Αναπαραγωγή Τι ειναι η εκτροφη πολλαπλασιασμου;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης noni
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

noni

PB New Member
Εγγραφή
2 Ιουλ 2009
Μηνύματα
12
Πόλη
Κορυδαλλός
καλησπερα σας... εδω και 5 χρονια εχω ενα παπαγαλακι... Φετοσ αποφασισα να τον ζευγαροσω.. επειδη ειμαι καινουρια σε σχεση με το ζευγαρωμα μπορει καποιοσ να μου πει τι ακριβως ειναι η εκτροφη πολλαπλασιασμου;
 
τι παπαγαλάκια έχεις; Budgies;

Η ΕΚΤΡΟΦΗ «ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΜΟΥ»

Ξεχωρίζουμε την εκτροφή του πολλαπλασιασμού από την ελεγχόμενη εκτροφή. Τα παλιότερα χρόνια ασχολιόντουσαν οι περισσότεροι άνθρωποι με την εκτροφή του πολλαπλασιασμού, που είχε σαν στόχο την ανατροφή μεγάλης ποσότητας νεοσσών και την μεταπώληση τους σε Pet Shop. Η εκτροφή ξεκινάει ανεξέλεγκτα χωρίς την επέμβαση του εκτροφέα, ο οποίος τοποθετεί της φωλιές μια δίπλα στην άλλη μες την κλούβα. Σωστές καταγραφές των πουλιών και χρήσιμες σημειώσεις για να αποφύγετε σοβαρά προβλήματα δεν πραγματοποιούν με αυτό το τρόπο οι εκτροφείς. Η ποιότητα των πουλιών και η φυσική τους κατάσταση, λόγω του μεγάλου βαθμού αιμομιξίας, βρίσκονται συχνά σε τρομαχτικά χαμηλό επίπεδο. Ύστερα γίνονται σχεδόν πάντα καυγάδες μεταξύ των θηλυκών, για τις φωλιές στην περίοδο της αναπαραγωγής.

Με λίγα λόγια: Όποιος θελήσει να ασχοληθεί σοβαρά με την εκτροφή του Μπάτζεριγκαρ και να βελτιώνει συνεχώς την ποιότητα των πουλιών του, πρέπει να διαλέξει έναν άλλο «δρόμο»…. Την….

… «ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΕΚΤΡΟΦΗ»

Η ελεγχόμενη εκτροφή γίνεται πάντα σε ξεχωριστές ζευγαρώστρες. Αυτό σημαίνει, ένα ζευγάρι ανά κλουβί.

Απαραίτητες είναι οι σημειώσεις του εκτροφέα, που γίνονται για κάθε ζευγάρι ξεχωριστά σε ένα ειδικό τετράδιο και περιλαμβάνουν την καταγραφή των ηλικιών των πουλιών (βλέπε «δαχτυλιδάκια-ταυτότητας»), τα προβλήματα των ζευγαριών / νεοσσών, αρρώστιες, το βαθμό αιμομιξίας και συγγένειας, την ποιότητα και ίσως την μεταπώληση κάποιον Μπάτζι.
Ο σοβαρός εκτροφέας και λάτρης του Μπάτζεριγκαρ-εκθέσεως έχει ένα στόχο: Προσπαθεί να καλυτερεύσει συνεχώς την ποιότητα του “Stamm” ή “Stud” ( ομοιόμορφο σύνολο πουλιών) σαν αποτέλεσμα της ελεγχόμενης εκτροφής του.

Λίγους μήνες (7-9) μετά την ανάπτυξη των νεοσσών αποφασίζει ποια πουλιά θα κρατήσει και ποια πουλιά θα δοθούν ή θα πουληθούν.

Η αυστηρή διαλογή των καλύτερων Μπάτζεριγκαρ είναι απαραίτητη, αν θελήσετε να αποδείξετε την ικανότητα σας σαν εκτροφέα και να κερδίσετε βραβεία και κύπελλα σε τοπικούς και διεθνείς διαγωνισμούς και εκθέσεις. Να θυμάστε πάντα, μόνο με υπομονή, σωστές συμβουλές και πείρα θα φτάσετε το στόχο σας.

Στην αγορά καινούριων Μπάτζι για την εκτροφή σας θα πρέπει να διαλέξετε σωστά και να αγοράσετε λίγα μόνο πουλιά καλύτερης ποιότητας από τα ήδη υπάρχοντα. Η αιμομιξία σε μέτριο βαθμό είναι απαραίτητη, για να σταθεροποιήσετε κάποια θετικά χαρακτηριστικά στο “Stamm” σας.
Μια σωστή, ελεγχόμενη εκτροφή και η δημιουργία του “Stamm” καλής ποιότητας ευτυχώς δεν εξαρτάται μόνο από το χρήμα, αλλά και από σωστές αποφάσεις, αγάπη για τα πουλιά, το «καλό μάτι» του εκτροφέα, σωστή διατροφή, βασικές γνώσεις και σίγουρα λίγη τύχη. H ελεγχόμενη εκτροφή του Μπάτζεριγκαρ-εκθέσεως θα είναι για τον αρχάριο, όπως και για τον έμπειρο εκτροφέα, πάντα μια ευχάριστη πρόκληση.

from PAPAGALAKIA.GR
 
  • Like
Αντιδράσεις: Yasmin
Δεν χερω τι παπαγαλακια ειναι... εχω φοτο στο αλμπουμ μου οταν τα πειρα δεν μου ειπαν... σε ευχαριστω πολυ για την πληρη ενημερωση σου!
 
Το παπαγαλάκι σου ειναι https://community.petbirds.gr/threads/Παπαγαλάκια-budgie-budgerigar.44591/

Αν το έχεις ηδη 5 χρόνια ( με προσδόκιμο ζωής που φτανει τα 8 χρόνια) είναι αρκετα μεγάλο σε ηλικία για ζευγαρώματα. 😉 Σκέψου καποια άλλη πιθανή λυση γιατι θα έχεις αποτυχιες και θα απογοητευτείς.
 
ευχαριστω πολυ νας μου! Και σας ευχαριστω που ειπατε τι ειναι! Θα του αφεισω εγω την ζευγαρωστα και θα δουμε... μακαρι να μου χαρισουν πανεμορφα παπαγαλακια! τωρα αν δεν ζευγαρωσουν θα δω τι θα κανω. Γιατι δεν χερω αν εχει σημασια το θυληκο ειναι ειδη μανουλα απο ενα αλλο αρσενικο παπαγαλακι. 🙂
 
Back
Top