Γενικά Τι είδους κραυγή μπορεί να είναι αυτή;

Katerina70

PB New Member
Εγγραφή
1 Ιουν 2020
Μηνύματα
151
Πόλη
Δίστομο
Καλησπέρα παιδιά,το κοκατιλ που θα δείτε στο βίντεο είναι ο όντι.Είναι ένας ναζιαρης και πανέξυπνος φιλαράκος και πολύ ζωηρός.Αν και είναι μαζί μας μόνο ένα μήνα είναι φιλικός και μαθαίνει γρήγορα.Τώρα τελευταία κάνει πολύ συχνά το κράξιμο που θα ακούσετε και στο βίντεο,το κάνει όταν πεινά και θέλει τον ηλιόσπορο του (τον οποίο έχω αρχίσει να ελαττωνω πολύ απο την διατροφή του γιατί δεν τρώει τίποτε άλλο και μετά απο συζητήσεις που είχα εδω με μέλη άρχισα κάποιες προσπάθειες να μάθει να τρώει κι άλλες τροφές),το κάνει με τα χάδια που δείχνει να απολαμβάνει γιατί μόνος έρχεται και σκύβει να τον χαϊδέψω ξέρει κανείς τι κραυγή είναι αυτη; Επίσης θα ήθελα να δείτε τα ρουθούνια του είναι μαύρα και σαν διογκωμένα,διάβασα εδώ μια παρόμοια περίπτωση που τελικά ήταν βρωμιτσες και έφυγαν με μπανακι,επειδή όμως δεν κάνει μπάνιο και δεν πιάνετε να το κάνω με μπατονετα τον ψεκαζω λίγο αλλά τίποτε.έχει κανένας ιδέα τι μπορεί να είναι;Συγγνώμη για το μακροσκελές κείμενο.

View attachment vid-20200817-142826_HXMl56SJ.compressed.mp4
 
Ο ήχος αυτός είναι γιατί πεινάει Κατερίνα, πόσο είναι το πουλάκι;

Τα ρουθούνια του είναι μαύρα από τον ηλιόσπορο (από τη σκόνη που έχουν τα τσόφλια όταν τρίβονται μεταξύ τους)

Ο ηλιόσπορος είναι λογικό να του αρέσει, σε όλα αρέσει αλλά είναι ο σπόρος που πρέπει να τρώει λιγότερο.
Όχι να είναι η βασική του τροφή.

Είναι από τους πιο λιπαρούς σπόρους και μακροπρόθεσμα, η υπερβολική κατανάλωση ενδεχομένως να του προκαλέσει προβλήματα υγείας.

Πες μας λίγο το ιστορικό του, πόσο είναι, από που το πήρες, είναι ταϊσμένο στο χέρι με κρέμα; και ότι άλλο στοιχείο μπορείς για το πουλάκι.
[automerge]1597698903[/automerge]
Προτεινόμενη διατροφή από πτηνι'ατρους :

IMG_20200713_0001.webp

Για τις κροκέτες (pellets) μπορείς να διαβάσεις πολύ καλό άρθρο και εδώ τις δίνω και εγώ στα δικά μου σαν μόνιμη τροφή, μαζί με αυτά εδώ τα οποία στην αρχή δεν τα έτρωγαν, μόλις κόπηκαν οι σπόροι τα τρώνε μια χαρά :

1597698682580.webp

Προσπάθησε να ακολουθήσεις τις οδηγίες και κόψε τον ηλιόσπορο ΧΘΕΣ.

Θα του δίνεις λίγο σαν επιβράβευση και σε καμία περίπτωση σαν μόνιμη τροφή.
 
Τελευταία επεξεργασία:
@Chrisad το πήρα πριν ενα μήνα απο πετ είναι έντεκα μηνών σύμφωνα με το δαχτυλίδι που είχε στο ποδαράκι του.Όταν τον πήρα εξετάστηκε απο κτηνίατρο και το βρήκε σε άριστη κατάσταση.Μετά απο πέντε ημέρες παραμονής σπίτι είχε λίγο διάρροια πήγα ξανά κτηνίατρο και του δώσαμε αντιβίωση,η γνωμάτευση ήταν ή στρες που άλλαξε περιβάλλον ή επειδή έτρωγε μόνο ηλιόσπορο.Η τροφή που του δίνω είναι της versel laga για κοκατιλ αλλά εκείνος ξεχωρίζει μόνο τον ηλιόσπορο.Είχα πάρει μέρος σε μια συζήτηση εδώ με αυτό το θέμα που είχε θέσει μια κοπέλα και πήρα συμβουλές να μειώσω τον ηλιόσπορο και σιγά σιγά θα αρχίσει να τρώει και ωτα υπόλοιπα στην αρχή φοβόμουν μην μελαγχολησει, αδυνατίσει ή πάθει κάτι αλλά τώρα του δίνω λίγη ποσότητα όμως νομίζω δεν τρώει τίποτα άλλο όλο χτύπα με το ράμφος του το μπολ και ψάχνει
 
@Katerina70 "... αλλά εκείνος ξεχωρίζει μόνο τον ηλιόσπορο " Ακριβώς! Επειδή μιλάμε για μικρά καθαρματάκια, δεν πρέπει να τους δίνουμε αυτή την επιλογή.

Για αυτό προσωπικά έκοψα τους σπόρους (για την ακρίβεια επειδή είχα πάρει 20κιλο και έχω ακόμα λίγο, τους βάζω λίγους το απόγευμα, αν ήταν καλά παιδιά :).)

Διαλέγει σπόρους λοιπόν και έρχεται και σου κλαψουρίζει να του βάλεις και άλλους...

είναι σαν ένα μωρό που θέλει να τρώει σοκολάτα συνέχεια.

Είναι τόσο ευθραυστα Κατερίνα, που αν δεν προσέχουμε τι τρώνε η ζημιά μπορεί να μη διορθώνεται με μια αντιβίωση.

Παρεμπιπτόντως ο γιατρός που το είδε σου είπε ή στρες ή ηλιόσπορος, πάρε μια αντιβίωση; Δε μου άρεσε αυτό , αν έχεις άλλη επιλογή σε γιατρό στην περιοχή σου δοκίμασε την.
 
Τελευταία επεξεργασία:
@Chrisad εσύ μαζί με τα pellets του βάζεις και τα φρούτα που μου έδειξες πιο πανω; θα τα παραγγείλω αύριο κιόλας,δηλαδή να μην ανησυχώ για τα κροκοδείλια δάκρυα είναι απλά καμώματα για να με τουμπαρει; μέχρι να μάθει την άλλη τροφή δεν θα τρελαθεί απο την πείνα
 
@Chrisad εσύ μαζί με τα pellets του βάζεις και τα φρούτα που μου έδειξες πιο πανω; θα τα παραγγείλω αύριο κιόλας,δηλαδή να μην ανησυχώ για τα κροκοδείλια δάκρυα είναι απλά καμώματα για να με τουμπαρει; μέχρι να μάθει την άλλη τροφή δεν θα τρελαθεί απο την πείνα

Δυστυχώς φρούτα δεν τρώνε τα δικά μου, πολλά πουλάκια δεν τρώνε φρούτα, τα Zupreem pellet είναι ξηρά τροφή που εμπεριέχουν και φρούτα μέσα.

Είναι ότι καλύτερο - αν το πουλάκι αρνείται να τα φάει φρέσκα - το ιδανικό θα ήταν να τα τρώει φρέσκα, αλλά ακόμα και να τα έτρωγε ορισμένα από αυτά, τόση ποικιλία δε θα μπορούσες να την παρέχεις έτσι και αλλιώς.

Screenshot_1.png

Άμα διαβάσεις τι έχει μέσα, είναι απίθανο να μπορείς να τα έχεις όλα αυτά φρέσκα όλο το χρόνο και να τα τρώει το πουλάκι.

Παρόλα αυτά, θα σου πρότεινα, επειδή βλέπω είσαι από επαρχία, να κάνεις τη προσπάθεια σου με φρούτα και λαχανικά τα οποία προφανώς μπορείς να βρεις σε καλύτερη ποιότητα από ότι εγώ στην Αθήνα. Μαζί με τα pellet μπορείς να του δίνεις και τα δικά σου, και ότι φάει. Δε θα έχεις όμως το άγχος αν τρώει σωστά.

Εμένα οι "μάγκες" (έχω 3 αγόρια) , στην αρχή ούτε να τα αγγίξουν, γιατί είχαν το κορόιδο που έβαζε κάθε μέρα σποράκια και επιλέγαμε τα πιο νόστιμα.

Μόλις κόντεψα να χάσω τον έναν από πρόβλημα στα νεφρά πριν λίγο καιρό, και κόπηκαν οι σπόροι. Ξεκίνησαν έτρωγαν τις μπανανίτσες (τα κίτρινα είναι σαν μπανάνες το σχήμα) , πάλι διάλεγαν δηλαδή, αλλά δεν τους τα άλλαζα, και την άλλη μέρα έλλειπαν και τα πράσινα, τώρα τρώνε τα πάντα!

Μη μασάς, χαζός δεν είναι αν πεινάει θα φάει και από τα άλλα αν δεν υποκύψεις.

Σημειωτέων, να τον ζυγίζεις (αν μπορείς καθημερινά) και να παρατηρείς το βάρος του, είναι σοβαρό μέτρο πρόληψης.
 
@Chrisad σε Ευχαριστώ πάρα πολύ,δοκιμάζω φρούτα και λαχανικά αλλά τίποτα ούτε να τα μύρισει έτσι για τα μάτια,δυστυχώς άλλος γιατρός δεν υπάρχει οπότε απο το τίποτα.να σου πω την αλήθεια μόλις παρήγγειλα αυτά που πρότεινες και τα psittacus (συγγνώμη αν δε το έγραψα σωστά) κάπου θα τον πιασω να φάει κάτι άλλο,τυχερά τα σπουργιτακια που θα φάνε αυτή που χρησιμοποιώ τώρα
 
Κατερίνα αυτό το πουλάκι δεν είναι 11 μηνών αλλά μικρότερο. Τι γράφει ακριβώς το δαχτυλίδι του? Η κραυγή αυτή είναι ένδειξη ότι ζητάει φαγητό, όχι απαραίτητα ότι πεινάει. Αν το πουλάκι έχει απογαλακτιστεί και τρέφεται κανονικά κι ικανοποιητικά μόνο του έχει περισσότερο την έννοια της ψυχολογικής υποστήριξης σε αυτό το στάδιο.

Οι σπόροι δεν είναι κακή τροφή αν τα πουλιά τρέφονται με ποικιλία σε συνδυασμό με φρέσκες τροφές κι όχι επιλεκτικά με ηλιόσπορο. Δαιμονοποιήθηκαν σχεδόν απο "μόδα" (trend) στην Αμερική απο κάποιους κτηνιάτρους κυρίως επειδή όταν χρησιμοποιούνται ως κύρια (και κυρίως ως μοναδική) τροφή την οποία τα πουλιά καταναλώνουν επιλεκτικά τότε δημιουργούν με το χρόνο διατροφικές ελλείψεις και σε κάποια είδη παχυσαρκία. Αν παρέχεις μια πλήρη διατροφή με ποικιλία φρέσκων τροφών, πέλετ και σπόρους τότε δεν μπορεί κανείς να πει ότι οι σπόροι θα προκαλέσουν κάποιο πρόβλημα. Στην συγκεκριμένη περίπτωση τα κοκατίλ είναι στη φύση κατεξοχήν σποροφάγα αλλά μην ξεχνάμε ότι πετούν όλη μέρα.
 
@Φοίβος το δαχτυλίδι του το έβγαλαν όταν τον πήρα αλλά έγραφε αρρεν 26-10-2019 οπότε είναι δέκα μηνών λάθος υπολογισμός συγγνώμη,οπότε θα κρατήσω τα σπόρια για πιο λίγες περιπτώσεις και θα προσπαθήσω να εντάξω στην διατροφή του και τα υπόλοιπα,ξερω δεν είναι εύκολο και θέλει υπομονή και επιμονή αλλά τα διαθέτω απλά τον λυπάμαι που τον ακούω να κλαψουριζει,και γι αυτό που μου είπατε τρέφεται μόνο του απλά διάλεγει αυτό που θέλει όταν του δίνω όμως εγώ με το χέρι μασουλάει και τα άλλα σπόρια
 
Αν πήρες πέλλετς με καθαρά χέρια σπάσε κανά δυο να ακούσει πόσο τραγανά είναι. Θα φάει πιστεύω. Τα psittacus είναι σχετικά μεγάλα σε μέγεθος. Ο δικός μου πρώτα τα σπάει σε κομματάκια και μετά τα τρώει.
 
Και εγώ έχω παραγγείλει πελλετς δεν ξέρω ποσο εύκολο θα είναι να γίνει αυτή η αλλαγή. Είχα δοκιμάσει τα zupreem natural και δεν του άρεσαν. Τώρα περιμένω να έρθουν τα Harrison’s, έχω ακούσει τα καλύτερα για τα συγκεκριμένα. Επίσης, δεν ξέρω αν αληθεύει, σε συζήτηση που είχα με άτομα (σε μια σελίδα) μου πρότειναν να αποφύγω αυτά που έχουν χρωμα για να μπορώ να ελέγχω τις κουτσουλιές του.
 
@Katerina70 Κατερίνα τα δαχτυλίδια δεν γράφουν ποτέ ολόκληρη την ημερομηνία γέννησης ενός πουλιού καθώς μπαίνουν στα πόδια τους μια συγκεκριμένη μέρα μετά τη γέννηση των μικρών. Ο εκτροφέας τα έχει παραγγείλει τουλάχιστον 1-2 μήνες πριν, πράγμα που σημαίνει ότι τότε δεν θα είχαν ζευγαρώσει ούτε οι γονείς του μικρού ακόμη οπότε πώς μπορεί να μαντέψει κανείς ότι στις 26-10-2019 θα γεννηθεί ένα πουλάκι? Εκτός αν φορούσε ανοιχτού τύπου. Και το "άρρεν" το είδες με τα μάτια σου? Που είναι το test DNA, γιατί δεν σου το έδωσαν?
 
@Φοίβος δεν το πήρα απο εκτροφέα αλλά απο πετ μου είπαν ότι φορούσε το δαχτυλίδι με αυτά τα στοιχεία καθαρά για λόγους ζευγαρώματος (κάποια είχαν ίδιο χρώμα στο κλουβί που τα είχαν) για να μην δίνουν ζευγάρια με συγγένεια αλλά επειδή πήρα μόνο ένα και δεν είχα σκοπό για να του βάλω θηλυκό του το έκοψαν.Τι να πω αν με κορόιδεψαν γιατί δεν είναι και η καλύτερη επιλογή το πετ μάλλον θα είμαι σε θέση να τους ψαλλω όταν ξαναπάω πιο ενημερωμένη περί δαχτυλιδιού
 
Back
Top