Ασθένειες Τι είναι αυτό στο κεφάλι του πάροτλετ μου;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Fillitsa
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Δεν κελαηδεί ούτε παίζει ούτε τίποτα .και παρατήρησα αυτά στο κεφάλι του..δεν ξέρω τι είναι.. βοήθεια κάνεις?
Μια πιο γενική εικόνα θα μπορούσε να βοηθήσει. Η αλήθεια είναι ότι περνάει πτερορροια δηλαδή της έπεσαν τα φτερά και βγαίνουν καινούργια. Η διαδικασία αυτή είναι επίπονη και κουραστική για αυτό κόβεται η όρεξη. Αν δεν είχε και έχει σωστή διατροφή είναι λογικό να δυσκολεύεται ακόμα περισσότερο. Εγώ κρίνοντας και τα δικά μου δεν θα βιαζομουν να πάω αμέσως σε γιατρό, χωρίς όμως να θέλω να πάρω και την ευθύνη για την δική σου απόφαση 😅. Αν οι κουτσουλιες είναι φυσιολογικές ας περιμένεις λίγο ακόμα. Δώσε όμως κάποιες πληροφορίες για τον χώρο και την διατροφή του
 
Αυτά ονομάζονται καρφάκια. Είναι ένα στρώμα κερατινης που καλύπτει το αναπτύσσομενο πούπουλο. Είναι απόλυτα φυσιολογικό.
Αυτό που με ανησυχεί είναι τα ματάκια του. Φαίνεται να είναι αρκετά ταλαιπωριμενα.
 
Όπως όλα τα πτηνά, έτσι και το δικό σου, περνάνε μια δύσκολη θα έλεγε κανείς περίοδο. Τους πέφτουν πολλά πούπουλα, δεν κελαηδάνε και δεν έχουν τόση ζωντάνια όπως μια συνηθισμένη μέρα. Αυτές τις εξαντλητικές για τους μικρούς μας φίλους μέρες, τις ονομάζουμε πτερρόροια. Αυτά τα καρφάκια στο κεφάλι του είναι εντελώς φυσιολογικά. Απλά αυτό που θέλω να γράψω είναι ότι μου φαίνεται λίγο φουσκωμένο και το πτέρωμά του πολύ ακατάστατο. Ένα μπάνιο σίγουρα θα τον ανακούφιζε. Παρατήρησε την συμπεριφορά του και γράψε μας τις παρατηρήσεις σου. Κουνιέται καθόλου? Κοιμάται μέσα στην ημέρα (τα μεσημέρια είναι φυσιολογικό να κοιμάται για κανένα μισάωρο)? Τρώει, πίνει νερό?
 
@Fillitsa , τι ώρα πήρες τη φωτογραφία; πρωί την ώρα που ξυπνούσε, αργότερα, πριν κοιμηθεί....; Σε ρωτώ ώστε να μπορούμε να ξέρουμε αν η εικόνα αυτή που έχει οφείλεται στο γεγονός ότι το πουλάκι μόλις ξύπνησε ή όχι, είναι δλδ έτσι η κατάστασή του στο μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας.
Είναι και το άλλο του ματάκι έτσι; και επίσης, πόσο καιρό το μάτι του έχει αυτήν την εικόνα;
Τέλος, έχει κάποιο ωράριο ύπνου το μικρό, κι αν ναι, τι ώρες κοιμάται / ξυπνά;
 
Το πουλάκι έδειχνε απο την προηγούμενη φωτογραφία στην παρουσίαση του να έχει αρκετά ανακατεμένο φτέρωμα. Ας του δώσουμε λίγο χρόνο μήπως στρώσει με τα νέα φτερά που βγαίνουν αλλά στα δικά μου μάτια δεν θα έπρεπε να δείχνει έτσι.

@jk1980 Γιάννη, έχεις γνώμη τι μπορεί να συμβαίνει;
 
Η φωτογραφία τραβήχτηκε ώρες αφού είχε ξυπνήσει..τρώει και πίνει νερό κανονικά.αλλα τα μάτια του γιατί να έχουν πρόβλημα? Και το τρίχωμα επίσης? Ευχαριστώ ολους
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Αυτή είναι μια φυσιολογική εικόνα ενός 100% υγειης πουλιού. Το δικό σου είναι πιο νυσταγμενο και ανακατεμένο το φτέρωμα
[automerge]1664217046[/automerge]
Μάλλον όχι αλλά θα φαινόταν πάνω του ίσως?
Θα το έβρισκες μέσα και γύρω από το κλουβί
 

Συνημμένα

  • Screenshot_2022-09-26-21-27-48-89_680d03679600f7af0b4c700c6b270fe7.webp
    Screenshot_2022-09-26-21-27-48-89_680d03679600f7af0b4c700c6b270fe7.webp
    110,2 KB · Προβολές: 29
Δύσκολο να παρατηρήσω σκόνη λευκή πάνω σε λευκό χαρτί ..δεν ξέρω μπορεί...ίσως βάλω μαύρο χαρτί για να το δω ευχαριστώ πολύ..
 
Καλησπερα!! Να χαίρεσαι το πουλακι σου!!
Επειδή έχω και εγω ενα ίδιο παροτλετ με το δικό σου το οποίο περασε προσφατα την πρωτη του πτερορροια η προσωπικη μου άποψη από την εικόνα ,ειναι οτι το πουλακι σου περνάει βαρια την πτερορροια του.
Γνώμη μου ειναι να το βοηθήσεις λιγάκι με την διατροφή του!!
Τρώει λαχανικά , αυγό κλπ?? Έχει Σουπιοκοκαλο το κλουβί μόνιμα??
 
Back
Top