Γενικά Τι είδος παπαγάλου είναι;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης margi
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

margi

PB New Member
Εγγραφή
31 Αυγ 2014
Μηνύματα
21
καλησπέρα κ πάλι! Πρόσφατα μου κάναν δώρο ένα παπαγάλο, το Σήφη, αλλά δυστυχώς το pet shop δεν τους ενημέρωσε για το είδος του. (περιορίστηκε στο χαρακτηρισμό "ευρωπαϊκός"!) ζητώ λοιπόν τα φώτα σας! Όποιος αναγνωρίσει το είδος του ας μου το πει κ μένα!

vhkI2s-srn.webp
 
Να το χαιρεσαι! Βαλε κοντινοτερες και καλυτερες φωτογραφιες για να σου πουμε περισοτερα. Το κλουβακι φαινεται εκ πρωτης οψεως ακαταλληλο αλλα βαλε φωτογραφιες να σου πουμε και γι'αυτο. :)
 
  • Like
Αντιδράσεις: margi
Να το χαιρεσαι! Βαλε κοντινοτερες και καλυτερες φωτογραφιες για να σου πουμε περισοτερα. Το κλουβακι φαινεται εκ πρωτης οψεως ακαταλληλο αλλα βαλε φωτογραφιες να σου πουμε και γι'αυτο. :)
ευχαριστώ πολύ! Θα βγάλω και θα τις ανεβάσω. αν και μου το πρότεινε ο τύπος απ'το pet shop,υποστηρίζοντας οτι είναι καλύτερο (σχήμα στρογγυλό)
 
Είναι ένα πολύ γλυκό και όμορφο μπατζακι (budgie)! Να το χαίρεσαι! :)

Διάβασε κάποια πράγματα για το πουλάκι που απέκτησες: Κοινά Παπαγαλάκια - Budgerigar
σ'ευχαριστώ πολύ! Είναι σίγουρα χρήσιμο

σ'ευχαριστώ
 
Και η μεταλλαξη του ειναι Spangle (αν δεν κανω λαθος)!
 
ευχαριστώ πολύ! Θα βγάλω και θα τις ανεβάσω. αν και μου το πρότεινε ο τύπος απ'το pet shop,υποστηρίζοντας οτι είναι καλύτερο (σχήμα στρογγυλό)

Τα στρογγυλα κλουβια ειναι οτι πιο ακαταλληλο υπαρχει για τα πουλια. Τελικα οι πετ σοπαδες ουτε για να πουλανε κλουβια δεν ειναι καταλληλοι.
 
αλλά δυστυχώς το pet shop δεν τους ενημέρωσε για το είδος του. (περιορίστηκε στο χαρακτηρισμό "ευρωπαϊκός"!)
Ευτυχώς που τους ενημέρωσε για την καταγωγή τους! Από την Αυστραλία κατάγονται.
αν και μου το πρότεινε ο τύπος απ'το pet shop,υποστηρίζοντας οτι είναι καλύτερο (σχήμα στρογγυλό)
🙄
 
Στα petshops συνηθίζουν να αποκαλούν τα budgies και "κοινά παπαγαλάκια" ή "ευρωπαϊκά" μου έχει τύχει πολλές φορές να τα λένε μ' αυτούς τους προσδιορισμούς.
 
παιδιά, η αλήθεια είναι οτι αρχίζω να το σκέφτομαι για το κλουβί... Τυχαίνει να υπάρχει ενα μεγαλύτερο και νομιζω ορθογωνιο και σκέφτομαι σοβαρά να τον "μετακομίσω" το σήφη μου εκεί. Συν τοις άλλοις, τα δοχεία της τροφής του - τα οποία παρεμπιπτόντως είναι πήλινα και σαν βαζακια ανοιχτα- νομίζω οτι είναι άβολα, καθώς ο μικρός μου φίλος χώνει το κεφάλι του μέσα και τα σκορπάει τριγύρω με αποτελέσμα να τα κάνει χάλια. αυτό έχει να κάνει με την ηλικία του -είναι μόλις 6μηνών- ή απλά φταίει το δοχείο; Επίσης, σχετικά με τη διατροφή του, μου είπαν -πάλι απ'το πετ σοπ- οτι είναι νωρίς για να του δώσω αγγουρακι, αβγο κτλ κ ετσι περιορίζομαι στους σπόρους. Ισχύει κάτι τέτοιο; κι αν ναι, πότε πρέπει να ξεκινήσω; Ελπίζω να μη σας κουραζω... είναι όμως τοσες πολλές οι απορίες μου.. 😕
 
αυτό έχει να κάνει με την ηλικία του -είναι μόλις 6μηνών- ή απλά φταίει το δοχείο;
Το δοχείο. Τα πουλιά έχουν την τάση να σκαλίζουν την τροφή τους.
 
επίσης, σχετικά με τη διατροφή του, μου είπαν -πάλι απ'το πετ σοπ- οτι είναι νωρίς για να του δώσω αγγουρακι, αβγο κτλ κ ετσι περιορίζομαι στους σπόρους. Ισχύει κάτι τέτοιο; κι αν ναι, πότε πρέπει να ξεκινήσω; Ελπίζω να μη σας κουραζω... είναι όμως τοσες πολλές οι απορίες μου.. 😕
Για τα δοχεία όπως τα είπε ο Σταύρος.
Άκυρο αυτό που σου είπαν. Ό,τι πρέπει να τρώει μπορείς να το προσφέρεις από τώρα. Απλά θα προσφέρεις ένα νέο είδος μέρα παρά μέρα, να τσεκάρεις την πιθανότητα δυσανεξίας. Στην αρχή θα διστάζεις να δοκιμάσει και ίσως τα πετάς. Θα επιμένεις και θα ξαναβάζεις. Κάποια στιγμή θα δοκιμάσει και θα περιμένει ανυπόμονα να δει τι καλό έχει η μέρα.
Αυγό σκέτο συνήθως δεν τρώνε οι παπαγάλοι όπως τα καναρίνια. Θα πρέπει να πάρεις ή έτοιμη αλλά συσκευασμένη αυγοτροφή (να γράφει egg food) στην συσκευασία ή να φτιάξεις κάποια μόνη σου. Στην αρχή θα έλεγα να ξεκινήσεις με την εμπορίου και όσο θα ενημερώνεσαι και θα διαβάζεις, να κάνεις κάποια δική σου, όσο μπορείς πιο στεγνή πάντως.
 
  • Like
Αντιδράσεις: margi
Back
Top