Διατροφή Τι διατροφή πρέπει να κάνει ο νεοσσός όταν χωριστεί από τους γονείς του

Nikos Pap

PB New Member
Εγγραφή
7 Ιουν 2017
Μηνύματα
7
Πόλη
Αθήνα
Για σας και πάλι. Πέρασε ένας μήνας από την γέννηση του νεοσσού και τώρα αρχίζει να βγάζει το κεφαλάκι του από την φωλιά για να βγει έξω. Διάβασα σε μια άλλη συζήτηση ότι μετά από έξι εβδομάδες από την γέννηση του είναι έτοιμο να χωριστεί από τους γονείς του. Όταν το χωρίσω τι διατροφή πρέπει να του κάνω; Να του δίνω σπόρια η κάποια ειδική τροφή; Το μόνο που ξέρω είναι ότι θα πρέπει ότι του βάλω να είναι σε ένα χαμηλό μπολάκι για εύκολη πρόσβαση. Οποίος μπορεί ας με βοηθήσει. Ευχαριστώ...
 
Για τί είδος πουλάκι μιλάμε;
Λογικά με βάση το προηγούμενο θέμα που άνοιξε ο θεματοθέτης εδώ https://community.petbirds.gr/threads/Τι-πρέπει-να-ταΐσω-το-μωρό-budgie.30514/ μιλάμε για budgie. Ασφαλώς και θα πρέπει να αναφέρεται στο αρχικό ποστ για να μην ανατρέχουμε στο ιστορικό και να είναι κατανοητό για τον αναγνώστη.
Όταν το χωρίσω τι διατροφή πρέπει να του κάνω; Να του δίνω σπόρια η κάποια ειδική τροφή; Το μόνο που ξέρω είναι ότι θα πρέπει ότι του βάλω να είναι σε ένα χαμηλό μπολάκι για εύκολη πρόσβαση. Οποίος μπορεί ας με βοηθήσει. Ευχαριστώ...
Καταρχήν όταν θα το χωρίσεις από τους γονείς θα έχεις παρατηρήσει ότι δε θα ζητάει πλέον φαγητό και θα τρώει μόνο του σπόρους.
Θα του βάζεις το μείγμα σπόρων που χρησιμοποιείς μόνιμα στο κλουβί του. Αυγό βραστό ή αυγοτροφή καθημερινά τις πρώτες ημέρες. Επίσης, ειδικά τον πρώτο καιρό να του δίνεις κεχρί μιλλετ για το οποίο τρελαίνονται όλοι οι παπαγάλοι το οποίο μπορείς να χρησιμοποιήσεις και αργότερα στην εκπαίδευση του, αν θέλεις να τον εξημερώσεις. Μόνιμα στο κλουβί θα έχεις σουπιοκόκκαλο. Από μια σωστή διατροφή δεν μπορούν να λείπουν τα φρούτα, τα λαχανικά, τα χόρτα. Η αρχή θα γίνει με ένα κλωναράκι ρίγανη, άνηθο, ένα κομμάτι μήλο και στην πορεία θα του δίνεις να δοκιμάζει νέες γεύσεις.
Τέλος, σου προτείνω όταν θα το χωρίσεις από τους γονείς, τουλάχιστον για τον πρώτο καιρό το νέο του κλουβί να είναι δίπλα από το δικό τους για να μη στρεσαριστεί από την απότομη αλλαγή.
Να σου ζήσει!
 
Back
Top