Γενικά Τι εκτροφικούς στόχους βάζετε για το 2017;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης xaxo4
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Εγώ έχω βάλει στόχο και πλάνο το οποίο αν δουλέψει και αν όλα πάνε καλά και αν είμαστε καλά θα σας το παρουσιασω το 2027 λίγο υπομονή θελει; Σ γ
πολύ μπροστά βλέπεις βρε Σταμάτη! σε 10 χρόνια απο τώρα πως υπολογίζεις τι θα γίνει; Εκτός και αν εννοούσες το 17 :D
Εγω για φέτος έφτιαξα 3 ζευγάρια, Λευκό κυρίαρχο με κίτρινο γερμανικό σκουφάτο, ένα ζευγάρι κόκκινα λιποχρωμικά (ένα σκουφάτο και ένα όχι) και ένα ζευγάρι καρδερίνες.
Όπως καταλαβαίνεται φέτος θέλω να βγάλω γερμανικά σκουφατα (βλέπετε ο @misalouris μας έχει ξετρελάνει με τις ομορφίες του:D ) και φυσικά αυτή η ράτσα με τραβάει ιδιαίτερα. Τέλος οι καρδερίνες ήταν ανέκαθεν το αγαπημένο μου πτηνό (και χάρη σε αυτές ξεκίνησα με τα καναρίνια) και φέτος λοιπόν αποφάσισα να δοκιμάσω την πρώτη μου αναπαραγωγή, βέβαια δεν ξεκινάω με τις καλύτερες προϋποθέσεις γιατι, σαν φοιτητής απο πολύτεκνη οικογένεια δεν μπορώ να πάρω ακριβώς αυτό που θέλω χωρίς να με ενδιαφέρει το κόστος όπως καταλαβαίνεται... (ιδιαίτερα αν δεν έχεις στενές προσωπικές γνωριμίες με κάποιους αυτού του είδους)
 
Μια χαρά σε βρίσκω ΓΙώργο! Πράγματι ο Γιάννης έχει τρελάνει κόσμο με τα γερμανικά και ο χώρος της καρδερίνας είναι ακόμα δύσκολος για τους πολλούς αλλά θα τα πας καλά πιστεύω.. Πιο ζευγάρι σου περιμένεις με μεγαλύτερη προσμονή να ζευγαρώσει και να δεις μικρά;
 
Οι εκτροφικοί στόχοι χωρίζονται ας πούμε σε δύο κατηγορίες...
Οι βραχυπρόθεσμοι... αυτοί δηλαδή που μπορούν να πραγματοποιηθούν την τρέχουσα αναπαραγωγική περίοδο και οι μακροπρόθεσμοι που χρειάζονται χρόνια αναπαραγωγικής προσπάθειας για να φτάσεις σε κάποιο τελικό στόχο.
Και στη δεύτερη κατηγορία δεν πρέπει να σας εκπλήσσει τίποτε...
Γιατί κάποιες προσπάθειες χρειάζονται πολλά χρόνια, πολύ καλό σχεδιασμό και εξαιρετικά προσεγμένες επιλογές για να φτάσεις στο στόχο...
Στα Γερμανικά λοφιοφόρα - huppe Allemand που ασχολούμαι χρειάζονται περισσότερα από 5-6 χρόνια (αν φυσικά επιλέξεις σωστά ή σταθείς τυχερός) για να καρποφορήσει κάποια προσπάθεια...
Προσωπικά έχω αρκετά σχετικά παραδείγματα.
 
Για το 2017 θα ασχοληθώ μονο με μωσα'ι'κα, θα βαλω δυο ζευγάρια κοκκινα μωσα'ι'κα, ένα ζευγαρι παστελ κοκκινο μωσα'ι'κο ένα ζευγαρι αχατης κοκκινο μωσα'ι'κο χ παστελ κοκκινο μωσα'ι'κο και αν καταφερω να βρω μια θηλυκια αχατη κοκκινου μωσα'ι'κου θα την βαλω με ένα αχατη κοκκινου μωσα'ι'κου που εχω αλλιως θα τον βαλω με παστελ και αυτόν, σαν σχεδια για το 17 εχω να παρω και καποια βαθμολογημένα μωσα'ι'κα. Υγεια και χρημα να εχουμε και όλα θα γινουν...
 
Μ' αρέσει Νίκο που το έχεις το εκτροφικό πλάνο έτοιμο...
Μπράβο σου.
Υγεια και χρημα να εχουμε και όλα θα γινουν...
Μόνο το πρώτο χρειάζεσαι...
Το χρήμα το χρειάζονται μόνο όσοι βιάζονται...
 
Ναι Γιάννη μόνο με το ένα ζευγάρι κόκκινα μωσα'ι'κα είμαι λίγο μπερδεμένος αλλά έχουμε καιρό ακόμα για να αποφασίσω.
 
Σταμάτη το 2027 είπες; Δήλαδη τότε περιμένεις να σου αποδώσει καρπούς;
το 2027 σωστα τωρα το τι καρπους θα παρουμε θα δουμε!

πολύ μπροστά βλέπεις βρε Σταμάτη! σε 10 χρόνια απο τώρα πως υπολογίζεις τι θα γίνει;
ναι βαζεις κατω μολυβί και χαρτι, γνωση, εμπειρία, ερευνά και ελπιζεις

Το χρήμα το χρειάζονται μόνο όσοι βιάζονται...
κατά κανονα, ναι. αλλα και αυτό παιζει το ρολο του, κυριως στα μακροπρόθεσμα προγράμματα που θα θυσιάσεις πολλα.
 
το 2027 σωστα τωρα το τι καρπους θα παρουμε θα δουμε!
Για τόσο μεγάλης διάρκειας πλάνο νομίζω πως αξίζει να δώσεις λίγο περισσότερο τροφή στο ενδιαφέρον μας...
ναι βαζεις κατω μολυβί και χαρτι, γνωση, εμπειρία, ερευνά και ελπιζεις.
Ακριβώς κάτι από αυτό το πλάνο.
Όσα φυσικά θέλεις και μπορείς.
 
Συγνωμη αλλά δεν θέλω να αναφερθώ και να δώσω λεπτομέρειες για πολλούς λόγους κυρίως γιατί θα ξεσηκωσω θύελλα αντιδράσεων σε αυτό που σχεδιαζω. Δεν είναι και πολύ εύκολο, πρακτικά πάντα γιατί στο χαρτί όλα είναι ευκολα π.χ αριστερά ξεβιδονουμε αλλά δεν υπολογισαμαι τη σκουριά ή την περίπτωση να είναι αριστερόστροφη η βίδα. Τέλος πάντων το μόνο που μπορώ να πω ότι θα χρεισιμοποιησω για αρχή 30 πουλιά και με λίγο τυχη τα πρωτα δήγματα θα τα δω σε 4 χρόνια αν δεν προκύψει κάτι και σταματήσω το πλάνο
 
Αρα ένα πλάνο πενταετίας τουλάχιστον είναι χρησιμο.. Και εγώ θέλω να φτιάξω κάτι παρόμοιο αλλά είμαι νέος στον χώρο και δεν έχω κατασταλάξει σε κάποια πράγματα, επομένως φέτος θα πορευτώ με ένα ζευγάρι σκοτς και άλλο ένα ζευγάρι που είναι ένας αρσενικός κόκκινος χιονέ με μία κανάρα έντονη κίτρινη. Στόχος μου είναι κυρίως να μελετήσω την συμπεριφορά και την αναπαραγωγή των σκοτς καθώς παρουσιάζουν ενδιαφέρον.
 
Το χρήμα το χρειάζονται μόνο όσοι βιάζονται
Το είπα ποιο γενικά τροφές, συμπληρώματα, κλουβία καί αλλά πολλά που χρειάζονται χρήματα τώρα για το αν βιάζεται κάποιος είναι λίγο σχετικό γιατί αν δεν βάλεις και κάποια καλά πουλιά μέσα στο κοπάδι σου θα είναι σχεδόν αδύνατο να καταφέρεις κάτι αξιόλογο και τα καλά πουλιά εννοώ βαθμολογιμενα κοστίζουν. Αν έλεγα να ασχοληθώ με κόκκινα λυποχρομικα έχω πολύ καλό φίλο που μου κάνει δώρο τα πουλιά που πήραν πρώτη θέση φέτος σε Αλεξανδρούπολη και δράμα στο πανελλήνιο για να ξεκινήσω με διαγωνισμούς και εγώ του λέω όχι και τρελαίνεται αυτό το είπα για να καταλάβεις ότι δεν με ενδιαφέρει το εύκολο.
 
Συμφωνω. Για να εντάξεις ένα αξιολογο ζευγάρι στο κοπάδι σου χρειάζεται κάποια χρήματα ή έναν πολύ καλό φίλο. Για μένα πολύ σημαντικό για εκτροφικά πλάνσ είναι κ ο χώρος.. Να έχεις άνεση χώρου.σε μπαλκόνια δεν γίνεται προκοπή εύκολα.
 
ένα ζευγάρι που είναι ένας αρσενικός κόκκινος χιονέ με μία κανάρα έντονη κίτρινη..
Γιατί αυτός ο συνδυασμός;
Οι απόγονοι θα χάσουν το κόκκινο χρώμα τους και θα έχουν ένα πορτοκαλί από την ανάμειξη των χρωμάτων των δύο γονέων.
Γιατί δεν παίρνεις άλλο ένα κόκκινο ως ταίρι;
Μια θηλυκιά κόκκινη έντονη θα ήταν η ιδανική σύντροφος στον χιονέ αρσενικό σου...
 
Για πουλιά κατό τον 90 βαθμον μου ζητούσαν 150 το ζευγάρι για πάνω από 90 μου είπαν από 200 και πάνω και μίλησα με 3 σοβαρούς εκτροφής και να υπολογίζεις ότι θέλω και άλλα 80 βενζίνη και διόδια για να πάω να τα πάρω από τον ποιο κοντινό εκτροφεα από τους 3. Εγώ κάνω εσωτερική εκτροφή και από χώρο 80 τετραγωνικά με κουζίνα ένα ολόκληρο σπίτι.
 
Γ ιώργο το ζευγάρι κόκκινος κίτρινη δεν είναι το καλύτερο, δεν υπολογίζω σε αυτό απλά θέλω να πάρω μια γέννα γιατί είναι 2 γεροδεμένα πουλιά. Νίκο εφόσον έχεις χώρο και υπομονή όλα θα γίνουν και δεν χρειάζονται λεφτά για πέταμα.
 
Γ ιώργο το ζευγάρι κόκκινος κίτρινη δεν είναι το καλύτερο, δεν υπολογίζω σε αυτό απλά θέλω να πάρω μια γέννα γιατί είναι 2 γεροδεμένα πουλιά. Νίκο εφόσον έχεις χώρο και υπομονή όλα θα γίνουν και δεν χρειάζονται λεφτά για πέταμα.
Δεν ξέρω. Δική σου απόφαση είναι. Απλά στο είπα, γιατί θα χαλάσεις την ράτσα και τα καναρινάκια, όσο χρωστική και εάν δώσεις, δεν θα γίνουν ποτέ κόκκινα, αλλά ούτε κίτρινα λιποχρωμικά.
 
Back
Top