Αναπαραγωγή Τι λέτε να φταίει να φταίει που δεν εκκολάφθηκαν τ' αυγά;

Τρυφων

PB New Member
Εγγραφή
24 Μαϊ 2018
Μηνύματα
18
Μετά από 16 μέρες έκανα ωοσκοπιση ένα άσπορο το ήξερα το άλλο ήταν μισο και το άλλο είχε κάνει σαν δακτυλίδι μαύρο στο αυγό. Τι λέτε να φταίει μηπως επειδή σηκωνόταν συνέχεια η καναρα και δεν είχαν σωστή θερμοκρασία τα αυγα;
 
Έχεις διαβάσει αυτά τα άρθρα μας;
Αφού μπήκες στη διαδικασία να ρωτήσεις, συμπεραίνω ότι σε ενδιαφέρει το θέμα. Διάβασε λοιπόν σε παρακαλώ με μεγάλη προσοχή τα άρθρα που σου παραθέτω και στη συνέχεια ΑΝ σου μείνει κάποια απορία αναπάντητη, γράψε και πάλι εδώ για να σου δώσουμε τις σχετικές διευκρινίσεις.
 
Πιθανόν βρήκα την απάντηση είχε βάλει παρα πολύ υλικό στην φωλιά με αποτςμεσμε2να πιάνουν σωστή θερμοκρασία τα αυγα και σηκωνόταν και συχνά. Είναι μια αιτία δεν γνώριζα ότι έπρεπε να επέμβω νόμιζα θα κάνω κακό στην καναρα... Τώρα τ κάνω για να μπω σε μια δεύτερη φάση;
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Εφόσον θέλεις να προχωρήσεις, ναι αυτό πρέπει να κάνεις. Σου παραθέτω επίσης τα παρακάτω:
  1. Από την πρώτη γέννα καναρινιών στη δεύτερη
  2. Η αναπαραγωγή των καναρινιών
Με το πρώτο ξεκινάς τη διαδικασία αμέσως χωρίς πολλές πολλές λεπτομέρειες. Παρόλα αυτά θα σου συνιστούσα να διαβάσεις το 2ο άρθρο που περιέχει λεπτομερείς αναλύσεις κάθε βήματος στη διάρκεια της αναπαραγωγής. Θα σου φανεί πολύ χρήσιμο.

Αν θέλεις κάνε bookmark στα άρθρα και οποιαδήποτε στιγμή προκύψει σχετική απορία, γύρισε πάλι σε αυτό το θέμα να συζητήσουμε τις λεπτομέρειες.
 
Την χάλασα την φωλιά έβαλα τζοχα με λίγο βαμβάκι και πάει και κάθετε πάλι μέσα να την αφήσω;
 
αφού χάλασες τη φωλιά και για να αποφύγεις τις ψεύτικες επωάσεις θα πρέπει τουλάχιστο για 1-2 εικοσιτετράωρα να αφαιρέσεις εντελώς τη φωλιάς.
Να μην υπάρχει δηλαδή καθόλου στο κλουβί.
 
Την χάλασα την φωλιά έβαλα τζοχα με λίγο βαμβάκι και πάει και κάθετε πάλι μέσα να την αφήσω;
Το βαμβάκι να το βγάλεις, θα αφήσεις την φωλιά με την τσόχα και θα της έχεις διαθέσιμο νήμα για φωλιά (1 κουτάκι)
Όταν η κανάρα θα είναι πάλι έτοιμη θα αρχίσει να ξαναφτιάχνει την φωλιά.
σηκωνόταν συνέχεια η καναρα
Ο αρσενικός δεν την τάιζε στην φωλιά;
 
Τώρα την έβγαλα την φωλιά θα την βάλω αύριο πάλι.. Δεν ξέρω εάν τάιζε δεν μπορώ να τα βλέπω. Στην προηγούμενη γεννα είχε αδειάσει όλο τ κουτάκι με τ υλικό φωλιάς και την είχε ψηλά και σηκωνόταν συνέχεια..
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Back
Top