Διατροφή Τι είναι οι εμπλουτισμενοι σπόροι;

mariostoo

PB New Member
Εγγραφή
15 Δεκ 2008
Μηνύματα
14
Πόλη
Αθήνα
καλημέρα θα ήθελα να ρωτήσω τη είναι οι εμπλουτισμένοι σπόροι premium και αν είναι κατάλληλη για τα καναρίνια, μέσα έχουν κάτι σβολαράκια πρασινα και κόκκινα σκούρα τη είναι αυτα; Και επείσης η λεγόμενη κικτρινι βιταμινι που την πουλάνε χυμα τη περιέχη; Μονο βιταμινη δεν είναι.
 
της εταιρίας versele-laga είναι οι σπόροι οι premium που ανέφερες; Αν ναι αυτά τα σβολάκια όπως τα αποκαλείς είναι φρούτο!
 
τι ειναι οι εμπλουτισμενοι σποροι

:) Φιλε μου απο οτι ειμαι σε θεση να γνωριζω η κιτρινη
βιταμινη οπως την λενε και την πουλανε τα pet
ειναι αλεσμενα κεικ αγνωστου προελευσεως συστατικα
με πολλη ζαχαρη και χρωστικη ζαχαροπλαστικης
 
Ααα τώρα κατάλαβα:D! ΓΓιαυτό μυρίζουν σαν κέικ. Εγώ τους δίνω. Λέτε να είναι βλαβερό?
 
Καλητερα να διακοψεις να τους δινεις τετοιο πραγμα, η ζαχαρη μονο κακο μπορει να προκαλεσει στα πουλια και αν την δινουμε παντα με μετρο. Το οτι ειναι σαν κεικ δεν σημαινει οτι κανει και καλο.
 
καλημερα παιδια.η κιτρινη βιταμινη ειναι χαλια. Εγω κανω δικο μου κεικ με γαλα, λαδι, αλευρι ολικης,ξισμα και χυμο πορτοκαλιου και αυγα. Τα πουλια το λατρευουν.
 
με αυτη τη λογικη καλυτερα να τουσ δωσο κεικ της μαμας μου ειναι πιο υγειηνο
 
Σε γνωστη αλυσιδα σουπερ μαρκετ βρηκα μια αυγοτροφη της friskies η οποια ειχε και ζαχαρη και η συσκευασια εγραφε οτι η ζαχαρη ειναι αμεση προσληψη ενεργειας για τα καναρινια, επισης σε πολλα μπαστουνακια οπως της vitacraft εμπεριεχεται κεικ. Δεν ξερω, αλλα το τι αρεσει στα πουλια δεν ειναι παντα και το σωστο κριτηριο για να επιλεξουμε την τροφη του.
 
Τα μικρά σβωλάκια που αναφέρεις είναι τα VAM (δηλαδή, βιταμίνες, αμινοξέα και μεταλλικά στοιχεία) υπο την μορφή πέλετς. Ειναι κατάληλα για καναρίνια, πολύ υγειινά, αν και καποια πουλιά δεν φαινεται να τα τιμούν ιδιάιτερα.

Οι κίτρινες "βιταμίνες" είναι αγνώστου προελέυσεως και αγνώστων συστατικών συμπλήρωμα διατροφής με άγνωστη ημερομηνία λήξεως. Ολα αυτα τα χρωστικά, αρωματικά και γλυκαντικά που περιέχει, παρόλο που εκ πρωτης όψεως φαινονται ελκυστικά, μακροπρόθεσμα δημιουργούν προβληματα στην υγεια των πουλιών, οπως ακριβώς συμβαίνει με τους ανθρώπους αν καταναλώνουν για μακρυ χρονικό διάστημα junk food!
 
Ο καθενας κανει οτι καταλαβαινει και δεν μπορουμε να επιβαλουμε την γνωμη μας απλα το συζηταμε.Ζαχαρη ή οποιαδηποτε γλυκαντικη ουσια μπορουμε καλιστα να τις βρουμε και σε φρουτα αν θελουμε. Παντως προσοχη και μετρο.
 
οι κιτρινο -κοκκινες βιταμινες ειναι οτι χειροτερο υπαρχει:αγνωστες χρωστικες, διαφορα υπολοιματα αρτοποιιας και φουλ ζαχαρη. Αυτο ειναι δεδομενο και σε πολλους γνωστο. Τωρα που ειπα ομως ζαχαρη (και εχοντας διαβασει οτι η σειρα που αναγραφονται τα συστατικα μιας τροφης ευρυτερα, αντιστοιχει και στην ποσο σημαντικο ειναι το ποσοστο της στο σκευασμα...) θα μπορουσατε οσοι εχετε επωνυμα σκευασματα να διαβασετε (δεν χρειαζεται να αναφερεται μαρκα απαραιτητα) να αν φερεται με τη σειρα που αναγραφονται τα συστατικα τους;(σε ελληνικα ή αγγλικα)🙄
 
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΜΑΥΡΗ ΖΑΧΑΡΗ Η ΦΡΟΥΚΤΟΖΗ ΣΤΑ ΠΟΥΛΙΑ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΗ; ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΜΙΑ ΑΥΓΟΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΝΑ ΒΑΛΩ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΖΑΧΑΡΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ
 
η μαυρη ζαχαρη ελαχιστα διαφερει διατροφικα απο την λευκη. Απλα δεν εχει τυχον υπολοιματα χημικων ουσιων που χρησιμοποιουνται για την λευκανση της συνηθισμενης. Για τα πουλια ειναι παρομοια κακη οσο και η λευκη. Μονο σε εκτακτες περιπτωσεις οπου το πουλι χρειαζεται αμεση ενεργεια χορηγειται δεξτροζη στο νερο. Το μελι αν και αυτο σε μεγαλη ποσοτητα βλαπτει σε μικρη λογω των θρεπτικων του και αντιβακτηριακων συστατικων του στην αυγοτροφη (ωστε να την κανει πιο νοστιμη, αυτο πιστευω οτι θες να πετυχεις) ειναι αποδεκτο. Οχι υπερβολες


*ρε παιδια κανενας με συσκευασμενη αυγοτροφη να αναφερει συστατικα; 😕
 
Φιλε Δημητρη σου παραθετω αυτο που ζητησες ετσι οπως ακριβως τα γραφει μεσα. Ειναι της Bogena Beaphar: ''Περιεχει υψηλης ποιοτητας πρωτεινες ζωικης προελευσης, μελι, μεταλλα,ιχνοστοιχεια.
Συστατικα:Προιοντα αρτοποιηας, δημητριακα, σποροι, αυγα και προιοντα αυγου (4%), εκχυλισματα πρωτεινων φυτικης προελευσης, μεταλλα,ζαχαρη''.
 
στελιο σε ευχαριστω για την ανταποκριση. Θα ανοιξω καινουργιο ποστ σε λιγο για να μην ειμαστε offtopic εδω. Αν θες γραψε και κει το ιδιο ποστ. Προσεξε να βαλεις τα συστατικα με τη σειρα που αναγραφονται αν δεν το χεις κανει εχει σημασια. Δεν ειναι απαραιτητο να αναφερεις εταιρια
 
Back
Top