Διατροφή Τι ειναι η αυγοτροφη;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Q-Ariel
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Q-Ariel

PB New Member
Εγγραφή
4 Φεβ 2014
Μηνύματα
359
καλησπερα σας!
η αυγοτροφη ειναι αυτο το μιγμα που πουλανε σε διαφορα χρωματα; Κα8ε ποτε και ποσο το τρωνε τα καναρινια; Αν τους δινουμε αυτο δεν τους βαζουμε και αυγο;
 
Αυγοτροφή πουλάνε έτοιμη στα μαγαζιά. Είναι υποκίτρινο το χρώμα της. Δεν είναι αυτά τα υποτίθεται βιταμινούχα τρόφιμα σε κίτρινο και κόκκινο χρώμα.
Υπάρχουν αρκετές αυγοτροφές που μπορείς εύκολα να ετοιμάσεις μόνη σου και να την διατηρήσεις στο ψυγείο ή στην κατάψυξη, ανάλογα με την ποσότητα που θα φτιάξεις. Συνταγές βρίσκεις εδώ Αρθρα για τη Διατροφή των Πουλιών .
Επίσης μπορείς να αγοράσεις έτοιμη και να την χρησιμοποιήσεις σαν βάση, προσθέτοντας ένα αυγό καλά βρασμένο και λίγη ρίγανη ξηρή καθώς και ξηρή τσουκνίδα. Το αυγό το πολτοποιείς μαζί με το τσόφλι που έχει ασβέστιο.
Μπορείς να βάζεις και σκέτο το αυγό με το τσόφλι.
Ανάλογα αν είσαι σε περίοδο ρουτίνας ή σε περίοδο προετοιμασίας αναπαραγωγής προσφέρεις μία φορά την εβδομάδα έως τρεις.
 
η αυγοτροφη ειναι τροφη με αυγο και διαφορα αλλα συστατικα οπως θελει την φτιαχνει ο καθενας... εσυ μαλλον εννοεις αυτο που δινουν οι πετσοπαδες για βιταμινες. Οχι αυτο δεν ειναι αυγοτροφη. Βασικα ουτε βιταμινες ειναι. Μονο κακο κανει, και πολυς κοσμος εχει χασει πουλια δινοντας τετοιες βιταμινες.

Την αυγοτροφη μπορεις να την φτιαξεις μονη σου, αλλα δεν ειναι απαραιτητο να δινεις αυγοτροφη μπορεις να βραζεις αυγο και να τους δινεις κοβωντας το στη μεση μαζι με το τσοφλι. Βρασμενο περιπου 13-15 λεπτα
 
σας ευχαριστω πολυ! Αμεσως στα σκουπιδια λοιποννν, αυτο τι ειναι δλδ?μιγμα με μπισκοτο;
 
Άχρηστα παχυντικά είναι, μια και το έχεις δεν κοιτάς τι συστατικά γράφει;
 
Προσεχε ειναι υπουλες αυτες οι βιταμινες, τις πεταξα μια φορα στα σκουπιδια και ο καδος τις πεταξε παλι εξω :D 😀
 
Κορεσμένα λοιποί με ιχνοι σκόνης αυγού. Νιφάδες βρώμης με αυγουλακι βότανα που σου πε η Μαρία καθώς και γύρη.έτοιμη συσκευασμένη καλής ποιότητας είναι προτιμότερο από τις χύμα αλλά δεν συγκρίνονται με τις σπιτικές. Και αυγό όπως είπε ο Χάρης Καλό είναι.
 
Δεν νομίζω ότι γράφουν συστατικά... Σε διαφανή σακουλάκια τις πουλάνε... Εγώ τις έχω κόψει χρόνια!
Και σκέτο βραστό αυγό να δίνεις άμα δεν έχεις χρόνο να μαγειρεύεις είσαι καλυμμένη! Αλλά για περισσότερες βιταμίνες και πρωτεΐνες προσθέτεις ό,τι θεωρείς εσύ ότι χρειάζεται..

Τώρα όσον αφορά κάθε πότε, το χειμώνα που είναι η περίοδος συντήρησης (οκτώβρη με φλεβάρη) 1 φορά την εβδομάδα, την περίοδο αναπαραγωγής (μάρτη με ιούνιο) κάθε μέρα, και στην πτερόρροια (ιούλιο με σεπτέμβρη) 3 φορές την εβδομάδα. Οι μήνες δεν είναι στάνταρ γιατί το κάθε πουλάκι πυρώνει άλλη στιγμή από κάποιο άλλο ή μπορεί να έχει πτερόρροια πιο μετά απο κάποιο άλλο! 😉
 
Ωραια.. Ναι σε διαφανη σακουλακια ειναι... Πεταμα σας λεωωω! Αυγουλακι του δινω, ναι! Σας ευχαριστω για τις πληροφοριες!
 
Back
Top