Γενικά Τι είδους παραδείσιο είναι αυτό;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης MARY
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

MARY

PB New Member
Εγγραφή
6 Μαϊ 2009
Μηνύματα
145
Πόλη
Αθήνα
Κάλημέρα στο φόρουμ. Ξέρει κανείς να μου πει τι είδους παραδείσιο είναι αυτό; Καφέ-σοκολά όλο το σώμα, ράμφος, πόδια και, η κοιλιά λευκή. Η φωνή είναι τσιριχτή κραυγή. Το συγκεκριμένο πουλάκι το έχω περίπου 9 χρόνια. Ήταν με ζευγάρι αλλά μου ψόφησε πριν 3 χρόνια. Όταν τα πήρα, τους είχαν βαμμένες τις κοιλίτσες τους, το ένα πορτοκαλί και το άλλο κίτρινο!
[x]
 
black_grey.JPG

society finch.
 
Αν και η φωτογραφια δεν ειναι πολυ καλη, μου φαινεται για spice finch - Lonchura punctulata. Στα society finches (εκτος απο καποιες μεταλλαξεις) το ραμφος δεν ειναι μονοχρωμο αλλα σκουρο το επανω μερος και αισθητα πιο ανοιχτοχρωμο το κατω.

Και μια φωτογραφια απο spice finch:
 

Συνημμένα

  • 82785141.563Mkn1J2.webp
    82785141.563Mkn1J2.webp
    23,9 KB · Προβολές: 83
Οδυσσέα μπραβο! Πολύ σημαντική η παρατήρησή σου και νομιζω οτι έχεις δίκαιο μιας και στην φωτογραφια το ραμφος του πουλιού του φίλου μας φαίνεται να είναι μαυρο πανω κατω.
 
Ευχαριστώ όλους σας που επιτέλους έμαθα τι ράτσα ακριβώς είναι ο λιλιπούτιος φιλαράκος μου! Οδυσσέα είναι ίδιο με την φωτό που ανέβασες! Spice finch λοιπόν! Τζωρτζίνα, διάβασα και το άρθρο "Κοινωνικός σπίνος, society finch" και είναι ακριβώς όπως τα λέει. Το κακό όμως είναι ότι αυτό το πουλάκι το έψαξα σε Αθήνα και επαρχία για να τα ξαναζευγαρώσω και δεν το βρήκα πουθενά. Δεν εισάγεται πια μου είπαν. Thanks πάντως..
 
Μαιρη εισαγεται αλλα ειναι αρκετα σπανιο να το βρεις. Πριν κανα χρονο ειχα δει ενα ζευγαρι σε ενα μαγαζι που εισαγει απο Ολλανδια.
 
Sinfono me to Odyssea kai os blepo einai Ipoidos TOPELA.

LONCHURA PUNCTULATA TOPELA.
 

Συνημμένα

  • Bronzemaenchen-001.webp
    Bronzemaenchen-001.webp
    25,4 KB · Προβολές: 67
☹ Οδυσσέα και Αλέξανδρε, όντως είναι πολλύ δύσκολο να βρω ταίρι, μου το τόνισαν και οι διάφοροι πετσοπάδες που ρώταγα κατά καιρούς. Τώρα βέβαια, το πουλάκι είναι 9 χρονών πια (ίσως είναι μάταιο πια να του βρω ταίρι), και ευτυχώς είναι πολύ φιλαράκια με ένα επίσης παλιό ζεύγος ζεμπράκια (αρσενικό 8 χρονών - θυλικό 7 χρονών), που τα έχω μαζί στο ίδιο κλουβί. Πάντως κάλλιο αργά παρά ποτέ, μετά 9 χρόνια βρήκα κάποιους να μου πουν συγκεκριμένα τι είδος παραδείσιου είναι! Να'στε καλά όλοι παιδιά!
 
Back
Top