Γενικά Τι είδος είναι αυτός ο παπαγάλος;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης SVP13
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

SVP13

PB New Member
Εγγραφή
13 Ιαν 2020
Μηνύματα
56
Πόλη
Λέρος
Καλησπέρα σε όλους. Περνώντας σήμερα από ένα πετσοπ για να προμηθευτώ τροφή έπεσε το μάτι μου σε έναν παπαγάλο. Ρώτησα την πωλήτρια περί τίνος πρόκειται και μου είπε χαρακτηριστικά "είναι ένας συγγενής των κοκατιλ, το κοκατου". Κατάλαβα ότι κάτι πάει λάθος και είπα να ρωτήσω και εσάς. Εν τω μεταξύ το κλουβί βρώμικο και σε σημείο σκοτεινό. Χρειάστηκε φλας για να φανεί το πουλί στην φωτογραφία.

IMG_20211216_134853__1639657583_39655.webp
 
Λουτίνο κακαρίκι. Πανέμορφα, αλλά δεν είναι εκπαιδεύσιμα με την στενή έννοια. Η μόνη σχέση που έχει με τα κοκατίλ και τα κοκατού είναι ότι προέρχεται από την Ωκεανία, αλλά μέχρι εκεί. Βρωμερό και τρισάθλιο κλουβί, πραγματικά κρίμα, είναι πολύ γλυκά ζώα.
 
Ρώτησα την πωλήτρια περί τίνος πρόκειται και μου είπε χαρακτηριστικά "είναι ένας συγγενής των κοκατιλ, το κοκατου".
Έπρεπε να της πεις, "Αχ κρίμα γιατί εγώ ήθελα να αγοράσω ένα κακαρίκι", να δεις για πότε θα θυμόταν τι είδος είναι.


Εν τω μεταξύ το κλουβί βρώμικο και σε σημείο σκοτεινό. Χρειάστηκε φλας για να φανεί το πουλί στην φωτογραφία.
Κρίμα. Είναι ΠΟΛΥ λυπηρή η εικόνα. Μοιάζει σα να το παράτησαν εκεί για να πεθάνει και από ότι βλέπω, δεν θέλει και πολύ ακόμη.

Προσωπικά δεν θα έμπαινα ποτέ ξανά σε οποιοδήποτε κατάστημα έβλεπα αυτήν την εικόνα.
 
Έπρεπε να της πεις, "Αχ κρίμα γιατί εγώ ήθελα να αγοράσω ένα κακαρίκι", να δεις για πότε θα θυμόταν τι είδος είναι.
Δεν είναι σωστό να με κάνετε να γελάω με τόσο θλιβερό θέαμα! Και τρόμαξα και τον Σκρουτζάκο!

Προσωπικά δεν θα έμπαινα ποτέ ξανά σε οποιοδήποτε κατάστημα έβλεπα αυτήν την εικόνα.
Δεν θα συνοδεύατε την αστυνομία και το υγειονομικό? Δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχει νόμος που απαγορεύει καταστήματα να έχουν ζώα σε ένα δάχτυλο από ακαθαρσίες. Αν είναι δυνατόν.
 
Δεν θα συνοδεύατε την αστυνομία και το υγειονομικό?
Ανέφερα το "λιγότερο". Αυτό το ελάχιστο είναι κάτι που μπορούν και πιστεύω ότι πρέπει να κάνουν ΟΛΟΙ σε αντίστοιχες περιπτώσεις, αν θέλουμε να πάψουμε να βλέπουμε τέτοιες εικόνες. Κατά την άποψή μου είναι η πιο αποτελεσματικός και εφικτός τρόπος αντίδρασης για όλους. Οι άλλοι τρόποι αντίδρασης είναι πιο ιδιαίτεροι και η επιλογή τους αφορά τον καθένα προσωπικά.
 
Εδώ τις προάλλες είχα πάει στου σαμωλη και μέσα στην κλούβα είχε ένα πεθαμένο καναρίνι και στα φίλτρα των ενυδρείων ψάρια σε πλήρη αποσύνθεση που το σώμα τους ήταν διαφανές μετά από τόσο καιρό που ήταν εκεί.
 
@kolinikos Το είχα υποψιαστεί ότι είναι της πλάκας το κατάστημα όταν είχα παραγγείλει πράγματα, αλλά ότι θα είχαν τα ζώα τους σε τέτοια (μη) κατάσταση... To χειρότερο που έχω δει ήταν στο Mr. Zoo(ίσως, δεν φαινόταν η ταμπέλα, κρέμονταν παντού κλουβιά και κλούβες), επί της πλατείας Κοτζιά, όπου όλα τα παπαγαλοειδή πλην ενός ringneck ήταν εμφανώς άρρωστα, με προβλήματα στα μάτια, στα φτερά, τα μπάτζι τα είχαν στο πάτωμα και ένα μπλε με ένα λευκό τσακώνονταν για ένα καπάκι κοκακόλας κυριολεκτικά σαν σκύλοι... Τα ζεβράκια τα είχαν μαζί με εκείνα τα diamond dove(?), δεν ξέρω αν πρέπει, αλλά τα μεν έκαναν σαν τρελά ενώ τα δε κάθονταν στήλες άλατος. Και καποια καναρίνια που είχαν όλα έμοιαζαν να έχουν καταπιει από ένα μανταρίνι, τόσο σφαιρικά ήταν - ίσως έτσι είναι κάποια, δεν ξέρω. Αλλά αυτό με τα ψώφια ζώα δεν το έχω δει, πραγματικά τι θα έκανα δεν ξέρω.
 
  • Τέλειο!
Αντιδράσεις: Vada
@Nausicaa μα τι να κάνεις κιόλας ; Θα σου πει πάρε την αστυνομία και η αστυνομία ούτε που θα ασχοληθεί. Ποιος θα ασχοληθεί με δύο ψαράκια/πουλάκια; Αυτό θα πουν.
 
@kolinikos Η λύση που προτείνεται γενικώς σε όλες τις χώρες, ακόμα και σε εκείνες που έχουν πολύ σαφή νομοθεσία σχετικά με τον τρόπο φύλαξης ζώων, είναι να απειλήσεις το κατάστημα ότι θα το κάνεις ρόμπα στο διαδίκτυο αν δεν βελτιώσουν τις συνθήκες διαβίωσης, και αν δεν κάνουν κάτι, τότε όντως να βγάλεις φωτογραφίες και με πληροφορίες να το ανεβάσεις σε σχετικά γκρουπ. Εδώ για παράδειγμα έχουμε ολόκληρες λίστες με καταστήματα και κτηνιάτρους που επιδέχονται αξιολόγησης. Σε περιπτώσεις πιο φλου, το φμπ βοηθάει. Παραδείγματος χάριν, πήρα τις προάλλες ένα μπάτζι σε αθλια κατάσταση από έναν χομπίστα εκτροφέα. Το μάτι του είναι κατακρεουργημένο, έχει καντιντίαση και τα πόδια του εχουν παραμορφώσεις. Στην διαφήμιση τον είχε σε ένα βρωμερό κλουβί με μάυρη μούχλα στην ποτίστρα. Όταν του είπα να το καθαρίσει μου απάντησε τι νόημα εχει, αφού το χαρίσω λόγω του προβλήματος στο μάτι.
Μπορεί να μην ξέρω ούτε το κανονικό όνομα του ανθρώπου, αλλά μόλις ο Σκρουτζάκος (το παπαγαλάκι) γίνει καλύτερα, θα ετοιμάσω ένα ποστ με φωτογραφίες από το πώς τον είχε, τις πολλαπλές διαγνώσεις της γιατρού και την πολύμηνη ταλαιπωρία που του προκάλεσε απλώς και μόνο γιατί δεν πήγε να δώσει 20Ε σε εναν κτηνίατρο όταν χτύπησε. Είναι το μόνο που μπορώ να κάνω, αλλά με λίγη τύχη και λογική πολλής κόσμος που μέχρι τώρα αγόραζε ή σκεφτόταν να αγοράσει πουλιά από τον άνθρωπο αυτό δεν θα το κάνει. Και αν δεν έχει δουλειά, δεν θα έχει και πουλάκια να βασανίζει.
 
Back
Top