Διατροφή Τι δείχνει η ημερομηνία στην συσκευασία τροφής για πουλιά;

Καναρίνι4ever

PB Known Member
Εγγραφή
8 Δεκ 2013
Μηνύματα
2.500
Πόλη
Καισαριανή
Εχθές πήρα δύο συσκευασίες της Versele-Laga Canaries Prestige και είδα ότι στο αριστερό μέρος και των δύο συσκευασιών γράφει την εξής ημερομηνία: 27/02/15. Είναι η ημερομηνία λήξης του προϊόντος ή κάτι άλλο; Μπορώ να την προσφέρω στα καναρίνια μου; Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας!
 
Kαλά βρε παιδί μου. Εδωσες τα χρήματά σου και δεν ρώτησες τον πωλητή αν λήγουν σε 5 μέρες;
 
Όταν γύρισα στο σπίτι είδα την ημερομηνία. Όσο ήμουν στο πετ σοπ δεν κοίταξα καθόλου και δεν σκέφτηκα καν να ρωτήσω. Απροσεξία μου και πήρα το μάθημα μου: να κοιτάζω ΠΑΝΤΑ την ημερομηνία λήξης των τροφών. Και τώρα, να υποθέσω, τα πετάω, σωστά;
 
Οχι δεν τα πετάς εάν δεν εξακριβωθεί το πού αναφέρεται η ημερομηνία! Περίμενε. Θα το ψάξουμε.
 
Ημερομηνία συσκευασίας αποκλείεται, ημερομηνία συγκομιδής επίσης, άρα ημερομηνία: λήξης 27/02/15
 
  • Like
Αντιδράσεις: Stfns
Δεν πρόκειται να πετύχει κάτι και να τα πάει πίσω, διότι δεν πούλησε το μαγαζί ληγμένη ή χαλασμένη τροφή, απλώς είναι πολύ κοντά η ημερομηνία λήξης.

Πιστεύω μέχρι την ημερομηνία λήξης δεν έχεις κανένα πρόβλημα να τη δώσεις στα πουλιά σου, πέραν αυτής όμως υπάρχει κίνδυνος.

Άλλωστε, η ημερομηνία λήξης είναι μια συνιστώμενη ημερομηνία καταληκτικής κατανάλωσης, δεν σημαίνει ότι με το που περνά η ημερομηνία αυτή ξαφνικά αρχίζουν και βγαίνουν χόρτα, μαμούνια και ο γκοτζίλα από την τροφή και την κάθε τροφή.
 
Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις άμεσες και περιεκτικές απαντήσεις σας! Άρα, ως συμπέρασμα δεν προσφέρω καθόλου στα πουλιά μου από την συγκεκριμένη που αγόρασα για καλό και για κακό. Σκέφτηκα κι εγώ να της πάω πίσω, αλλά χωρίς απόδειξη άντε να σε πιστέψουν!
 
Η ημερομηνία λήξης είναι προτεινόμενη και πάντα έχει περιθώριο. Έλεγξε οπτικά την τροφή και χρησιμοποίησέ την. Εκτός αν νομίζεις ότι θα την έχεις για πάνω από μήνα.
 
Γεια σου Μαρία! Ναι, σίγουρα θα την έχω πάνω από μήνα. Και μέχρι να τελειώσει η μία συσκευασία και να αρχίσω να χρησιμοποιώ και την άλλη θα περάσει αρκετός καιρός.
 
Τι να πω, κάνε μια προσπάθεια να την πας πίσω ευγενικά, έτσι κι αλλιώς το μαγαζί τα ληγμένα τα κάνει επιστροφή στον διανομέα δεν τα επιβαρύνεται το ίδιο. Δεν μπορεί όλο και θα σε θυμάται κάποιος υπάλληλος.
 
Η ημερομηνία λήξης είναι προτεινόμενη και πάντα έχει περιθώριο. Έλεγξε οπτικά την τροφή και χρησιμοποίησέ την. Εκτός αν νομίζεις ότι θα την έχεις για πάνω από μήνα.
Να μην τη φοβηθείς..Αν έπαιρνες χύμα, θα γνώριζες πότε έχει ανοιχθεί το τσουβάλι - συσκευασία;
Ότι σου έγραψε η Μαρία. Δεν την πετάς. Την ελέγχεις (μην είναι μουχλιασμένη η ασπρισμένη) και τη δίνεις κανονικά.
*Την επόμενη φορά να ελέγχεις τις ημερομηνίες... Και να ξέρεις ότι τα περισσότερα κοντολήξιμα προϊόντα επιστρέφονται από τα μαγαζιά στις εταιρίες χωρίς κόστος. (Άλλο αν ξαναγυρνάνε στα ράφια με άλλη πιο μακρινή ημερομηνία λήξης).
 
να την πας πισω, αν σε θελει πελατη θα στην αλλαξει, αν οχι, δεν εχει νοημα να εισαι πελατης σε ενα τετοιο μαγαζι.
 
Τελικά, το θέμα με τις τροφές έληξε! Πήραμε εχθές τηλέφωνο στο πετ σοπ, του εξηγήσαμε το όλο μπέρδεμα και του είπαμε να μας τις αλλάξει. Αλλά, αυτός το έπαιζε δύσκολος. Έλεγε ότι θα κάνει ότι μπορεί και ότι δεν του τις παίρνει πίσω η εταιρία τις τροφές. Σήμερα πήγε η μητέρα μου και της έδωσε καινούριες που θα λήξουν τον Ιούλιο!
Ευχαριστώ πάρα πολύ και πάλι για την πολύτιμη βοήθεια σας και έμαθα ότι πρέπει πάντα να κοιτάω τις ημερομηνίες λήξης των τροφών!
 
Βέβαια! Η δικαιοσύνη είναι ότι καλύτερο από πνευματικής απόψεως για τον άνθρωπο!
Ναι αλλά να μη ντρέπεστε να διεκδικείτε το δίκιο σας (τα λέω και στους δικούς μου :) )... Δεν θα ''καθαρίζει'' πάντα η μαμά και ο μπαμπάς 😉
 
Back
Top