Αναπαραγωγή Τι διατροφικη διαδικασια να κανω για να πυρωσουν τα καναρινια μου;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης giorgos6
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

giorgos6

PB New Member
Εγγραφή
21 Απρ 2014
Μηνύματα
257
Πόλη
Αγρίνιο
Γεια να ζευγαρωσω τα καναρινια μου τι διατροφικη διαδικασια πρεπει να κανω για να πυρωσουν;
και σε ποσο καιρο πυρωνονται και ειναι ετοιμα για αναπαραγωγη;
 
Δίνει τους μηλα, αυγουλακι (με το τσόφλι για ασβέστιο), μαρούλι, σουπιοκοκκαλο.. Αυγοτροφη.. Αν θες φτιαξε εσύ μια, υπαρχουν υπέροχες ιδέες στο φόρουμ... Βάλτα σε ενα τόπο οπου δεν θα τα μετακινεις (μόνιμα δηλαδή), να υπάρχει ησυχία, ηλιος αλλά να υπάρχει και σκιά για να δροσίζονται.
 
Φρουτα και λαχανικα, αυγοτροφη, φυσικα συμπληρωματα οπως σπιρουνιλα ή γυρη, φρεσκο νερο καθημερινα και αν θες καποιο σκευασμα του εμποριου πολυβιταμινουχο οπως πχ muta-vit.
 
Το Α και το Ω για μια επιτυχημένη αναπαραγωγικη σεζόν (2-3 γέννες δλδ) είναι η διατροφική προετοιμασία.
Θα χρειαστείς αυγό ή αυγοτροφή (Η δικιά μου σπιτική αυγοτροφή λαχανικά και φρούτα. Τον χειμώνα δίνουμε μια φορά την εβδομάδα αυγοτροφη ή αυγό και από μια φορά λαχανικά και φρούτα. Όσο πλησιάζει η άνοιξη και ανεβαίνει η θερμοκρασία αυξάνουμε τη συχνότητα χορήγησης της αυγοτροφης και των λαχανικών. Από μία φορά την εβδομάδα το κάνουμε 2 φορές για 2 εβδομάδες. Μετά 3 φορές, 4 και ούτω καθεξής μέχρι να φτάσουμε να δίνουμε καθημερινά. Αυτό που κάνουμε δλδ είναι να αυξάνουμε σταδιακά την πρωτεΐνη που λαμβάνουν μέσω της διατροφής όπως και στη φύση ώστε να καταλάβουν ότι έρχεται η περίοδος που θα ζευγαρώσουν. Δίνεις λοιπόν καθημερινά αυγοτροφη και λαχανικά (μπρόκολο, κουνουπίδι, σπανάκι, μήλο, ραδίκια, αντίδια κτλ).
Αν τα έχεις σε εξωτερικό χώρο και ακολουθήσεις τα παραπάνω τέλη Μαρτίου θα έχουν πυρωσει λογικά.. Τα αρσενικά πυρωνουν δυσκολότερα από τα θηλυκά οπότε ίσως χρειαστεί να ξεκινήσεις πιο μπροστά την προετοιμασία στα αρσενικά. Αν τα έχεις σε εσωτερικό χώρο πρέπει να κάνεις κι άλλα με το φως και τη θερμοκρασία που δεν ξέρω ακριβώς..
Αφού λοιπόν τα έχεις χωρισμένα όταν έχουν πυρωσει θα το καταλάβεις επειδή θα ταιζονται/φιλιούνται από το χώρισμα, το αρσενικό θα κελαηδάει προς το θηλυκό και το θηλυκό θα κόβει χαρτιά από κάτω.. Τότε δίνεις νήμα και φωλιά στη θηλυκια. Αν είναι πυρωμενη θα τη στρώσει μέσα, σε 2 ώρες και πριν την τελειώσει θα βγάλεις το χώρισμα. Αν πετάει το νήμα κάτω και παίζει δεν είναι έτοιμη ακόμα.. Βγάλε φωλιά και νήμα και τα δίνεις μετά από λίγες μέρες ξανά..
Αν το ζευγάρι δεν γνωρίζεται να βγάλεις το χώρισμα λίγο πριν νυχτώσει ώστε το πρωί να ξυπνήσουν μαζί και να ζευγαρώσουν!

Συνεχίζεις να δίνεις καθημερινά αυγοτροφη και λαχανικά μέχρι να κάνει η θηλυκια και το τελευταίο αυγό. Μετά μόνο σπόρους και νερό και μόλις σκάει μύτη ο πρωτότοκος δίνεις καθημερινά φρέσκο καλοβρασμενο αυγουλάκι!

Το Σαπιοκαλαμο είναι απαραίτητο να είναι μόνιμα στο κλουβί και όταν θα τα ενώσεις θα τρίβεις Σαπιοκαλαμο και στην αυγοτροφη ώστε να παίρνει η θηλυκια το ασβέστιο που της χρειάζεται για την ωοτοκία!

Τα έχεις σε εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο;
 
Η σπιρουλινα τι ειναι; :). Αν υπαρχει καποια αλλη λεξηνπου την εξηγει.. Ευχαριστω
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Δεν τα πυρωνει καποια συγκεκριμενη τροφη, ολη η διατροφικη προετοιμασια σε συνδυασμό με τις αυξημενες ωρες φωτος κανουν τα πουλια να ερχονται σε αναπαραγωγικη φαση.
Τωρα ειναι η εποχη τους/
 
καλησπερα γιωργο τα τσεκαρες οτι ειναι ζευγαρι και οχι του ιδιου φυλου;
 
Το πρωτο μου καναρινι μου το εδωσαν για αρσενικο.. Κελαηδουσε σαν αρσενικο (οχι ολοκληρο τραγουδι).. Μετα απο μηνες αποφασισα να του παρω θηλυκο.. Εφτιαξαν μαζι την φωλια.. Καποια στιγμη ειδα δυο αυγα στην φωλια, λεω "ειναι δυνατον να γενναει δυο αυγα την ημερα;" Την επομενη μερα ειδα το θηλυκο καναρινι να καθεται στην φωλια και απο πανω του να εχει ενα αυγο.. Ε τοτε καταλαβα πως ηταν και τα δυο θηλυκα..

Οποτε ψαξε την πιθανοτητα να ειναι και τα δυο θυληκα...
 
το εχω τσεκαρει ειναι ενα αρσενικο και ενα θυληκο.. Τοθυληκο ειναι μεγαλυτερο απο το αρσενικο
 
Γεια να ζευγαρωσω τα καναρινια μου τι διατροφικη διαδικασια πρεπει να κανω για να πυρωσουν;
και σε ποσο καιρο πυρωνονται και ειναι ετοιμα για αναπαραγωγη;
Γεια να ζευγαρωσω τα καναρινια μου τι διατροφικη διαδικασια πρεπει να κανω για να πυρωσουν;
και σε ποσο καιρο πυρωνονται και ειναι ετοιμα για αναπαραγωγη;
να αρχινεισησ απο εναν μηνα πιο πριν θα δωσεισ πιο πολυ εμφασει στον καναρο θα του δινεισ βιταμινη ε μεσα στο νερο παπαρουνα σε σπορο αυγο αυγοτροφη και ενα σαπιοκοκαλο
 
Back
Top