Ασθένειες Τι είναι αυτό στο ράμφος του μπάτζι;

dimitra_1980

PB Member
Εγγραφή
19 Οκτ 2008
Μηνύματα
548
Πόλη
Αθήνα
Έχω παρατηρήσει εδώ και λίγες ημέρες στο ράμφος του αρσενικού μπάτζι οτι είναι σα να έχει ψιλοκαλυφτεί από κάτι σαν...άλατα... Κάπως έτσι. Σας βάζω και τρεις φωτό. Δεν μπόρεσα να το φωτογραφήσω καλύτερα γιατί τρομάζει. Είναι κάτι ανησυχητικό?
Τα περιττώματά του και η συμπεριφορά του είναι φυσιολογικά. Της θυληκιάς το ράμφος είναι πεντακάθαρο. Τί μπορεί να συμβαίνει;
 

Συνημμένα

  • DSCI0056.webp
    DSCI0056.webp
    26 KB · Προβολές: 219
  • DSCI0057.webp
    DSCI0057.webp
    25,8 KB · Προβολές: 225
  • DSCI0058.webp
    DSCI0058.webp
    28,5 KB · Προβολές: 225
Nομιζω ειναι scally face. Τιποτα το ανυσηχητικο αρκει να θεραπευτει εγκαιρα. Ειναι πολυ συχνη ασθενεια στα Budgie. Δες στα λινκ.
Γραψε στην αναζητηση την λεξη scally face και θα βρεις πολλα σχετικα θεματα.
 
Ωχ... Πρέπει να τα χωρίσω δηλαδή;Υπάρχει πρόβλημα να κολλήσει και το κοκατίλ?
 
Δεν ξερω για το κοκατιλ αλλα με το αλλο μπατζι πρεπει να το χωρισεις για να μην κολλησει κι αυτο.

*Περιμενε να σου γραψει και καποιος αλλος που θα ξερει σιγουρα(μην σε παρω στο λαιμο μου)
 
To scaly face κολλάει μόνο με την επαφή. Αυτό σημαίνει οτι τα πουλιά μπορούν να είναι όλα στο ίδιο δωμάτιο αλλά δεν πρέπει να έρχονται σε επαφή τα άρρωστα με τα υγιή και επίσης τα υγιή δεν πρέπει να έρχονται ούτε σε επαφή με αξεσουάρ που χρησιμοποιούνται απο τα άρρωστα. Καλό είναι να βάλεις την θηλυκιά σε άλλο κλουβί αλλά να της δίνεις και αυτής προληπτικά θεραπεία σε περίπτωση που έχει κολλήσει αλλά δεν φαίνεται. Για όλα τα άλλα είναι κατατοπιστικότατα τα λινκ του Φώτη.
 
Διάβασα τα λινκ του Φώτη και 5-6 ακόμα. Για να συνοψίσω (επειδή δεν το έχω ξαναπάθει και δε θέλω να χάσω το πουλάκι):
1)Τα χωρίζω και κάνω και προληπτική θεραπεία και στο θυληκό
2)Διάβασα και για epithol και για Pulmosan. Τί θεραπεία πρέπει να κάνω συγκεκριμένα;Γιατι στα λινκ δεν το ξεκαθάρισα.
3)Κοιμούνται στο ίδιο δωμάτιο με το κοκατίλ. Μήπως πρέπει να κάνω και σ'αυτό προληπτικά μια θεραπεία;
Και επίσης κάτι που δεν μπόρεσα να ξεκαθαρίσω είναι σε πόσο καιρό θεραπεύεται και αν υπάρχει περίπτωση να ξαναεμφανιστεί
 
Δήμητρα, οσον αφορά τη φαρμακευτική αγωγή μόνο ένας πτηνίατρος μπορεί να σε βοηθήσει. Καλό είναι να τον επισκεφτείς καί με τα τρία πουλάκια. Πάντως θεραπεύεται αν αντιμετωπιστεί έγκαιρα και σωστά.
 
Εννοείται οτι πρέπει να τα πάω. Τη συγκεκριμένη στιγμή όμως δε γίνεται λόγω κάτι έκτακτων εξόδων. Τέλος του μήνα θα μπορέσω. Τουλάχιστον μέχρι τότε να μην αφήνω το χρόνο να περνά χωρίς να κάνω κάτι. Γι' αυτό ρωτάω. Να πεταχτώ το απόγευμα να βρω epithol και Pulmosan? .Αν και δεν κατάλαβα αυτά τα δυο μεταξυ τους τί σχέση έχουν. Το ένα είναι αλοιφή και το άλλο σταγόνες αν δεν κάνω λάθος. Το δεύτερο δε χρησιμοποιείται για ακάρεα τραχείας; Τί σχέση έχει με το scally?
 
.Αν και δεν κατάλαβα αυτά τα δυο μεταξυ τους τί σχέση έχουν. Το ένα είναι αλοιφή και το άλλο σταγόνες αν δεν κάνω λάθος. Το δεύτερο δε χρησιμοποιείται για ακάρεα τραχείας; Τί σχέση έχει με το scally?

Το scaly οφείλεται σε ακάρεα (knemidokoptes spp) το Pulmosan μπορεί να ''χτυπήσει'' τα παραπάνω ακάρεα, λόγο των δραστικών του ουσιών, για αυτό και η χρήση του. Θα συμφωνήσω με την Μαρία οτι πρώτα θα πρέπει να το δεί κάποιος γιατρός πριν προβείς σε οποιαδήποτε θεραπεία.
 
Δημητρα τελικα τι εγινε με το Budgie?Το ξεπερασε;

Ενημερωσε μας..
 
Τελικά μου σύστησε ένας γνωστός μου που ασχολείται με πουλιά χρόνια, να χρησιμοποιήσω podagrine και αν δεν καλυτερέψει μετά από δυο τρεις εφαρμογές, τότε να το πήγαινα στον πτηνίατρο. Στη δεύτερη επάλειψη(μέσα σε μια εβδομάδα) εξαφανίστηκε τελείως και τώρα το ράμφος του είναι πεντακάθαρο όπως πριν. Έκανα και άλλες δυο επαλείψεις επιπλέον για σιγουριά.Ίσως τελικά να μην ήταν scally, ευτυχώς.Αν ξαναπαρουσιάσει το παραμικρό θα τον πάω απ'ευθείας στο γιατρό.Α.. Επίσης άλειψα και τις πατήθρες του κλουβιού με αλειφή pomada καλού κακού... Ευτυχώς γιατί πήρα μια τρομάρα...
 
Mπραβο Δημητρα.Χαιρομαι...

Βαλε μας και καμια φωτογραφια του πριν και του μετα.
 
Θα σας βάλω φωτό αύριο μεθαύριο που θα πάρω το pc από το πλαίσιο μετά από επισκευή γιατί προς το παρόν δουλεύω προσωρινά με το λαπτοπ και δεν έχω αποθηκευμένες φωτο.
Ευτυχώς που του πέρασε γιατί θα ήταν κρίμα. Είναι πανέξυπνο και δραστήριο πουλάκι..Άσε που απο Σεπτέμβρη και μετά ίσως να έχουμε και απογόνους(... Με αρκετή τύχη βέβαια γιατί η δεσποινίς Λόλα είναι ολίγον ξενέρωτη!)! Εγώ πάντως σαν καλή πεθερά θα κάνω το καθήκον μου και θα την προικίσω με καινούριο μεγαλύτερο σπίτι!(Σορι για το οφ τόπικ)
 
Back
Top