Γενικά Τι καθαριστικά χρησιμοποιείτε όσοι αφήνετε πουλιά ελεύθερα στο σπίτι;

fortunatos

PB Known Member
Πόλη
Αθήνα
Γενικά όσοι αφήνετε πουλιά ελεύθερα στο σπίτι, τι καθαριστικά χρησιμοποιείτε;
Ο δικός μου έχει το ελεύθερο σε όλο το σπίτι (σαλόνι, δωμάτιο, κουζίνα, ακόμα και τουαλέτα που κάνει μπάνιο).

Γενικά όσοι αφήνετε πουλιά ελεύθερα στο σπίτι, τι καθαριστικά χρησιμοποιείτε;
Ο δικός μου έχει το ελεύθερο σε όλο το σπίτι (σαλόνι, δωμάτιο, κουζίνα, ακόμα και τουαλέτα που κάνει μπάνιο).
Κουζίνα + τουαλέτα = όχι καλό. Το μόνο καθαριστικό που χρησιμοποιώ εδώ και χρόνια: 1/2 νερό + 1/2 λευκό ξύδι σε ψεκαστήρι και χαρτί κουζίνας για σκούπισμα. Για πατώματα: μισός κουβάς νερό + 1 κουπάκι μικρό ξύδι λευκό. Οι κουτσουλιές φεύγουν πολύ εύκολα, γίνεται απολύμανση του χώρου και η μυρωδιές εξαφανίζονται.

εννοείται πως όχι κατά το μαγείρεμα...

Κυκλοφορούν κάτι και καλά μη τοξικά κτλ.. Έχεις δοκιμάσει κανένα; Ή κάποιος; Κανένα χωρίς αρώματα;
Μα ποιό το νόημα να δίνεις τόσα λεφτά σε καθαριστικά, όταν το ξύδι σου βγαίνει 0,80 λεπτά περίπου το λίτρο και φτάνει για καθάρισμα πολλές φορές την εβδομάδα; Τα χρήματα που περισσεύουν μπορείς να τα δίνεις σε καλές τροφές, παιχνίδια, κλπ.

Ότι ακριβώς κάνει και η Ανατολια και είναι και αποτελεσματικότατο. Γλιτώνουμε και οι ίδιοι από τις χημικές αναθυμιάσεις των "αθώων" καθαριστικών. Επιφάνειες, πατώματα, τα πάντα

Εγώ χρησιμοποιώ dettol παιδιά μετα από συζήτηση με τον πτηνιατρο. Σχετικά με το σφουγγαρισμα μου είπε να κάνω μια με το φάρμακο(dettol για πάτωμα) και μετά από πίσω με καυτό σκέτο νερό! Επίσης για το κλουβί του μου είχε πει να χρησιμοποιώ azax με διπλό αμμονιαζολ γιατί τους κάνει καλό αντί να τους βλάπτει η αμμωνία (αυτό το τελευταίο δε το πολυσυγκρατησα αλλά οκ!) και πάλι καυτό νερό για ξέπλυμα! Κατά τα άλλα ξύδι για όλο τον εξοπλισμό του κλουβιου.

Κι εγώ από τότε που πήρα τη Ζιζή, εδώ και πολλά χρόνια δηλαδή, καθαρίζω με λευκό ξύδι μόνο.
Τα τζάμια με αζαξ τα κάνω🤨
Eμείς τα τζάμια με απλο νεράκι. Είναι πιο ζόρικο και πιο δύσκολο να καθαρίσουν αλλά γίνεται δουλειά.
[automerge]1562310858[/automerge]
Εγώ χρησιμοποιώ dettol παιδιά μετα από συζήτηση με τον πτηνιατρο. Σχετικά με το σφουγγαρισμα μου είπε να κάνω μια με το φάρμακο(dettol για πάτωμα) και μετά από πίσω με καυτό σκέτο νερό! Επίσης για το κλουβί του μου είχε πει να χρησιμοποιώ azax με διπλό αμμονιαζολ γιατί τους κάνει καλό αντί να τους βλάπτει η αμμωνία (αυτό το τελευταίο δε το πολυσυγκρατησα αλλά οκ!) και πάλι καυτό νερό για ξέπλυμα! Κατά τα άλλα ξύδι για όλο τον εξοπλισμό του κλουβιου.
Δεν ξέρω το άζαξ δεν το εμπιστεύομαι. Ο γιατρός κάτι θα γνωρίζει αλλά εγώ ψιλοφοβάμαι να πω τη μαύρη αλήθεια.

Eμείς τα τζάμια με απλο νεράκι. Είναι πιο ζόρικο και πιο δύσκολο να καθαρίσουν αλλά γίνεται δουλειά.
[automerge]1562310858[/automerge]

Δεν ξέρω το άζαξ δεν το εμπιστεύομαι. Ο γιατρός κάτι θα γνωρίζει αλλά εγώ ψιλοφοβάμαι να πω τη μαύρη αλήθεια.
Καθαρίζουν; Με τι κύριε Διονύση; Χαρτί κουζίνας; Πανακι;

Θα το δοκιμάσω, δεν νομίζω πάντως ότι θα βγει η ξεχασμένη σοκολάτα απ' το πάτωμα! Εκτός απ' τα πουλια λερώνουν και τα παιδιά...🤣😋🍓🍒🍎🍔🥞🌭🍩🍮🍰
[automerge]1562311021[/automerge]
Με βλέπω με φακιολι στο κεφάλι και να τρίβω αιώνια!

Καθαρίζουν; Με τι κύριε Διονύση; Χαρτί κουζίνας; Πανακι;
Χαρτί κουζίνας χρησιμοποιώ, πρώτα το λαστιχακι για τα τζάμια και καθαριζουν.
64860

Εγώ πάντως χρησιμοποιώ τα πανάκια με τις μικροινες.στο καναπέ κάνει δουλειά κ με σκέτο νερο.στα έπιπλα αν δεν βάλω κάτι αφήνει πίσω σκονη...
[automerge]1562311491[/automerge]
Αα, και τα παιδιά. Εντάξει Ιωάννα μου συγνώμη που στο λέω αλλά θα πήξεις 😂

Άσε κύριε Διονύση...ΧΑΜΟΣ!

7 ζωή να ζούμε... 😂😭
7 μωρά επί 1 ώρα το καθένα για καθάρισμα 7 ώρες, συν επί 1 ώρα το καθένα για τάισμα/νταντεμα 14 ώρες επί 1 ώρα το καθένα για παιγνίδι/διάβασμα/ΤΙΘΕΣΡΕΠΑΙΔΙΜΟΥΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, σύνολο 21 ώρες, επί 10 λεπτά το καθένα για νάνι, καληνύχτα κτλ σύνολο 22 ώρες και 10 λεπτά, καλή ξεκούραση Ιωάννα 😂

Ιιιι, δεν το σκέφτηκα ποτέ έτσι! Κουράστηκα που το διάβασα! Μάλλον χρειάζομαι υπέρ ξύδι! Να περνάω να ψεκάζω κ να αστράφτουν όλα! Θα πολτοποιω όλες τις τροφές και θα τους τις συνδεσω απ' ευθείας στο στόμα να μην στάζουν κι όλας κ θα είμαστε κομπλέ! Και μετά παιχνιδια καφεδάκια μπορούσες αραλικι! 😀
[automerge]1562312597[/automerge]
Μπυριτσες...όχι μπορούσες!

Kι εγώ το ίδιο... Άσε που είναι εντελώς υπερβολικό...

Back