Αναπαραγωγή Τι θα γίνει αν σχηματιστεί ωάριο μέσα της και δεν έχει φωλιά;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Ermeia
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Ermeia

PB New Member
Εγγραφή
4 Αυγ 2022
Μηνύματα
4
Πόλη
Αθηνα
'Εχω μία θηλυκή 18 μηνών και ένα αρσενικό 2,5 χρονών Cockatiel. 'Εχουν γίνει ζευγάρι, (ζούν ελεύθερα στο σπίτι και κοιμούνται πάνω από το κλουβί). Αυτές τις ημέρες εξερευνούν γωνιές , σαν να ψάχνουν φωλιά, (ήδη ενα χρόνο ήσαν ζευγάρι). Δεν είχα σκοπό την αναπαραγωγή. Γι αυτό δεν έχω βάλει φωλιά. Ανησυχώ όμως για την υγεία της μικρούλας, μήπως έχει μέσα της σχηματισμένο ωάριο και ψάχνουν να βρούν φωλιά ή έχουν διάθεση να ξεκινήσουν αναπαραγωγή, (δεν έχει κάνει μέχρι τώρα αυγό).
Η ερώτηση μου είναι αν έχει σχηματιστεί ωάριο μέσα της, μήπως μπορεί να απορροφηθεί από τον οργανισμό της ή θα βλάψει την υγεία της και θα πρέπει να το βγάλει. Δεν δείχνει κανένα συμπτώμα είναι υγιέστατη.
με εκτίμηση Λητώ
 
Είναι όμως πολύ θεωρητικό το ερώτημά σου. Το πιθανότερο είναι, αν ωριμάσει το ωάριο να γεννηθεί το αυγό, ανάλογα όμως και προς τις συνθήκες, διατροφής δλδ αλλά και στέγασης - φωλιάς. Επομένως αυτό είναι που θα μπορούσες να αναμένεις...να βρουν φωλιά εφόσον κινούνται στο σπίτι ελεύθερα και να γεννήσουν αυγό. Σε μια τέτοια περίπτωση φυσικά και αναλόγως του χώρου που θα βρεθεί, ενδεχομένως το αυγό να εκκολαφθεί αλλά όχι με την ίδια πιθανότητα που θα είχε αν υπήρχε η κατάλληλη φωλιά. Το να απορροφηθεί το ωάριο από τον οργανισμό μου φαίνεται σπάνιο ή δεν το έχω ακούσει. Αυτό που έχω ακούσει είναι ωάρια που δεν μπορούν να γεννηθούν δλδ αυγά κάτι το οποίο συχνά είναι προϊόν ελλιπούς διατροφής και συνθηκών που ευνοούν σε ορμονικές διαταραχές και το οποίο έχει δύσκολη επίλυση και ενίοτε πολύ κακή πρόγνωση, οφείλεται δε σε μεγάλο βαθμό είτε σε δυσαπορρόφηση ασβεστίου είτε σε έλλειψη ικανής ποσότητας αυτού κατά τη διατροφή.
 
Back
Top