Γενικά Τι ειναι αρσενικο ή θηλυκο το παπαγαλακι μου;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Bukon
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Bukon

PB New Member
Εγγραφή
9 Ιουλ 2016
Μηνύματα
28
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Γεια σας εχω ενα παπαγαλακι μπατζι που εχει μπλε ανοιχτο χαλινο. Τι ειναι αρσενικο ή θηλυκο;
 
Γεια σου και καλος ηρθες στο πετβιρδς το παπαγαλακι σου απο οτι το περιγραφης μπορει να ειναι και αρσενικο και θηλτκο ειναι αναλογα το χρωμα ποσο σκουρο η ανοιχτο ειναι γιατι τα αρσενικα εχου μπλε μυτη αλλα τα θηλυκα που εινα περιπου 7,5-8 μηνων εχουν καπος μπλε μυτη οποτε οντος θελει φοτο και επισης απαντα και της ερωτησεις της μαριας 😉
 
Καλώς ήρθες στην πανέμορφη παρέα μας.
Περιμένουμε με ανυπομονησία να μας γνωρίσεις τα φιλαράκια σου :)

-

Αν έχει γαλάζιο ράμφος σημαίνει ή ότι είναι πολύ μικρό σε ηλικία ή ότι είναι θηλυκό και απλά τελείωσε η περίοδος αναπαραγωγής του.
Πες μας πόσο καιρό το έχεις κλπ για να μπορέσουμε να σε βοηθήσουμε και φυσικά μια φωτιγραφια θα βοηθούσε :)
 
Αυτο ειναι το παπαγαλακι μου. Το εχω κοντα εναν χρόνο. Στο petshop μου το πουλισαν για αρσενικο. Τωρα περιμενω να μου πιτε κι εσεισγιατ θελω να παρω αλλο ενα για ζευγαρι. Περιμενω να μου λισετε την απορια.

Max.webp

Μαρια πωσ το βλεπεισ ειναι μεγαλω ειμαι ώριμο.
 
Αρσενικό και πανέμορφο φτου φτου, πολύ ιδιαίτερο, να σου ζήσει! 🙂
Να το φροντίζεις σαν τα μάτια σου, γι αυτό κράτησε και τον οδηγό φροντίδας παπαγάλων να ανατρέχεις στα άρθρα του από καιρού εις καιρόν.
 
πωσ το βλεπεισ ειναι μεγαλω ειμαι ώριμο.
Δυστυχώς δεν μπορούμε να πούμε ηλικία, όπως το βλέπεις κι εσύ, φαίνεται ένα νεαρό και υγιές πουλάκι.
Όταν το πήρες είχε το ίδιο χρώμα ο χαλινός; Ερώτηση, για να καταλάβουμε τι ηλικία είχε όταν το αγόρασες.
Αν σκοπεύεις να πάρεις άλλο, μην ξεχάσεις την καραντίνα, μην ενώσεις τα πουλιά κατ' ευθείαν και ρισκάρεις τον κούκλο σου.
 
Κάθε νέο πουλί που θα έρθει για παρέα στα παλιά πρέπει για σαράντα μέρες να μπαίνει καραντίνα...
Διαφορετικά κινδυνεύουν όλα.
 
Αν -χτυπά ξυλο- είναι άρρωστο το άλλο τότε εννοείται.
Αυτή είναι και η έννοια της καραντίνας.
Μετα την καραντίνα όμως δεν θα τα βαλεις αμέσως στο ίδιο κλουβι, θα τα φερνεις σιγά σιγά πιο κοντά για να συνηθίσουν το ένα το άλλο.
 
Αυτο ειναι το παπαγαλακι μου. Το εχω κοντα εναν χρόνο. Στο petshop μου το πουλισαν για αρσενικο. Τωρα περιμενω να μου πιτε κι εσεισγιατ θελω να παρω αλλο ενα για ζευγαρι. Περιμενω να μου λισετε την απορια.
View attachment 43192
Μα τι ζωγραφιά είναι αυτή; Να τον χαίρεσαι! Απλά ενημερωτικά στο λέω, αν του πάρεις ζευγάρι και είναι άγριο πουλάκι θα αγριέψει και ο δικός σου. Γι αυτό προτίμησε από εκτροφέα ή από ιδιώτη ώστε η νέα σας παρέα να είναι ήμερη και να μην αγριέψουν και τα 2 ! 😉
 
Να σας κανω μια ερωτιση. Τι τρωφη θα πρεπει να δινω στο ζευγαρι αφου γενισουν
Στον οδηγό φροντίδας παπαγάλων που σου έδωσα εχθές, έχει και προτεινόμενα άρθρα για την διατροφή γενικότερα, που πρέπει εκτός από τους συσκευασμένους σπόρους, την αυγοτροφή σπιτική ή εμπορίου, το σουπιοκόκκαλο που είναι πάγια, να δίνεις επίσης <Link Removed>, <Link Removed> και <Link Removed> εποχής καθώς και<Link Removed>σε τσαμπιά.
Αυτό είναι που πρέπει να σε απασχολεί διαχρονικά, γιατί από την σωστή διατροφή εξαρτάται η υγεία των πουλιών μας.
Τώρα για τις μικροδιαφορές την περίοδο αναπαραγωγής και ανατροφής των νεοσσών, έχουμε πολύ καιρό μπροστά μας να τα συζητήσουμε. Δεν είναι σημαντικές οι διαφορές μην σε απασχολεί προς τον παρόν.
 
Back
Top