Αναπαραγωγή Τι κάνετε τα καναρίνια που βγάζετε από τις αναπαραγωγές;

Giannis77

PB New Member
Εγγραφή
11 Μαρ 2020
Μηνύματα
166
Πόλη
Λαμία
Καλησπερα σ όλους τους φιλους των καναρινιών !Παρακολουθω εδώ και 2-3 χρόνια περίπου το σάιτ μας καθως κ διαφορες σελίδες-ομάδες στα σοσιαλ κ κυρίως στο Facebook και μου έχει δημιουργηθεί η εξής απορια! Βλεπω αρκετούς επαγγελματίες ή ερασιτέχνες εκτροφείς με πχ 2-3 γέννες ανα ζευγάρι κ αναρωτιέμαι απλώς όλους αυτούς τους νεοσους αρσενικούς κ θηλυκούς τι τους κάνουν μετέπειτα ;Εννοώ πωλούνται σε πετσοπ ;χαρίζονται ,διαγωνισμοί ;δωρίζονται σε φιλους ;

Χωρίς να θελω να παρεξηγηθώ από κάποιον είναι μόνο μια προσωπική μου απορια
Ο καθένας κάνει ότι θέλει με τα πουλιά του δημοκρατία έχουμε ελευθερία λόγου κ έκφρασης
Ευχαριστώ
 
Γεια σου. Τις απαντήσεις τις έχεις δώσει μόνος σου, υπό την έννοια ότι δεν βλέπω να υπάρχει κάποια άλλη διέξοδος για τη διάθεση τόσων πτηνών. Να συμπληρώσω ότι την ίδια απορία είχα και εγώ, αλλά βλέποντας γύρω - τριγύρω το πόσα πουλιά πεθαίνουν (είναι τόσο ευάλωτα άλλωστε), μπορώ να υποθέσω ότι το ενδιαφέρον για νέα θα είναι αρκετά υψηλό.
 
@ianos υποθέσεις κάνω απλά
Και ρωτάω γιατί πχ εγώ έκανα δυο γέννες πρόπερσι από ένα ζευγάρι πήρα 10 πουλιά κράτησα το ένα κ τα υπόλοιπα 9 τα χάρισα σε φιλους κ γνωστούς !Αν είχα 2-4-5 ζευγάρια κ είχα ανάλογη επιτυχία καταλαβαίνεις θα βρισκόμουν με 50-60 πουλιά πχ
Που θα τα διέθετα ;ειδικά επαρχία που ζω
 
Για να μπει κάποιος στη διαδικασία να βγάλει 50 - 60 - 100+ πουλιά τη σεζον σημαίνει (ή βασικά θα έπρεπε να σημαίνει) ότι ξέρει πως με τον έναν ή τον άλλον τρόπο θα τα δώσει τα πουλιά ή εστω τα περισσότερα.

Γενικα αν κάποιος βγάζει καλά πουλιά (με ότι μπορεί να σημαινει αυτό για το κάθε ειδος) συνήθως δεν ψάχνει να τα δώσει αλλά τον ψάχνουν.

Εάν τώρα κάποιος απλά βάζει πολλές γέννες χωρίς τα πουλια του να έχουν κάτι το ιδιαίτερο που θα τα κάνει να έχουν ζήτηση.ή θα ψάχνει να τα χαρίσει, ή θα τα δίνει πολύ φτηνά μέσω αγγελιών ή θα τα δώσει κοψοχρονια σε κάνα πετ το οποίο μετά θα τα πουλήσει με 300% κέρδος.
Καλα, δε συζητώ για κάτι τύπους που βγάζουν κάνα 200 υβρίδια τη σεζόν και τα θηλυκά τα αμολάνε σε κανένα δάσος. Να μην πιάνουν χώρο.

Δυστυχώς τα καναρινακια "πληρώνουν" την ευκολία τους στη διαχείριση και την αναπαραγωγή.
 
Καλησπέρα και από εμένα και εγώ από τα 7 που έζησαν σύνολο κράτησα τα 2 και τα άλλα 5 τα χάρισα δεν ξέρω κατά πόσο θέλω μπω στην Διαδικασία να τα πουλήσω και να έχω ερωτήσεις Μία τιμή και περιοχή και παζάρια είναι κουραστικό 😂
 
Εγώ πρωτη αναπαραγωγή περυσι, από 2 που ειχα, τα εκανα 12!
Για να είμαι ειλικρινής, χάρηκα τόσο πολυ τη διαδικασία και δέθηκα τόσο πολυ με τα μικρά, που κάποια τάιζα εγώ με συρηγγα , που τα κράτησα όλα, παρ όλο που μου ζητησαν να δώσω και να πουλησω!
Είναι δυσκολο γιατι τα χω σε ξεχωρα κλουβιά , γι αυτό τώρα ψάχνω κάποιον να μου φτιάξει κλουβες πτησεις για να τα βάλω.
(Και σκέφτομαι αν βρω συντομα, μήπως ξαναβαλω τους γονείς σε προετοιμασία!)
 
Καλησπέρα! Είμαι λίγο άσχετος με το εμπόριο ζώων γενικότερα, αλλά περισσότερο πληροφοριακά θα ήθελα να κάνω μία ερώτηση (αν δεν είμαι και εκτός κανόνων).. Αυτό με τα πετ σοπ πώς γίνεται; Πας και λες έχω 5 καναρινάκια, τα θέλετε;
 
Οι τιμές που κυμαίνονται; Για 300% κέρδος που είπαμε, υπολογίζω ένα καναρίνι των 25€ τελική τιμή, να το δίνουμε 8€;
Επίσης ισχύει το ίδιο με όλα τα είδη; Και χάμστερ και παπαγάλους ας πούμε; Παλαιότερα και σκυλιά;
Αν δεν βγαίνω εκτός κανόνων, όπως είπα δεν γνωρίζω καθ όλου από αυτό το εμπόριο!
 
Back
Top