Γενικά Τι ηλικία έχει και τι φύλο είναι το μπάτζι μου;

Eirini Sant

PB New Member
Εγγραφή
3 Μαρ 2024
Μηνύματα
6
Καλησπέρα σας! Πως είστε;
Δυστυχώς προμηθεύτηκα το παπαγαλάκι μου από ένα πολυ γνωστό pet shop και έμαθα αργότερα ότι γενικά δεν συνίσταται..εκεί δεν μου ανέφεραν καθόλου ουτε τι παπαγαλάκι παίρνω ουτε ηλικία ουτε φύλο τίποτα! Έψαξα λοιπόν μόνη μου και βρήκα ότι ειναι μπατζι και νομίζω αρσενικο(εκτός και αν εχω κάνει τοσο καιρό λάθος και τον φωνάζω Τσίτσο χαχαχα).Ωστόσο ηθελα να σας ρώτησα τι ηλικία πιστεύετε ότι εχει και ας πούμε ειναι αγόρι να το σιγουρεψω αν και πέρασε καιρός!
 

Συνημμένα

  • IMG_2431.webp
    IMG_2431.webp
    218,9 KB · Προβολές: 23
Καλημέρα. Το παπαγαλάκι σου είναι στα σίγουρα αρσενικό - δες τα άρθρα που σου επισυνάπτω για γενικές πληροφορίες.
Για την ηλικία του, καλό θα ήταν να μας πεις αν έχει χρώμα στην ίριδα (δακτύλιος γύρω από το μάτι), το οποίο δεν μου είναι ξεκάθαρο από τη φωτογραφία, κι επίσης αν όσο το έχεις στην κατοχή σου παρατήρησες υποχώρηση προς τα πίσω των γραμμώσεων στο πρόσωπο - αν πράγματι είδες κάτι τέτοιο πες μας πότε έφυγαν οι γραμμώσεις. Ανάλογα αν όσο το είχες η άκρη του ράμφους του (στο τελείωμα - όχι στον χαλινό) είχε πιο σκούρο χρώμα.
Τι έγινε με τα ακάρεα; Έφυγαν τελείως; (η φωτό είναι θολή και δεν μπορώ να δω με λεπτομέρεια)
 
@ianos καλησπέρα! Αρχικά ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σας! Όσον αφορά τα ακάρεα η θεραπεία πήγε πολυ καλα έφυγε και απο τα πόδια και από το Ράμφος μιλησαμε με πτηνιατρο και επειδη στις φωτογραφίες τον είδε ετσι να περνάει δύσκολα και της είπα και εγω ότι δεν κελαηδάει το ίδιο δεν μας πλησιάζει το ένα τ αλλο μου είπε να του δώσουμε λίγο χρόνο οποτε τωρα θα κλείσω να τον δουν απο κοντά! Γενικα όμως ξανα βρήκε τον εαυτό του ειναι πολυ ορεξάτος κανει βόλτες στο σπιτι παίζει κελαηδάει πολυ καλα!
Για το ματάκι του που μου λέτε δεν εχει άσπρο!
 
Για το ματάκι του που μου λέτε δεν εχει άσπρο!
2
Identify a baby budgie by its black eyes. The eyes of a budgie can help you determine how old it is. Baby budgies have not developed an iris, which is the ring of color surrounding the black pupil of the bird’s eye. If your bird’s eyes are completely black and lacking iris rings, the budgie is less than 5 months old.[5]
Καλημέρα. Σύμφωνα με το παραπάνω, εφόσον δεν έχει αναπτύξει ακόμα χρώμα στην ίριδα (δακτύλιο γύρω από το μαύρο του ματιού) θεωρείται ότι είναι κάτω των 5 μηνών.
 
Άρα το budgie σου είναι περίπου 8-9 μηνών.
Τα budgie σε νεαρή ηλικία έχουν σκούρα μάτια, και στρογγυλά.
Καθώς μεγαλώνουν τα μάτια γίνονται πιο ανοιχτόχρωμα και παίρνουν πιο μακρόστενο σχήμα.
Περίπου στην ηλικία των 8 ή 9 μηνών θα αρχίσει να φαίνεται ένα σχήμα δακτυλίου γύρω από την κόρη του (γνωστός και ως δακτύλιος ίριδας), ο οποίος στην αρχή είναι σκούρος γκρίζος και σιγά σιγά, μέχρι και την ηλικία των δύο ετών περίπου, παίρνει το οριστικό του λευκό χρώμα.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Back
Top