Γενικά Τι ειναι η πτερόρροια;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης asteras
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

asteras

PB New Member
Εγγραφή
18 Μαϊ 2009
Μηνύματα
19
Πόλη
Πάτρα
τι ειναι το πτερόρροια και ποτε το εχουνε τα καναρινια, εγω πειρα 1 ζεβγαρι καναρινια πριν 4 μερες, ποτε θα εχουνε πτερόρροια και πως το καταλαβενο...
 
Η πτερόρροια για τα καναρίνια μας είναι μια διαδικασία κατά την οποία πρέπει να "χάσουν" και να επανακτήσουν το πτέρωμά τους. Η απώλεια και η επανάκτηση των φτερών, διαρκεί περίπου 1-2 μήνες έως ότου ολοκληρωθεί. Η πτερόρροια στο ενήλικο καναρίνι αρχίζει με την πτώση των πούπουλων από τα φτερά πτήσης, συνεχίζει στις δύο πλευρές του σώματος και ολοκληρώνεται στο λαιμό και το κεφάλι. Περίπου 2.000 πούπουλα χάνονται και επανακτόνται σε αυτήν την περίοδο. Έχω δει μερικά καναρίνια να εισέρχονται σε αυτή τη διαδικασία τόσο γρήγορα, που η πτήση από τον πάτο του κλουβιού έως την ψηλότερη πατήθρα να καθίσταται εξαιρετικά δύσκολη.

Η συνεχεια στο άρθρο Διαχείριση της Πτερόρροιας
 
, ποτε θα εχουνε πτερόρροια και πως το καταλαβενο...
πολλυ απλα θα αρχισεις να βλεπεις φτερα στον πατο του κλουβιου και αν τα εχεις μεσα στο σπιτι θα βαρεθεις να τα μαζευεις καθως οπως σου ειπε και η τζωρτζινα γυρο στα 2000 πουπουλα θα φυγουν απο το πουλι προκειμενου να αντικατασταθουν.
 
Back
Top