Διατροφή Τι διατροφή να κάνω στο Cockatiel μου;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Stefan
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Stefan

PB Member
Εγγραφή
21 Μαϊ 2008
Μηνύματα
418
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Παιδια επειδη μου εχουν πει πολλοι ανθρωποι οτι αυτα που δινω στον Robie δεν αρκουν θα μπορουσατε να μου πειτε ενα προγραμμα διατροφης;Εγω του δινω μονο σπορους ενα μιγμα απο σπορους και κατι βιταμηνες τις οποιες ουτε που εχει αγκειξει τι να κάνω;Επισης οταν λεω τι διατροφη εννοω και τι βιταμηνες.
 
Ο robie εινια το κοκατιλ σου; Εαν ναι ψαξε λιγο στα προηγουμενα ποστς που εχει ηδη απαντηθει παρομοιο θεμα σχετικα με κοκατιλ. Γενικα υπαρχουν κ πελλετς για κοκατιλ. Αν δεν εχεις λεφτα για τετοια η εαν δε τα τρωει μπορεις να του παιρνεις συσκευασμενους σπορους γι ακοκατιλ. Κοιτα σε αυτο το θεμα που πιστευω ειναι αρκετα κατατοπιστικο
https://community.petbirds.gr/threads/Δυο-λόγια-για-τη-φροντίδα-των-cockatiel.3279/
 
Αναλογως τη μαρκα που θα παρεις κ αναλογως του απο που θα τα παρεις. Κ σε ονλινε μαγαζια υπαρχουν.ψαξε λιγο εκει ενδεικτικα για τιμες κ κοιτα κ σε μαγαζια πετ σοπ στη γειτονια σου. Παντως νa ξερεις οτι η μεταβαση απο σπορια σε πελλετς δεν ειναι ευκολη.ψαξε κ σε πεπροηγουμενα ποστσ κ θα βρεις κ αλλες καλες πληροφοριες. Εδω 2 ονλινε σοπς:
kiklos.info/
https://culpret.gr/
 
Α! Και κατι ακομα τα φρουτα και τα λαχανικα πως τους τα δινουμε;

Προσωπικά εγώ τους έβαζα κάθε μέρα από ένα κομμάτι φρούτο δίπλα από την ταΐστρα και περίμενα. Δεν κατάφερα τίποτα για 10 μέρες περίπου αλλά έκανα κάτι που διάβασα σε ένα βιβλίο για cockatiel. Έτρωγα μπροστά τους φράουλες και έκανα ” μμμ πολύ νόστιμο “ και έτσι κατάφερα να δώσω στο cockatiel φράουλα από το χέρι μου και μετά μπανάνα και κεράσια και τώρα τρώει χωρίς την βοήθεια μου. Τα Budgies βεβαία δεν ακουμπούν καθόλου αλλά έτσι είναι αυτά. Αυτό που μπορείς να δοκιμάσεις αυτή την εποχή είναι το καλαμπόκι μου το λατρεύουν.:)
 
Το προβλημα με τις βιταμηνες λυθηκε. Δεν ετρωγε γιατι τις ειχα βαλει σε λαθος μερος! Τωρα εφαγε βιταμηνες γυρο στις 3 φορες. Ξερετε αν οι βιταμηνες που του δινω ειναι καλες Quiko egg food supplement?
 
Egg foοd; Aygotrofi einai...diavase piso sti siskevasia ti vitamines periexi...kai an periexi. Den exo akousi kati tetio...
Kalitera nomizo na pareis sketes vitamines se stagones (Bogena Multi vit) kai na valeis 4 stagones sto nero tou Cockatiel sou.
...kai na tou dinis trimeno vrasto aygo.
 
Ο καταστηματαρχης μου εδωσε αυτες τις βιταμηνες λεγοντας μου οτι ειναι οι καλυτερες και οτι συμπληρωνουν και γευμα και βιταμηνες και οτι οι παπαγαλοι μου τις λατρεψουν αμεσως γιατι εχουν γευση αυγου!
 
Πισω απ'την συσκευασια ελεγε οτι περιεχει πολλες βιταμηνες οι οποιες ειναι παραπολλες και δυσκολες σε προφορα για αυτο δεν μπορω να στις γραψω παντως μια ειναι η a-Tocopherol!
 
Δίνω μου cockatiels διαφορετικά τρόφιμα. I μαγειρέψτε το ρύζι και προστεθεί καλαμπόκι, αρακά και, ενίοτε, γλυκοπατάτες ή σπανάκι. Θέλω να προσθέσω ένα μικρό ποσό της βιταμίνης σε σκόνη. Θα φάει αυτό το πρωί.

Επίσης, να τους δώσουμε Nutriberries. Αυτή είναι μια ειδική τροφή γίνεται από σπόρους, φρούτα και λαχανικά.

Η Budgerigars επίσης να τρώνε το ίδιο μείγμα ρυζιού. Είναι το αγαπημένο τους. Δεν τους αρέσει ZuPreem αλλά προτιμώ Harrisons σβόλων.
 
  • Like
Αντιδράσεις: Sissy
Ποια μάρκα χρησιμοποιείς συνήθως;

Hagen Prime: http://usa.hagen.com/Bird?hidden=true
Hagen είναι μια εταιρεία στη Γερμανία. Ο κτηνίατρος συστήνει αυτό το προϊόν. Είναι μια λευκή σκόνη. Ο παπαγάλος πάρετε ένα μικρό ποσό κάθε μέρα.

[quote="Stavros, post: 58040]Αυτά είναι pellets?[/QUOTE]

Harrison's Pellets: ADULT LIFETIME FINE 5 lb Bag-Harrison's Bird Foods
ZuPreem Pellets: http://www.birdieboutique.com/zu5320.html

Καταλαβαίνω ότι σβόλων δεν είναι κοινές στην Ελλάδα. Πολλοί άνθρωποι στις USA για να τους δώσει τους παπαγάλος. Μερικοί άνθρωποι δεν συμπαθούν τους. Δίνω αυτά μαζί με άλλα τρόφιμα. Νομίζω ότι αυτοί έχουν μια ευτυχισμένη ζωή με μια μεγάλη ποικιλία τροφίμων, δεν μόνο ένα είδος.
 
Καταλαβαίνω ότι σβόλων δεν είναι κοινές στην Ελλάδα.
Τον τελευταίο καιρό τα pellets είναι αρκετά δημοφιλή και στην Ελλάδα. Τα προτιμούν όλο και περισσότεροι ως βασική τροφή για τους παπαγάλους τους. Γι αυτό άλλωστε ζήτησα πληροφορίες για τα προϊόντα που χρησιμοποιείς. Νομίζω πως το θέμα ενδιαφέρει αρκετά άτομα.

Ευχαριστώ
 
Τον τελευταίο καιρό τα pellets είναι αρκετά δημοφιλή και στην Ελλάδα. Τα προτιμούν όλο και περισσότεροι ως βασική τροφή για τους παπαγάλους τους. Γι αυτό άλλωστε ζήτησα πληροφορίες για τα προϊόντα που χρησιμοποιείς. Νομίζω πως το θέμα ενδιαφέρει αρκετά άτομα.

Ευχαριστώ

ευχαριστώ! Θα γράψω ένα μήνυμα πλέον για το θέμα αυτό και σας επιτρέπει να γνωρίζετε κάποιες κοινές τροφές που χρησιμοποιούμε εδώ. Είμαι ακόμη πολύ ερασιτεχνικά με την Ελληνική Γλώσσα, ώστε να έχω πάρει πολύ καιρό να γράψω τίποτα. :D
 
Back
Top