Αναπαραγωγή Τι θηλυκο να βαλω σε αρσενικό gloster για να παρω καθαρα gloster;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης TheBigL
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

TheBigL

PB Member
Εγγραφή
10 Μαρ 2014
Μηνύματα
1.911
Πόλη
Αθήνα
Καλησπέρα σε όλους. Έχω ένα αρσενικό gloster.An θελήσω να κάνω αναπαραγωγή για να βγάλω πάλι gloster τί θηλυκό θα πρέπει να βάλω για να ζευγαρώσει αυτό που έχω.Άκουσα ότι δεν πρέπει να βάλω gloster με gloster.
 
Αν δεν βαλεις γκλοστερ πολυ απλα δεν θα βγαλεις καναρινια γκλοστερ αλλα κοινα.
Αν το πουλακι σου εχει κορώνα δηλαδη σκουφο πανω στο κεφαλι του πρεπει να βρεις ενα χωρις για να το ταιριαξεις του αντιθετου φύλλου, αν δεν εχει μπορεις να βρεις ενα με κορωνα αλλα και αν δεν σαρεσει βρες ενα κονσορτ παλι (χωρις σκουφο) γνωριζοντας ομως οτι κανενας απο τους απογονους δεν θα εχει αυτο το γονιδιο.
Αφου το αγορασεις θα πρεπει να ακολουθησεις διαδικασια καραντινας και διατροφικης προετοιμασιας σχεδον 45 ημερες. Επειτα θα ενωσεις το ζευγαρι σου και ολα θα πανε καλα.
Επισης το γκλοστερ σου εισαι σκληροπτερο ή μαλακοπτερο; Να σου πουμε τι να παρειςΩστε να αποφυγεις τις κυστες.
 
Βασικά το αρσενικό που έχω έχει κορώνα.Αυτό που θέλω είναι οι απόγονοι να έχουνε κορώνα και αυτοί. Οπότε τί θηλυκό να βάλω;gloster χωρίς κορώνα;
Επίσης επειδή είμαιι καινούργιος σε ότι έχει να κάνει με τα καναρίνια καθώς μου το χαρίσανε δεν γνωρίζω αν είναι μαλακόπτερο ή σκληρόπτερο.Αυτό πώς θα το καταλάβω;Νομίζω όμως πως το αρσενικό μου είναι μαλακόπτερο.
 
Δεν μπορείς να το βάλεις με τίποτε άλλο εκτός απο ένα ΓΚΛΟΣΤΕΡ ΧΩΡΙΣ ΣΚΟΥΦΙ (CONSORT). Τα ποσοστά γενετικά είναι 50% κορώνα και 50% consort.
Aν δεν έχεις επαφή με πολλά πουλιά δεν είναι εύκολο να καταλάβεις τις διαφοροποιήσεις των πτερωμάτων. Χρειάζεται μια εμπειρία που δεν μεταφέρεται απλά με λέξεις.
Γενικά θα σου έλεγα οτι το πιο ογκώδες,το πιο θαμπό, το πιο φίνο στην αφή είναι αυτό που λέμε buff μαλακόπτερο. Το πουλάκι με μικρότερο όγκο, στιλπνό και έντονο χρώμα αλλά και πιο τραχύ στην αφή είναι σκληρόπτερο.
 
Αν δείξω το καναρίνι σε κάποιο pet shop θα μπορούσανε να μου πούνε αν είναι μαλακόπτερο ή σκληρόπτερο;
Επίσης ποιά εποχή είναι καλή για αναπαραγωγή;
 
Δεν ξέρω αν θα σου πουν σωστά στο πετ μπορεί να μην ξέρουν καν τι σημαίνει αυτό.
Αυτή η εποχή είναι που ζευγαρωνουμε τα πουλιά.
 
Back
Top