Γενικά Τι κάνουν οι εκτροφείς τις γερασμένες κανάρες;

Εγγραφή
17 Μαϊ 2018
Μηνύματα
985
Πόλη
Αθήνα
Γει σε όλους! Θα ήθελα να ρωτήσω τι κάνουν οι εκτροφεις με πολλά πουλιά τις Κανάρες που λόγω ηλικίας δε κάνουν πια για αναπαραγωγή.
Υ. Γ. Δε ρωτώ για τα αρσενικα γιατί αυτά είναι κάπως "χρήσιμα" γιατί σχεδόν σε όλα τα χρόνια τους τραγουδούν. (αν κάνω λάθος να μου το πείτε)

Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Με εκτίμηση Τάσος
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Νομίζω πως οι "μεγάλοι" εκτροφείς γενικότερα δεν κρατάνε μεγάλα σε ηλικία πουλιά.
Ανανεώνουν/ βελτιώνουν συνέχεια το κουμάσι τους.
Οι υπόλοιποι απλά τα γηροκομούμε...
 
Ναι αλλά τι τα κάνουν; Για να ανανεώσουν το κοπάδι τα πουλάνε τα σκοτώνουν τα αφήνουν ελεύθερα η τι άλλο;

Συμβαίνει κάτι όπως στα θυληκα καρδερινοκαναρα;
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Ωραία τουλάχιστον γλιτώνουν το θάνατο ε;
Υπάρχει κάποιος με υγεία στη σκέψη, που να πιστεύει πως τα μεγάλα σε ηλικία καναρίνια, αν υπάρχουν τέτοια σε κάποια εκτροφή, θανατώνονται;
Χάχα αυτό ήταν το πρώτο που μου πέρασε από το μυαλό αλλά είπα να ρωτήσω μήπως έκανα λάθος.
Αν δηλαδή αλλάξουμε θέση.. και πάρεις εσύ τη δική μου...
Αυτές θα ήταν οι επιλογές σου;
Αυτό θα έκανες;
τα πουλάνε τα σκοτώνουν τα αφήνουν ελεύθερα η τι άλλο;
Στη δική σου κρίση μόνο αυτές είναι οι λύσεις;
Μόνο αυτές είναι οι επιλογές που υπάρχουν;
Σου λέει κάτι η έκφραση "σωστή διαχείριση";

Επειδή σαν ερώτημα δεν αναπτύχθηκε σε σωστή βάση και επειδή σαφέστατα αφήνει κάθε είδους μομφές και αιωρούμενες στρεβλώσεις που προσωπικά με προσβάλουν... Δεν θα συνεχίσω.

Απλά σε όσα αναπτύχθηκαν θα ήθελα να προσθέσω κάτι απλό...
Δεν σκέφτονται και κυρίως δεν ενεργούν όλοι έτσι.

Επιτρέψτε μου να απέχω.
 
@misalouris με παρεξήγησες. Δε είπα πως αυτά θα έκανα εγώ αλλά απλώς φοβάμαι πως οι περισσότεροι δυστυχώς κάνουν αυτό. Άλλωστε αν ειμουν αναίσθητος σε σχέση με τα πουλιά δε θα άνοιγα καν το θέμα.
 
Επιτρέψτε μου να απέχω.

Μα αν απέχεις εσύ Γιάννη και μερικοί άλλοι από εδώ μέσα αντίστοιχου βεληνεκούς τότε ποιος θα απαντήσει, εγώ; Κακώς το πήρες νομίζω προσωπικά και οι σοβαρές απαντήσεις είναι χρήσιμες και θα σου περιγράψω περιστατικό. Φίλος μου που για πρώτη φορά φέτος έβγαλε πουλάκια (όπως εγώ) μου δείχνει μια κούκλα κανάρα και μου λέει είναι 4 χρονών και σκέφτομαι να την αφήσω ελεύθερη. Είναι κάτι που προσωπικά δεν θα το έκανα ποτέ, αλλά δεν σου κρύβω πως αναρρωτήθηκα ποια θα ήταν αυτή η καλύτερη διαχείρηση και ιδιαίτερα από άτομα που συντηρούν μεγάλο κοπάδι.
Μια ερώτηση έκανε ο φίλος και έγινε λίγο χαβαλές από κάτω, δε νομίζω πως αξίζει να χαλάσουνε καρδιές.
Πάντα φιλικά!
 
Χωρίς να είμαι ειδικός, νομίζω ότι οι εκτροφείς κρατούν θηλυκά καναρίνια για ένα έως δύο έτη κατά βάση κι έπειτα τα πωλούν ή τα χαρίζουν. Σαφέστατα δεν μπορεί να τα αμολάνε ή να τα θανατώνουν. Το ερώτημα θα μπορούσε να τεθεί... Αν τα πωλούν σε καταστήματα ή ιδιώτες ή όταν τα χαρίζουν, ποιες ειναι οι συνθήκες διαβίωσης αυτών των πτηνών και πως εξασφαλίζεται το μετέπειτα ευ ζειν αυτών, το οποίο απαντώ ότι δεν εξασφαλίζεται με βεβαιότητα, όπως δεν εξασφαλίζεται κανένα πουλάκι έστω κι αν χαριστεί από ερασιτέχνη σε κάποιον, γιατί πέραν του σχεδιασμού, της επιλογής του αποδεκτή κλπ, το θέμα έχει να κάνει και με την τύχη, τη γνώση και τη διάθεση φροντίδας του κάθε αποδέκτη.
Άρα, μεταξυ ερασιτεχνών και εκτροφέων, μάλλον η κλίμακα αλλάζει κι ενδεχομένως η προώθηση προς χονδρέμπορους πχ για εξαγωγές, καταστήματα κλπ να ειναι πιθανοτερη
και η εξασφάλιση του μέλλοντος ενός θηλυκού καναρινιου δεν μπορεί να ειναι σίγουρη στην όποια περίπτωση.
 
@Ace21 ακριβώς. Εγώ δε θέλω να θίξω κανέναν αλλά έθεσα το θέμα για να γίνει μια συζήτηση όπως πρέπει και να λύσουμε κάποιες απορίες.

@ianos δεχτή η απάντηση σου απλώς εγω σκέφτηκα έτσι "περίεργα" γιατί σκέφτηκα το μέλλον των θυληκων καρδερινοκαναρων και το συσχέτισα!
 
Καλά βρε Τάσο. Δεν χρειάζεται να δικαιολογηθες για το ερώτημα που έθεσες.
Απλά ο γραπτός λόγος είναι εκ φύσεως ξυλινος και χωρά πολλές αναγνώσεις
 
Εγώ προσωπικά δεν βλέπω πουθενά καμία μορφή ή κάποιο υπονοούμενο στα μηνύματα του Τάσου, παρά μόνο μια απλή απορία που μπορεί να απαντηθεί μόνο με τον ίδιο απλό τρόπο και ξεκάθαρο τρόπο ώστε να μη δημιουργούν σκιές. Αντίθετα, από το πουθενά, μένει μέχρι στιγμής μια αίσθηση ότι κάτι γίνεται εδώ και προσπαθούν το να κρατήσουν κρυφό.

Το θέμα χρειάζεται απλές απαντήσεις: Εγώ κάνω αυτό με τα θηλυκά μεγάλης ηλικίας, εγώ κάνω εκείνο, εγώ κάνω το άλλο. Δεν είναι απαραίτητο να συμμετέχουν μόνο εκτροφείς με μεγάλο αριθμό πουλιών. Ακόμη και κάποιος με δύο ζευγάρια μπορεί να πει την άποψή του, αφού το μόνο που χρειάζεται είναι να έχει ασχοληθεί κάποια χρόνια ούτως ώστε να έχουν γεράσει πουλιά στα χέρια του.
 
Αν και διαβάζοντας στην αρχή τον τίτλο κάπως μου ήρθε αλλά θα σταθώ στη διόρθωση

Δεν είναι απαραίτητο να συμμετέχουν μόνο εκτροφείς με μεγάλο αριθμό πουλιών. Ακόμη και κάποιος με δύο ζευγάρια μπορεί να πει την άποψή του, αφού το μόνο που χρειάζεται είναι να έχει ασχοληθεί κάποια χρόνια ούτως ώστε να έχουν γεράσει πουλιά στα χέρια του.
Να πω λοιπόν Εγώ από την δικιά μου μεριά μιας και διατηρώ ένα μικρό αριθμό πουλιών και καθαρά για εκτροφικους στόχους και σκοπούς, ότι ανεξάρτητα φύλου υπάρχουν πουλιά που γεννιούνται και πεθαίνουν μέσα σε ένα εκτροφείο(ελάχιστα) , αλλά τα περισσότερα δίνονται το πρώτο δεύτερο χρόνο! Και μιας και ο τίτλος αφορά τα θηλυκά να πω ότι για έναν εκτροφέα με καθαρά εμπορικούς σκοπούς Ναι το ενδιαφέρει να κρατάει θηλυκά, μόνο νέα γιατί έτσι και αλλιώς τα έχει ξεπατωσει στις γέννες! Για κάποιον που έχει άλλους εκτροφικους σκοπούς θα έλεγα ότι σχεδόν είναι το ίδιο μίας και το πρώτο που κοιτάμε είναι τα χαρακτηριστικά κ.ά. Και όχι το φύλο! Παντός αυτά που δεν μας κάνουν σίγουρα Εγώ δεν τα κάνω πιλάφι (δεν τρω το ρύζι! :D)
 
Back
Top