Γενικά Τι θυληκό Budgie να πάρω;

dimitra_1980

PB Member
Εγγραφή
19 Οκτ 2008
Μηνύματα
548
Πόλη
Αθήνα
Αποφάσισα να γίνω πεθερά και να πάρω μια κοπελίτσα στον Budgie μου να μην είνει μοναχούλης του. Εκείνος είναι άσπρο με μπλε. Πάιζει ρόλο το χρώμα του με αυτό της θυληκιάς; Μήπως ζευγαρώσουν κάποια στιγμή, γι' αυτό το λέω.Αν του πάρω μια κιτρινοπράσινη που μ' αρέσει είναι οκ? Το ξέρω οτι είναι ερώτηση ξανθιάς αυτή αλλά θέλω να είμαι σίγουρη!
 
Δεν υπαρχει κανενα προβλημα με το τι χρωμα θα ναι η θηλυκια! Εκτος κι αν θελεις να πετυχεις καποιο συγκεκριμενο χρωματισμο...) Αν του παρεις μια κιτρινοπρασινη το πιθανοτερο ειναι οτι θα χεις περισοτερα πρασινα παπγαλακια και καποια μπλε!
 
Να σου πω μόνο ότι επειδή θες να τον εξημερώσεις τον πιτσιρίκο, θα ήταν πιο σωστό αν θες οπωσδήποτε να του πάρεις παρέα, πρώτα να φτιάξετε την εμπιστοσύνη μεταξύ σας και μετά να ακουλουθήσει η θηλυκή.. Ίσως έτσι μπορέσεις και εκείνη να εξημερωθεί με τη σειρά της πιο εύκολα αν θα είναι πάλι σε νεαρή ηλικία.
 
Έφη, ο λόγος που σκέφτηκα να του πάρω μια παπαγαλίνα είναι ακριβώς αυτός. Ο μικρός δε βλέπω να εξημερώνεται. Και δε θέλω να αισθάνεται άσχημα μόνος του. Θέλω να πω οτι όταν είναι μέσα στο κλουβί του και δεν τον πειράζει κανείς, όλα μια χαρά... Δε φοβάται. Όταν δοκιμάζω να βάλω το χέρι μου να του δώσω κάτι, έστω και σε απόσταση, πηγαινοέρχεται στην πατήθρα μη τυχόν και τον ακουμπήσω. Το περιβάλλον του σπιτιού το χει συνηθίσει. Εντάξει μ' αυτό. Και όταν τον φωνάζω με το όνομά του, γυρίζει.Αλλά μέχρι εκεί. Δε δείχνει κανένα άλλο σημάδι να θέλει να τον πλησιάσεις. Και δε θέλω να τον ζορίσω φυσικά. Δεν ξέρω τί άλλο να κάνω. Μου βγήκε λίγο ανεξάρτητος μάλλον.
 
Τί να σου πω.. Εγώ γενικά είμαι της άποψης ότι όλα εξημερώνονται αλλά το καθένα θέλει τον χρόνο του (πολύ ή λίγο).. Αν όμως εσύ νομίζεις ότι δεν πρόκειται να προχωρίσει παραπάνω από εδώ που έχετε φθάσει, η επιλογή είναι δική σου! 😉
 
Κι εγώ θέλω να ελπίζω οτι είναι όπως τα λες. Γι' αυτό δε θα βιαστώ. Θα επιμείνω. Σήμερα κατάφερα και τον χάιδεψα στην κοιλίτσα στιγμιαία. Κάτι είναι κι αυτό προς το παρόν
 
Back
Top