Διατροφή Τι δίαιτα να κάνω στο καναρίνι μου;

Sofiachr97

PB New Member
Εγγραφή
30 Απρ 2021
Μηνύματα
124
Πόλη
Αθήνα
Καλημέρα παιδιά, έχω το εξής θέμα. Έχω ένα αρσενικό καναρίνι, υποθέτω ότι είναι αχάτης κόκκινος στην ράτσα, το οποίο είναι αρκετά παχουλο και παρατήρησα ότι έχει αρκετό λίπος στην κοιλιά. Και πέρυσι το ίδιο είχε συμβεί με το συγκεκριμένο καναρίνι στην περίοδο αναπαραγωγής που ενισχύω την διατροφή τους με αυγό κλπ. Το ζευγάρι του η θηλυκια παλι είναι μια χαρά αδύνατη. Εγώ τώρα τι να κάνω όμως που τα έχω μαζί στην ζευγαρωστρα και αναγκαστικά τρώει το αυγό, την αυγοτροφη που δεν μπορώ να τα αφαιρέσω εφόσον τα χρειάζεται η θηλυκια για την γέννα; να πω οτι αυτήν την στιγμή το θηλυκό κλωθει 4 αυγουλακια ενσπορα. Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι να περιμένω να μεγαλώσουν οι νεοσσοι και μετά να χωρίσω τον αρσενικό και να τον ξεκινήσω δίαιτα. Η τροφή που τους βάζω είναι της Manitoba. Και δεν χρησιμοποιώ τίποτα άλλο του εμπορίου. Η αυγοτροφη μου είναι σπιτική εγώ την φτιάχνω. Και 2 φορές την εβδομάδα ψιλοκοβω φρούτα λαχανικά και φρέσκα μυρωδικά και τους βάζω. Αυτός τα τσακίζει όλα τροφή αυγό αυγοτροφη λαχανικά μεσα σε μία μέρα. Τι μου προτείνετε να κάνω;

20210516_123922.webp
 
Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι να περιμένω να μεγαλώσουν οι νεοσσοι και μετά να χωρίσω τον αρσενικό και να τον ξεκινήσω δίαιτα.
Πιστεύω αυτή είναι η καλύτερη λύση.
Δεν κάνουμε δίαιτα σε πουλιά που βρίσκονται σε φάση αναπαραγωγής.
Προετοιμάζεται να ταΐσει τα μικρά του.

Να το χαίρεσαι το ζευγάρι σου, και με το καλό να έρθουν και τα μικρά.🐣🐣🐣🐣
 
Eχεις ένα πολύ όμορφο αρσενικό που μάλιστα έκανε πολύ καλά την δουλειά του, αφού έχεις ήδη αυγά με σπόρο . Γιατί ψάχνεσαι ; Ακολουθεί η ανατροφή και η πτερόρροια . Ασε να τελειώσουν αυτά κι' αν ακόμα έχει υπερβολικό πάχος (μόνον τότε) τον βάζεις μόνο του σε μια ζευγαρώστρα, μόνον με ασπούρι και νερό.
 
@mgerom έχεις δίκιο απλά προσπαθώ όσο μπορώ για να είναι υγιή τα καναρίνια μου και άθελά μου μπορεί να κάνω λάθη. Και επειδή έχω διαβάσει διαφορα σχετικά με την παχυσαρκία κσι τα προβλήματα που μπορεί να επιφέρει ήθελα να είμαι σίγουρη για το τι πρέπει να κάνω. Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια η αλήθεια είναι ότι είναι όμορφος και πάρα πολύ καλός τραγουδιστής επίσης. ! Θα τον αφήσω όπως είπες αυτές τις περιόδους και θα επέμβω αν χρειαστεί αργότερα.
 
Back
Top