Φροντίδα Τι είναι οι ταΐστρες economy;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης MrNek36
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Καλημέρα Νεκτάριε. Ο σκοπός αυτών των ταιστρων είναι η εξοικονόμηση τροφής. Έχουν αρκετά μεγάλη χωρητικότητα ενώ δεν επιτρέπουν στο πουλί να διαλέγει τους σπόρους που θέλει πάρα μόνο αυτούς που του παρουσιάζονται. Με αυτό τον τρόπο δεν μπορούν να πετάξουν έξω τροφή ενώ η ταιστρα έχει και ειδική θήκη για τα τσοφλια.
 
Αα μάλιστα. Την έχεις δοκιμάσει;
Οχι αλλά ήμουν έτοιμος να πάρω. Τις θεωρώ λίγο "βασανιστικες" για τα πουλιά. Προτιμώ τις κανονικές. Αν όμως έπρεπε να λείψω για καιρό τότε θα τις δοκίμαζα.
 
Καλήμερα Νεκτάριε,
Χρησιμοποιω πάνω από ένα χρόνο την παρακατω

Tαίστρα Εconomy Εξωτερική Eclipse 240gr

Έρχεται με τρεις οπές διαφορετικής διαμέτρου αναλόγως το πουλάκι που έχεις. (καναρινιά, παραδεισια, παπαγάλοι κλπ) Όπως είπε ο Γιάννης, διασφαλίζει την απώλεια σπόρων μιας και το πουλάκι για να μπορέσει να φάει πρέπει να βγάλει το κεφάλι του έξω συνεπώς τα φλούδια πέφτουν εκτός ταΐστρας.
Έχουν γίνει μια χαρά αποδεκτές από τα πουλάκια μου και υπολογίζω ένα ποσοστό οικονομίας της τάξεως του 60-65% σε σχέση με τις κοινές ανοιχτές. Οι συγκεκριμένες είναι ιταλικές από πλαστικό πολύ καλής ποιότητας το οποίο δεν πολυμερίζεται από την έκθεση του στον ήλιο. Αποσυναρμολογούνται πολύ εύκολα κάτι που εξασφαλίζει άριστη καθαριότητα.

Το μόνο αρνητικό είναι ότι δεν εφάπτονται σωστά όταν σηκώνεις το πορτάκι με το ελατήριο(μιλώ για τις κινέζικες ζευγαρώστρες) διότι λόγο ύψους της ταΐστρας πρέπει το πορτάκι να διπλώσει σχεδόν εντελώς προς τα πάνω. Κάτι που πιέζει πολύ την ταΐστρα και υπάρχει κίνδυνος να φύγει και δεν στερεώνεται και σωστά. Προσωπικά έχω βγάλει εντελώς το πορτάκι και όταν θέλω να την πλύνω άπλα βάζω μια κοινή ταΐστρα για να κλείνω το κενό. Για έξτρα ασφάλεια πιάνω και με ένα μακρύ tire-up την γύρω γύρω την ταΐστρα με τα κάγκελα και κάθε κίνδυνος ατυχήματος/απόδρασης εξαλείφεται.

Όμως, ο λόγος που με έκανε να τις χρησιμοποιήσω δεν είναι η οικονομία, αλλά η δυνατότητα να έχεις "φρέσκια" τροφή για αρκετές μέρες στα πουλάκια χωρίς να φοβάσαι ότι θα την καλύψουν τα φλούδια.
Επειδή τα πουλάκια μένουν 4-5 μέρες χωρίς να είμαι εγώ εκεί, απαλλάσσομαι από το άγχος της τροφής. Εαν ήμουν καθημερινά με τα πουλάκια μου δεν θα υπήρχε λόγος αγοράς για μένα μιας και θα τους χορηγούσα τροφή καθημερινά.

Άρα σαν συμπέρασμα.. Είναι μια πολύ καλή επιλογη για την δίκη σου συνθήκη όπου δεν μπορείς να βρίσκεσαι καθημερινά με τα πουλάκια σου ωστε να ανανεώνεις την τροφή τους.
 
Back
Top