Γενικά Τι δεν πρέπει να τρώνε την περίοδο που ταΐζονται οι νεοσσοί;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης mprallos
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

mprallos

PB New Member
Εγγραφή
19 Νοε 2010
Μηνύματα
3
Πόλη
Αθήνα
Ασχολούμαι με την εκτροφή παπαγάλων parrotlet εδώ και 6 περίπου χρόνια.Αυτή τη στιγμή έχω 9 πουλιά (πράσινα, μπλε και american yellow).Ζούνε σε δικό τους εσωτερικό χώρο με φυσικό φως. Η διατροφή τους όλο τον χρόνο περιλαμβάνει συσκευασμένη επώνυμη τροφή, αυγοτροφή εμπορίου, αυγό, λαχανικά και φρούτα ενώ υπάρχουν πάντα διαθέσιμα μέσα στο κλουβί σουπιοκόκκαλο και minerals (εκτός βέβαια από την περίοδο που ταϊζονται οι νεοσσοί).
γειά χαρά,
τι έννοείς "εκτός βέβαια από την περίοδο που ταΐζονται οι νεοσσοί"; Τι δεν πρέπει να τρώνε τότε;
 
και minerals (εκτός βέβαια από την περίοδο που ταϊζονται οι νεοσσοί).
τι έννοείς "εκτός βέβαια από την περίοδο που ταΐζονται οι νεοσσοί"; Τι δεν πρέπει να τρώνε τότε;
Μίνεραλς, άμμο και οτιδήποτε σε μορφή μικρών πετρών, γιατί μπορεί να αποβεί μοιραίο αν ταΐσουν μ' αυτά οι γονείς τους νεοσσούς. Αποφράσσεται το έντερο των μικρών.
 
τι έννοείς "εκτός βέβαια από την περίοδο που ταΐζονται οι νεοσσοί"
Η συγκεκριμένη φράση αφορά μόνο τα minerals τα οποία εγώ προσφέρω όλο το χρόνο. Γενικά την περίοδο που ταϊζονται οι νεοσσοί συνίσταται να αφαιρούνται τα minerals ή το grit, αν προσφέρονται στα πουλιά, για τον λόγο που ανέφερε η maria p παραπάνω. Τα υπόλοιπα στοιχεία διατροφής που αναφέρω τα θεωρώ βασικά συστατικά για την επιτυχή ανάπτυξη των νεοσσών και τα προσφέρω καθημερινά την συγκεκριμένη περίοδο με μόνη ένσταση τα φρούτα και τα λαχανικά, τα οποία εγώ ξεκινάω να τα προσφέρω αφότου απογαλακτιστούν οι νεοσσοί δηλαδή μετά από 40-45 ημέρες.
 
Back
Top