Αναπαραγωγή Τι διατροφή να ακολουθήσω και πως θα ζευγαρώσουν τα καναρίνια;

alexandros04

PB New Member
Εγγραφή
14 Νοε 2015
Μηνύματα
81
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Γειαα σας γεια σας γεια σας. Τι μου κάνει η όμορφη παρέα καλά είστε;.
Λοιπόν Έχω 7 πανέμορφα καναρίνια 6αρσενικα 1 θηλυκό.
Και φέτος λέω να τους κάνω της απαραίτητες προετοιμασίες για να Έχω πετυχημένη αναπαραγωγή.
Έχω αποφασίσει πιο αρσενικό θα βαλω με την θηλυκια.
Αχ να σημειωθεί πως όλον τον καιρώ την θηλυκια την είχα με ενα απυροτο αρσενικό δεν ζευγαρωσαν βαιβεα κ, αλλα Όταν ξεκινήσω το ζευγάρωμα θα τον βγάλω. Αλλα θα την βαλω με αλλον αρσενικό που είναι πυρωμένο..
Θα Υπάρχει πρόβλημα που την θηλικυα την εχω τόσο καιρώ με τον αρσενικό και θα τους αλλαξο οταν θα κανω ετοιμασίες για αναπαραγωγή;, αχ ελπίζω Όχι...
Σε αυτό το κλουβί που Έχω την θυλικια και το απυροτο αρσενικό είναι Πολύ μεγάλο αλλα να σημειωθεί και Αυτό Ότι το κλουβί δεν έχει χώρισμα. Τώρα πο σας ειπα τα Γενικά θέλω να μαθω τι θα κάνω για ενα σωστό ζευγάρωμα και σωστή προετοιμασία..
Τι Διατροφή να ακολουθήσω και πος θα ζευγαρώσουν τα καναρίνια..
Σε ενα άρθρο διάβασα να βαλω την θηλυκια και το αρσενικό δίπλα διπλα τα κλουβιά για 1εβδομάδα για να υπάρχει περισσότεροι επιτυχεία ισχύ;, συγγνώμη που σας ζαλεισαα αλλα Θέλω να μαθο οτι Περισσότερα θέλω για σωστό και πετυχημένο ζευγάρωμα...
Περιμένω απαντήσεις σας και της Οδηγίες σας να με διαφωτίσετε Ευχαριστώ Πολύ παιδιά πραγματικά Γιατί με βοηθάτε αρκετά.. ❤️️️️ 🙂
 
αγαπητέ φίλε Αλέξανδρε.. Ο Στέφανος έχει απόλυτο δίκιο που σου παραθέτει τα συγκεκριμένα άρθρα να διαβάσεις! Επιβάλλεται,θα έλεγα εγώ.. Πριν κάποιος κάνει κάτι!
εγώ θα μείνω στο γεγονός πως το κλουβί που σκέφτεσαι να βάλεις το ζευγάρι είναι δίχως χώρισμα και πως δεν έχουν κάνει διατροφική προετοιμασία!

η ταπεινή μου γνώμη είναι η εξής:
1) χωρίζεις την θηλυκιά από τον αρσενικό που ήδη βρίσκονται μαζί και την αφήνεις μόνη στην μεγάλη κλούβα, να επανέλθει λίγο το κορίτσι, για 4-5 μέρες.
2)ο αρσενικός που επέλεξες για την αναπαραγωγή..στο δικό του κλουβίκαι θα τον τοποθετήσεις δίπλα-δίπλα με την θηλυκιά μετά τις 4-5 μέρες ηρεμίας!
3) σωστή και πλήρης διατροφή και στους δυό, με τον αρσενικό να προηγείται τουλάχιστον 15 μέρες ( καλό μείγμα σπόρων, αυγοτροφή, βραστό αυγό, σουπιοκόκκαλο, φρούτα ή λαχανικά 2-3 φορές την εβδομάδα).
4) την 3η πλέον εβδομάδα, θα φέρεις τα κλουβιά δίπλα δίπλα, θα δώσεις στην θηλυκιά φωλιά και νήμα και.. Θα παρατηρείς!
αν δεις την θηλυκιά να χτίζει φωλιά, να πεταρίζει κ. Α ή ο αρσενικός να της τραγουδά συνεχώς,τότε.. Τον τοποθετείς μαζί της και σου εύχομαι μετά να σου πάνε όλα καλά!
 
Μολις Έδωσα φωλιά και νήμα Στην θυληκεια.
Εαν ξεκινήσει να βάζει νήμα στην φωλιά
Τι κα κάνω;
Να βάλω το αρσενικό μαζί της;
Και μετα; :D
 
Έχεις χρόνο να διαβάσεις και να θυμηθείς
https://community.petbirds.gr/threads/Αναπαραγωγή-καναρινιών-σε-ζευγαρώστρες.17713/
https://community.petbirds.gr/threa...νεξαρτητοποίηση-των-νεοσσών-καναρινιών.17673/
Και θα περιοριστούν οι απορίες σου...
Εμείς θα περιμένουμε για όσες απορίες παραμείνουν άλυτες.
 
Back
Top