Διατροφή Τι διαφορά έχει το μείγμα σπόρων για λευκά με αυτό των κόκκινων καναρινιών;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Rainbow
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Δεν έχει ρούπσεν, καναβούρι, και γενικά σπόρους που περιέχουν χρωστικές ουσίες. Δεν επιθυμούμε δηλαδή να ενεργοποιήσουμε κάποια γονίδια χρώματος που μπορεί να υπάρχουν στο γονιδίωμα του πουλιού και να αποκτήσει κάποιο χρώμα, κίτρινο ή λίγο κίτρινο ή κόκκινο, ας πούμε, η ράτσα που εκτρέφουμε.
Και εξηγώ.
Στις ράτσες σαν τις δικές μου που θέλουμε να χορηγήσουμε χρωστική μετά την 7η εβδομάδα ζωής των νεοσσών, βασικά όταν έχει σταματήσει η ανάπτυξη των πούπουλων στα φτερά πτήσης και σε αυτά της ουράς, που δεν αλλάζουν στην πρώτη πτερόρροια του πουλιού, για να χρωματίσουμε συγκεκριμένα μέρη του υπόλοιπου φτερώματος, μάσκα, στήθος, αρχή ουράς, ώμους, αυτά δηλαδή που αλλάζουν στην πρώτη πτερόρροια των πουλιών, δεν χορηγείται στο σιτηρέσιό τους καθόλου ρούπσεν, και καναβούρι.
Τώρα κάποιοι εκτροφείς ανάλογα με την επιθυμία τους και τους πειραματισμούς τους, μπορεί να χορηγήσουν αυτούς τους σπόρους σε κάποια ποσότητα, μετά την ολοκλήρωση της ανάπτυξης των προαναφερθέντων πούπουλων.

Στα δε κόκκινα, επιβάλλεται, θα έλεγα, το ακριβώς αντίθετο.

Γι αυτό εγώ προσωπικά δεν χορηγώ και καθόλου αυγό. Η δε αυγοτροφή είναι η bianco κατ' άλλες εταιρείες, δηλαδή απαλλαγμένη από κάθε είδους χρωστική ουσία, και αυγό. (Ο κρόκος του αυγού έχει χρωστική και μάλιστα πολύ σε ποσότητα.)
 
Back
Top