Ασθένειες Τι είναι αυτά τα μαύρα στίγματα;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης kyra
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

kyra

PB New Member
Εγγραφή
18 Φεβ 2024
Μηνύματα
21
Ο Μπάμπης είναι ένα ταλαιπωρημένο πουλάκι,πέρασε πολλές αρρώστιες.προχωρημενα ακάρεα τραχείας κ ποδιών,κοκκιδια,ecoli, και εντερικά θέματα.Μετα από τρεις μήνες συνεχόμενης φροντίδας με πολλές θεραπείες ,βιταμίνες σωστή διατροφή,καθαριότητα είναι πλέον καθαρές όλες οι εξετάσεις του.Θελει χρόνο κ να συνεχίσουμε τις βιταμίνες ειδικά αυτή την περίοδο με τις Βιοτίν.
Έχει παχύνει γτ ήταν πολύ αδύνατος αλλά ακόμη έχει καρίνα.εντοπισα κάτι στις άκρες των δύο φτερών του και στο στήθος του ,μαύρα στίγματα που το ένα έφυγε στην μπατονετα .δεν ξέρω τι είναι αλλά υποπτεύομαι ,μετά από τόσο ψάξιμο κ διάβασμα που έχω κάνει, ότι είναι παράσιτα δερματος.δεν ξέρω τι να κάνω γι'αυτό.επισης η γιατρός δεν το παρατήρησε καν κ μου είπε ότι βγάζει φτερά για αυτό είναι αυτά τα στίγματα.καμια ιδέα τι είναι;;
[automerge]1716875397[/automerge]
IMG_20240528_075521-min.webp
 

Συνημμένα

  • IMG_20240528_075521-min.webp
    IMG_20240528_075521-min.webp
    185,2 KB · Προβολές: 10
η γιατρός μου είπε ότι βγάζει φτερά για αυτό είναι αυτά τα στίγματα.
Θα συμφωνήσω με την γιατρό.
Το πιο πιθανό είναι να πρόκειται για καινούργια φτερά,
Τα φτερά εκφύονται από ειδικές περιοχές του δέρματος, τις θηλές ή θυλάκια.
Πρόκειται δηλαδή, για πτυχώσεις της επιδερμίδας, με αιμοφόρα αγγεία κάτω από το επιθήλιό του δέρματος, τα οποία αγγεία είναι απαραίτητα για τη θρέψη του αναπτυσσόμενου φτερού.
Όταν αρχίζουν το φτερά να βγαίνουν μέσα από τα θυλάκια μπορεί να φαίνονται σαν μαύρα στίγματα, τελίτσες, όταν δεν αιματώνονται σωστά.
Πάντως, ή γνώμη μου είναι, πώς εάν είχε ψείρες το πουλάκι θα υπήρχε έντονη φαγούρα και θα έβλεπες εύκολα τα κόκκινα σημάδια από τα τσιμπήματα τους στο γυμνό του δέρμα.
Κάνε βέβαια και το τεστ της βρεγμένης χαρτοπετσέτας για να σιγουρευτείς .
Το βράδυ λίγο πριν κοιμηθεί το καναρίνι, τσαλάκωσε μία βρεγμένη χαρτοπετσέτα και την σφηνώσε την στα κάγκελα από το κλουβί.
Το επόμενο πρωί την ελέγχεις για μαύρα ή κόκκινα στίγματα.
Μπράβο σου, που ενδιαφέρεσαι και το φροντίζεις.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Back
Top