Γενικά Τι κάνουμε σε περίπτωση σεισμού

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Sina
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Sina

PB New Member
Εγγραφή
11 Απρ 2019
Μηνύματα
380
Πόλη
Αθήνα
Καλησπέρα σε όλους, έχοντας τον Ρίκο αρκετά χρόνια έχω προσπαθήσει να βελτιώσω την ποιότητα ζωής του όσο καλύτερα γίνεται.
Παρόλα αυτά κάτι που δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί είναι ένα φυσικό φαινόμενο όπως και χθες το βράδυ που έγινε ένας μικρός σεισμός στην Αθήνα. Έχω το φωτάκι νυκτός του, κοιμάται δίπλα μου σχεδόν κτλπ. Ο ίδιος όταν γίνεται ο σεισμός κοπανιεται στο κλουβί όπως γίνεται και μερικές φορές στον πανικό νύχτας που τον πιάνει, άλλες φορές λίγο πριν ξεσπάσει ο σεισμός και άλλες φορές την ίδια στιγμή που θα κουνηθούμε. Του παίρνει λίγο χρόνο και μετά επανέρχεται.
Το τελευταίο διάστημα είναι αρκετά συχνοί οι σεισμοί κ με ανησυχεί γιατί και ο ίδιος τρομάζει πολύ, συμβαίνει κ στα δικά σας πουλιά το ίδιο; Αν ναι, υπάρχει κάτι άλλο που μπορώ να κάνω για να μην τρομάζει τόσο;
(Προφανώς και ξέρω ότι δεν μπορούμε να προβλέψουμε τέτοιου είδους φαινόμενα ή να τα αποφύγουμε, μιλάω καθαρά και μόνο από θέμα διαβίωσης των φίλων μας στο σπίτι μας).
 
καλημερα. Ο νυχτερινος τρομος ειναι κατι που ειναι συχνο στα cockatiel και νομιζω εχεις ηδη κινηθει στην σωστη κατευθυνση με το φωτακι νυχτος κλπ . Οπως ειπες αλλωστε μετα απο λιγο ηρεμει. η αντιδραση του στον σεισμο πιστευω θα ηταν η ιδια αν του κουνουσες το κλουβι κατα λαθος.
Αλλα μην ξεχναμε οτι σε περιπτωση σεισμου θα πρεπει κατα προτεραιοτητα να ασχοληθουμε με την προστασια του εαυτου μας των παιδιων μας και των ατομων μεσα στο σπιτι που πρεπει να βοηθησουμε. Η μετακινηση γενικα ογκων , κλουβιων κλπ μπορει να μας φερει σε δυσκολοτερη θεση απο τον ιδιο τον σεισμο ή ακομα και η υπαρξη εμποδιων στην διαδρομη μας προς την εξοδο εν μεσω αγχους πανικου , σκοτους κλπ.
Αν ναι, υπάρχει κάτι άλλο που μπορώ να κάνω για να μην τρομάζει τόσο
Δεν νομιζω..Η προσεγγιση σου μετα τον πανικο του θα εχεις ηδη παρατηρησει οτι επιταχυνει την αποκατασταση.. Αλλα αυτο ειναι αποκατασταση..Προληψη ειναι πολυ δυσκολο
 
με την προστασια του εαυτου μας
Διευκρινιστικα να πω τι εννοω. Για να μπορεσουμε να βοηθησουμε αποτελεσματικα πρεπει να φροντισουμε να ειμαστε σωματικα σε θεση να το κανουμε. Αν ειναι να παω κοντα στα παιδια μου να τα βοηθησω εν μεσω σεισμου θα πρεπει να προσεξω μην εχω σπασει εγω χερια ποδια στο ενδιαμεσο απο τον πανικο. Αλλιως κακο θα τους κανω. Διευκρινησα για να μην θεωρηθει εγωιστικη προσσεγγιση :-)
 
συμβαίνει κ στα δικά σας πουλιά το ίδιο
Σε κάθε σεισμό (προσωπικά με ξυπνάει το κοκατιλ μου με τον πανικό του και όχι ο σεισμός).
Δεν έχω βρει λύση. Τρέχω στο κλουβι, τον ξεσκεπάζω λίγο, του μιλάω ήρεμα μέχρι να πάει στο μέρος που κοιμάται εξετάζοντας λίγο πόδια και γενικά πιθανούς τραυματισμούς, σκέπασμα και νάνι.
 
Back
Top