Φροντίδα Τι κλουβί να πάρω για Budgie;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης kerry
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

kerry

PB New Member
Εγγραφή
20 Ιουλ 2010
Μηνύματα
1
Πόλη
Αθήνα
Εγώ έχω Budgie, τι κλουβί πρέπει να πάρω;
 

Συνημμένα

  • Φωτογρ. 0339.webp
    Φωτογρ. 0339.webp
    43,9 KB · Προβολές: 464
Ανάλογα με το χώρο που διαθέτεις στο σπίτι, όσο μεγαλύτερο τόσο το καλύτερο.
 
Στα μικρόσωμα είδη παπαγάλων, Budgerigar και Lovebirds, που μπορεί να ζουν όχι μόνο σε ζευγάρια αλλά και σε μικρές ομάδες, το ελάχιστο προτεινόμενο μέγεθος είναι 50 Χ 35 Χ 50 εκ.

Διάβασε προσεχτικά το άρθρο και θα βρει περισσότερες λεπτομέρειες.

Σκέψου το ενδεχόμενο ότι τώρα μπορεί να έχεις ένα μόνο πουλάκι, αλλά πολύ σύντομα να θελήσεις να πάρεις άλλο ένα για να έχουν παρέα μιας και είναι πολύ κοινωνικά πουλιά. Οπότε διάλεξε ένα μεγαλύτερο μέγεθος εξ΄αρχής για να μην μαζεύεις πολλά κλουβιά. Όσο μεγαλύτερο είναι το κλουβί τόσο πιο ευτυχισμένα θα είναι τα πουλάκια σου. Όμως σίγουρα μην πάρεις στρογγυλό.
 
Όπως αναφέρεται και στο άρθρο, επειδή αυτά τα είδη έχουν την ανάγκη να παραμένουν και αρκετές ώρες εκτός κλουβιού και μάλιστα χρησιμοποιούν την οροφή ως χώρο για να τοποθετείται ένα στάντ ή για να κάθονται στο κλουβί, καλύτερο θα ήταν η οροφή να είναι οριζόντια, δηλαδή χωρίς θόλο. Αν στο θόλο μπορεί να τοποθετηθεί κάποιο στάντ, τότε δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα.
 
Ένα τέτοιο καλό είναι;

thumb.php
 
Πάρε μια ιδέα για κλουβί για παπαγάλους εδώ https://community.petbirds.gr/threads/Το-καινούριο-κλουβί-του-cockatiel-που-θα-αποκτήσω.17254/. Ψάχνοντας διεξοδικά το φόρουμ στην ενότητα Φροντίδα- διαμονή για παπαγάλους, θα βρεις πολλά σχετικά θέματα που έχουν και φωτογραφίες των κατάλληλων κλουβιών για κάθε πουλί.
 
Μια χαρά είναι το κλουβί! Δώσε λίγη προσοχή στην επιλογή των αξεσουάρ του κλουβιού. Αν αυτό το κλουβί ήταν δικό μου θα αφαιρούσα την γαλάζια κούνια που είναι εντελώς ακατάλληλη για τα πόδια των πουλιών και θα άλλαζα τις πλαστικές πατήθρες που μοιάζουν με κλαδί, ή με ίσιες πλαστικές ή με ξύλινες. Διάβασε το άρθρο που προτείνω στο πόστ 15 και εύχομαι το παπαγαλάκι σου να έχει μια ευχάριστη και άνετη διαμονή.
 
Back
Top