Ασθένειες Τι και πώς να ταΐσω άρρωστο budgie

Μαρία Ρ.

PB New Member
Εγγραφή
5 Ιουν 2016
Μηνύματα
7
Πόλη
Πύργος
Από την Παρασκευή το βράδυ καταλάβαμε ότι το παπαγαλάκι μας δεν είναι καλά. Το πήγαμε σε γιατρό και έδωσε αντιβίωση. Δεν είναι χειρότερα, κοιμάται συνεχώς, αλλά ανησυχώ γιατί δεν τρώει. Και το νερό με την αντιβίωση εμείς του το δίνουμε. Έφαγε πολύ λίγο σήμερα το πρωί και είχαμε να το δούμε να τρώει από την Παρασκευή το πρωί. Αν μπορεί κάποιος να μου πει τι να του δώσω για να δυναμώσει και να συνέλθει. (Δεν κάθεται στον πάτο του κλουβιού, αλλά κοιμάται σχεδόν συνέχεια). Ευχαριστώ!
 
Σε ποιο γιατρο το πηγες εαν επιτρεπεται. Τι ηλικια ειναι; Τι φυλλο ειναι; Εμενα επαθε ακριβως το ιδιο το budgie του ξαδερφου μου και του εριξε λιγο DEPON μεσα στο νερο και συνηλθε. Εγω οταν το ακουσα γελουσα ασταματητα αλλα λειτουργησε η πατεντα του. Επισης απο ποτε εχεις το πουλακι; Εαν το πηρες προσφατα και απο πετ ειναι πιθανο ή να ηταν ερωτευμενο με καποιο αλλα και να επεσε σε καταθλυψη και να πρεπει να αγορασεις ενα δευτερο επειγοντος ή να ηταν αρρωστο απο οταν το πηρες.
 
Πόσων χρονων-μηνων είναι; Και ποσο καιρο το εχετε, τι το ταιζετε και σε πιον ιατρο τον πηγατε;

Με προλαβες Πιονυση.😛
 
Είναι αρσενικό, το έχουμε 31/2 χρόνια, είμαστε επαρχία και ο γιατρός είπε ότι δεν είναι ειδικός (δεν υπάρχει εδώ ειδικός) και πιστεύω ότι αν το ταΐσω να δυναμώσει θα συνέλθει γιατί δεν είναι χειρότερα. Είναι λίγο καλύτερα από την Παρασκευή(έφαγε λίγο). Τι να του δώσω όμως για να μην του κάνω κακό;
 
Τι αντιβίωση σου έδωσε ο γιατρός; Του την δίνεις με σύριγγα στο στόμα; Αυτό που σου είπε η Ειρήνη, ηλεκτρολύτες από ανθρώπινο φαρμακείο για μωρά είναι.
Οι κουτσουλιές του πως είναι; Μπορείς ν' ανεβάσεις φωτογραφία του πουλιού και των κουτσουλιών;
Τι προηγήθηκε της ασθένειας; Κάποια νέα τροφή; Τι σπόρους του δίνεις κανονικά; Σε τι χώρο το έχεις; Μέσα ή έξω;
 
  • Like
Αντιδράσεις: Ekt
Οι ηλεκτολύτες δεν είναι για διάρροια; Οι κουτσουλιές είναι καλές. Μέσα είναι στο ίδιο σημείο πάντα.
 
Οι ηλεκτολύτες δεν είναι για διάρροια;
Είναι για τόνωση και πολύ σωστά τους δίνουμε και σε περίπτωση διάρροιας γιατί καταπέφτει ο οργανισμός από απώλεια υγρών.
 
Καλημέρα! Του έδωσα αυγό και ενώ όταν ήταν καλά δεν το άγγιζε, έφαγε. Μετά άνοιξε κι η όρεξή του και έφαγε και σποράκια. Τώρα του ξαναέδωσα αυγό και τηλεφώνησα και στον κ. Ακρίβο. Βρήκα το τηλέφωνό του εδώ, γιατί συνεχίζει να κοιμάται συνέχεια και φυσικά δεν κελαηδάει. Μου είπε να συνεχίσω έτσι. Αυγό και αντιβίωση. Πολύ καλός ο γιατρός! Ελπίζω ότι θα πάει καλά. Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον!
 
Τέλος καλό, όλα καλά! Τραγουδάει κιόλας σήμερα. Είχαμε χάσει τη φωνή του γιατί είναι παπαγαλάκι με διασταύρωση αηδονιού (λέω εγώ)! Δεν σταματάει να κελαηδάει κι ευτυχώς γι' αυτό τον καταλάβαμε γρήγορα. Να είστε όλοι καλά!
 
Τέλεια νέα!
Συνέχισες-συνεχίζεις αντιβίωση; Πήγες ξανά σε γιατρό;
 
Back
Top