 67 ερευνών, που έχουν γίνει σε 230.000 ανθρώπους.

Όπως κατέδειξε η έρευνα, η βιταμίνη C, η οποία λαμβάνεται συχνά σε μια προσπάθεια πρόληψης των κρυωμάτων, δείχνει να μην έχει ούτε θετικά ούτε αρνητικά αποτελέσματα. Ωστόσο οι βιταμίνες Α και Ε, που χρησιμοποιούνται παραδοσιακά για να δυναμώνουν τα οστά και να βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος, έδειξαν αυξημένα ποσοστά θνησιμότητας, όπως και οι Καροτίνες-Β, οι οποίες λαμβάνονται για υγιή όραση.
Με λίγα λόγια, οι βιταμίνες αντί να αυξάνουν το προσδόκιμο ζωής του, μπορεί αντιθέτως να αυξάνουν το ποσοστό θνησιμότητας.
«Το συμπέρασμα είναι ότι τα τρέχοντα στοιχεία δεν υποστηρίζουν τη χρήση αντιοξειδωτικών συμπληρωμάτων στον εν γένει υγιή πληθυσμό ούτε στους ασθενείς με συγκεκριμένες παθήσεις» δήλωσε ο Γκόραν Μπιελάκοβιτς, ο οποίος πραγματοποίησε την έρευνα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Κοπεγχάγης στη Δανία.
Και πρόσθεσε: «Δεν μπορέσαμε να βρούμε στοιχεία που να υποστηρίζουν ότι η λήψη αντιοξειδωτικών συμπληρωμάτων μειώνει τον κίνδυνο πρόωρης θνησιμότητας σε υγιείς ανθρώπους ή ανθρώπους που νοσούν από διάφορες ασθένειες. Τα πορίσματα της έρευνάς μας έδειξαν ωστόσο ότι οι άνθρωποι στις ομάδες δοκιμής που λάμβαναν τις αντιοξειδωτικές Καροτίνη-Β, βιταμίνη Α και βιταμίνη Ε παρουσίαζαν αυξημένα ποσοστά θνησιμότητας». Λαμβάνοντας υπόψη την παραπάνω μελέτη, μοιάζει λοιπόν πιο ασφαλές εάν υιοθετούσαμε μια ισορροπημένη και ποικίλη διατροφή, πλούσια σε φρούτα και λαχανικά.


Λέτε στα πουλιά να ισχύει κάτι άλλο;
 
για τα πουλια θα χρειαζοταν σιγουρα ξεχωριστη ερευνα! Μην ξεχνας οτι οργανισμος ενος πτηνου με βαρος 25-30gr εχει πολυ ταχυ μεταβολισμο και μεσο ορο ζωης 10 χρονια και το συμαντικοτερο η διατροφη του δεν μπορει να περιλαμβανη την ποικιλια τροφων που λαμβανει ενας ανθρωπος ετσι πιστευω πως με σωστη χρηση αποτελουν αναποσπαστω κομματι στην διατροφη των πτηνων μας και ετσι τα οφελοι απο την χορηγηση τους αντισταθμηζουν τα οποια μειονεκτηματα
 
Το βασικότερο είναι οτι η έρευνα έγινε σε "ελεύθερους" ανθρώπους
και η σύγκρηση με αιχμαλωτισμένα πτηνά δεν είναι ή πλέον αρμόζουσα.
 
Back
Top