Διατροφή Τι διατροφή χρειάζονται τα κίτρινα γκριζόφτερα;

Αυτά που γράφω για την διατροφή τους έχουν να κάνουν με την καλή διατροφή των πουλιών ιδιαίτερα κατα την αλλαγή πτερώματος και μετά απο αυτήν ώστε να συμπληρωθεί τέλεια το νέο πτερωμα και να μην υπάρχει φόβος για απώλεια οποιουδήποτε φτερού αργότερα. Επίσης για την τόνωση των χρωστικών.Αφ' ενός μεν του λιποχρώματος (κίτρινο-κοκκινο) και αφ' ετέρου της Μαύρης ευμελανίνης. Με τροφές αλλά και με πρόσθετα κατάλληλα για την τόνωσή τους. Τα πουλάκια στην φωτό είναι μακρυά απο το πρότυπο και κάποια απο αυτά γέρνουν περισσότερο στο Παστέλ παρά στο Γκριζόπτερο. Επείσης εδώ το Μαύρο στα περιγράμματα των πρωτευόντων (κινητήρια και οδηγοί) είναι σχεδόν ανύπαρκτο. Είπαμε, πρόκειται για μια εξαιρετικά δύσκολη ποικιλία. Ενα μεγάλο μέρος της αναπαραγωγής κάθε χρόνο δεν ακολουθεί τις επιθυμίες του εκτροφέα που έχουν στόχο το πρότυπο.
 
Το ενδιαφέρον για έναν εκτροφέα κατ' αρχάς, είναι να έχει πουλιά κοντά στα στάνταρς της "ράτσας". Οσο πιο μακρυά απο το στάνταρ ξεκινάει, τόσο πιο δύσκολα φτάνει σ' αυτό. Ο βασικός τρόπος να πάρει κάποιος φορείς της μετάλλαξης είναι το ζευγάρωμα με το ΝΟΡΜΑΛ της ποικιλίας. Στην δική σου περίπτωση με ΜΑΥΡΟ ΚΙΤΡΙΝΟ ΕΝΤΟΝΟ (τουλάχιστον γι' αυτά που φαίνονται σαν κίτρινα frost, γιατί κάποια δεν αποκλείεται να είναι Λευκού ή και θηλυκά κίτρινα μωσαικού).
 
Αν σ' αρέσει η ποικιλία και βέβαια αξίζει. Ετσι γίνεσαι εκτροφέας. Διαβάζοντας-Μαθαίνοντας και Προσπαθώντας. Απλά, αν θέλεις γρήγορα αποτελέσματα με αυτή την μετάλλαξη θα απογοητευτείς.
 
Όχι δε με ενδιαφέρει το γρήγορα με αρέσει η μετάλλαξη θέλω να την δουλέψω θα στείλω και μια φωτό με το πέρας της πτεροροιας έχουν αλλάξει πάντως εγώ ψάχνω μαύρο κίτρινο έντονο έχει σημασία αρσενικό η θυληκο και αυτά που ασπρίζουν κά και αυτά το ίδιο πουλί θέλουν
[automerge]1570198820[/automerge]
Επίσης διάβασα κάπου που λέτε ότι υπάρχουν 16000 με 20000ζευγαρωματος υπάρχει αναφορά σε βιβλία για αυτά η πας πειραματικά
 
Τελευταία επεξεργασία:
Για τα Λευκά. Μαύρο Λευκό όχι κίτρινο. Απλά δεν ξέρω αν είναι Λευκά, ή θηλυκά Κίτρινα μωσαϊκού πτερώματος.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Back
Top