Αναπαραγωγή Τι διαδικασια να ακολουθησω στο ζευγαρωμα;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης kanarini
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

kanarini

PB New Member
Εγγραφή
18 Φεβ 2008
Μηνύματα
65
Πόλη
Πειραιάς
τωρα που εχω εγω ολα τα ζευγαρια μαζι μεσα σε κλουβα οταν ειναι να ζευγαρωσουν πρεπει να βαλω καθε ζευγαρι σε ζευγαρωστρα με διαχωριστικο ή μπορω να τα βαλω κατευθειαν μαζι το ζευγαρι χωρισ διαχωριστικο; Μηπως μπορειτε με συντομια να μου πειτε τι διαδικασια να ακολουθησω απο τωρα που ειναι ολα μαζι τα ζευγαρια;
 
πρην σου απαντησει καποιος κανε μια αναγνωσησ τηνενοτητα ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ και αν εχεις απορειες εδω ειμαστε
 
Καλησπέρα, έχω δύο καναρινάκια ένα αρσενικό ένα θηλυκό το θηλυκό μου το είχε δώσει κάποιος φίλος και μου είχε πει ότι ήταν πυρωμένο τα είχα μαζι γύρω στις 3 βδομάδες με το χώρισμα και συγχρόνως πύρωνα και τον αρσενικό. Τα παρακολουθούσα και είδα ότι ταϊζόντουσαν μεταξύ τους. Μετά έβαλα στην κανάρα φωλιά και νήμα αλλά το σκορπούσε δεν έφτιαχνε φωλιά. Το έβγαλα και το έβαλα μετά από μια βδομάδα βγάζωντας και το χώρισμα αλλά πάλι δεν κάνει τιποτα. Τα παρακολούθησα χωρίς το χώρισμα και είδα ότι προσπαθούσε να τσιμπήσει το ένα το αλλό αλλά συγχρόνως φιλιούντουσαν κι όλας.. Θα με τρελάνουν αυτά τα πουλιά.. Τι να κάνω; :)
 
φιλε μου αμα εχεις παρατηρησει καποια ζευγαρια οτι φιλιουντε και γενικα οτι ταιριαζουν μεταξυ του πρεπει να τα βαλεις μεσα σε μια ζευγαρωστρα για να ειναι μονα τους και να ζευγαρωσουν τοτε δεν χρειαζετε να βαλεις διαχωριστικο αλλα αμα θες να ταιριαξεις καποια ζευγαρια τα οποια δεν εχουν αναπτυξει σχεσεις μεταξυ τους και θελεις να τα κανεις να ζευγαρωσουν και να ταιριαξουν τοτε πρεπει να τα βαλεις σε ζευγαρωστρα με διαχωριστικο για να πυρωσουν βλεπωντας το ενα το αλλο και μετα απο μιαμιση εβδομαδα περιπου να τα ενωσεις για να σου ζευγαρωσουν.
 
Όπως αναφέρω τα είχα αφήσει καιρό μαζί μετά έβαλα το νήμα στην θηλυκιά αλλά το σκορπούσε το έβγαλα και το ξαναέβαλα μετά από μια βδομάδα.. Και πάλι το σκορπάει...
 
Ο καθε εκτροφεας και φιλος των καναρινιων εχει το δικο του αλανθαστο τροπο για το ζευγαρωμα των πουλιων του και των ακολουθη πιστα εγω θα αναφερω εν συντομια των δικο μου τα θυληκα σε κλουβα πτησεις κατα τη διαρκεια του χειμωνα τα αρσενικα σε ατομικα κλουβια μεσα μαρτιου τοποθετο τα θυληκα στης ζευγαρωστρες κατα το διαστημα αυτο αυξανω τη συχνοτητα χορηγισεις της αυγοτροφης δινω σφιχτοβρασμενω αυγο πλουσιο μειγμα σπορων και πρασιναδα 1-2 φορες την εβδομαδα στα αρσενικα προσθετω εξτρα βιταμινη Ε και λιγο λιγοτερο πλουσια διατροφη για την αποφυγη εναποθεσεις λιπους το οποιο αποτελει προβλημα στο ζευγαρωμα 2 εβδομαδες αργοτερα τοποθετο της φωλιες στης ζευγαρωστρες και δινω και το υλικο για το χτισιμο της φωλιας απο εδω και επειτα οποιο θηλυκο ξεκινηση την κατασκευη της φωλιας ειναι ετοιμο να ζευγαρωση σε αυτη την φαση οι επιλεγμενει αρσενικοι εισαγονται στη ζευγαρωστρα εαν το ζευγαρη ταιριαζει θα εχουμε το ποθουμενω σε αντιθετη περιπτωση τα χωριζουμε ωστε να εχουν μονο οπτικη επαφη και κανουμε την ιδια διαδικασια την επομενη μερα σε ακραια περιπτωση δοκιμαζουμε με αλλο αρσενικο πανω ομως απο ολα αυτα ειναι η σωστη προετημασια που ξεκιναει απο το τελος της προηγουμενης αναπαραγωγικης περιοδου πολυ φροντιδα σχολαστικη καθαριοτητα συχνη παρακολουθηση των τροφιμων μας αγαπη και πολυ μα παρα πολυ υπομονη! Καλη αναπαραγωγικη περιοδο σε ολους μας
 
Θα συμφωνήσω με τα λεγόμενα του Απόστολο σε μεγάλο βαθμό.

Ο Απόστολος λέει σε κάποιο σημείο "τοποθετώ τα θηλυκά στις ζευγαρώστρες μέσα Μαρτίου" και έρχομαι να ρωτήσω όχι τον Απόστολο αλλά τα παιδία που λένε ότι δεν φτιάχνουν φωλιά τα δικά τους καναρίνια και δε ζευγαρώνουν:
1) Είναι μέσα Μαρτίου τώρα; Που μεταφράζεται η θερμοκρασία έχει ανέβει; Έχουμε μεγάλη διάρκεια ημέρας;
2) Τα πουλιά τα έχετε σε εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο; Αν τα έχετε σε εξωτερικό ξεχάστε το ζευγάρωμα μέχρι τα τέλη Μαρτίου με μέσα Απριλίου που οι συνθήκες θερμοκρασία-ημερήσιο φως θα είναι σε καλές τιμές για τα καναρίνια. Αν τα έχετε σε εσωτερικό χώρο πρέπει με τεχνικό και ομαλό τρόπο να αυξήσετε το ημερήσιο φως και να έχετε και θερμοκρασία πάνω από 17 βαθμούς.

Μετά από όλα αυτά καταλαβαίνεται γιατί δεν ζευγαρώνουν τα καναρίνια. Οπότε υπομονή μη βιάζεστε συνεχίστε την προετοιμασία και όταν τα καναρίνια είναι έτοιμα θα αναπαραχθούν να είστε βέβαιοι.
 
εχω εναν αρσενικο που μεσα στην κλουβα κελαιδαγε αρκετα και απο τα λιγα αυτα που ξερω πρεπει να ειναι πυρωμενος(ειναι αρκετα φουσκωμενος-πρισμενος απο κατω),τωρα τον εβαλα σε μια ζευγαρωστρα με μια θυλικια που ειναι αρκετα και αυτη πυρωμενη, με χωρισμα στην μεση και καθονται και τα δυο παντα διπλα στο χωρισμα (απεναντι-απεναντι) αλλα ο αρσενικοσ σταματησε να κελαιδαει... Ειναι λογικο αυτο; Συγνωμη αν για καποιουσ εγινα ανοχλητικος με τις ερωτησεις μου...
 
Δηλαδή να τους ξαναβαλω το χώρισμα, να βγάλω τη φωλιά και το νήμα και να τα ξαναβάλω μέσα Μαρτίου stefanos2007;
 
kanarini είπε:
καθονται και τα δυο παντα διπλα στο χωρισμα (απεναντι-απεναντι) αλλα ο αρσενικοσ σταματησε να κελαιδαει... Ειναι λογικο αυτο;
Είναι φυσιολογικό, μην ανησυχείς. Τώρα πλέον θα κελαηδά λιγότερο. :)
 
apo oti εχω διαβασει ο αρσενικος δεν πρεπει να κελαιδαει πολυ προς την θυλικια;και οταν δω οτι η θυλικια φτιαχνει φωλια θα ειναι ολα ετοιμα;
 
δεν παιζει ρολο τοσο το κελαιδημα προς την θηλυκια το κελαιδηα προς τα θηλυκα γινετε πιο πολυ για επιδειξη αμα δεις οτι το θηλυκο φτιαχνει φωλια θα πει οτι ειναι ετοιμο.
 
Φυσικα και παιζει ρολο στο πυρωμα γιατι με το κελαιδησμα το αρσενικο προσελκυει και διεγειρει το θυληκο.Αλλα το οτι κελαηδα λιγοτερο ειναι φυσικο για αυτο μην ανυσηχεις αδικα. Να ξερεις πως μολις τελειωσει την φωλια και δεν την χαλαει θα γεννησει μια με δυο μερες αργοτερα.
 
Δηλαδή να τους ξαναβαλω το χώρισμα, να βγάλω τη φωλιά και το νήμα και να τα ξαναβάλω μέσα Μαρτίου stefanos2007; Όποιος γνωρίζει και μπορεί να με βοηθήσει ας μου απαντήσει δεν είναι απαραίτητο να μου απαντήσει ο stefanos2007. Ευχαριστώ :)
 
Δηλαδή να τους ξαναβαλω το χώρισμα, να βγάλω τη φωλιά και το νήμα και να τα ξαναβάλω μέσα Μαρτίου stefanos2007; Όποιος γνωρίζει και μπορεί να με βοηθήσει ας μου απαντήσει δεν είναι απαραίτητο να μου απαντήσει ο stefanos2007. Ευχαριστώ :)

Καλημέρα,
Δεν είπα να τα χωρίσεις και να βγάλεις το νήμα και τη φωλιά. Αυτό που ήθελα να πω με το post μου είναι ότι δεν πρέπει να υπάρχει βιασύνη στην αναπαραγωγή. Επίσης έκανα κάποιες επισημάνσεις που έχουν να κάνουν με τις συνθήκες.
Αυτό που γενικά είπα είναι ότι χρειάζεται σωστή προετοιμασία και υπομονή και όλα θα έρθουν στη ώρα τους.
Αν θέλεις απάντησε αν τα έχεις σε εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο.
 
Καλώς τα έχω μέσα στο σπίτι με φως και η θερμοκρασία στου 17-18 βαθμούς. 🙂
 
Καλώς τα έχω μέσα στο σπίτι με φως και η θερμοκρασία στου 17-18 βαθμούς. 🙂

Ωραία, τότε άφησε τα όπως είναι. Άστα μάζι, καλή διατροφή, υπομονή και με το καλό να δεις και το πρώτο αυγό στη φωλιά
 
Back
Top